Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen lesz egy 6 éves kislány...

Milyen lesz egy 6 éves kislány “anyjának” lenni úgy hogy nekem nincs saját és kb 0 tapasztalatom van ebben?

Figyelt kérdés
Ellátni nyilván el fogom tudni meg nem egy baba. De attól még tartok tőle. Anyuka 3 havonta egy hetet lesz az élete része.

2024. febr. 18. 11:42
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is picit naiv vagy. Szerintem azért a saját gyerekünket sem egyszerű 0-24 ellátni vagy éppen figyelemmel kísérni, nem hogy más gyerekét. Nem lesz egyszerű és ez akkor működhet,ha fel tudod magad adni részben legalább,hogy most már nem olyan lesz az életed,hogy hazaérsz és pihenő vagy egyéb. Ez egy szülőnek könnyebb,mert eleve születésétől jött a gyerek és a sajátja. Más hirtelen belezuhanni ebbe a hatalmas felelősségbe,amit a nyakadba veszel most. Más,hogy időnként ott volt és más együttélni azért folyamatosan. De ha ilyen típus vagy és háttérbe tudod magad helyezni,nem lesz gond,mert most neki ez kemény menet lesz,oda kell figyelni,hogy ne sérüljön,stb. De ez majd kiderül később. Nektek se lesz egyszerű,ha később szeretnél sajátot is,ő már csak a második lesz minden téren. Kitartást! Majd kiderül megy e ez neked vagy kilépnél. Kívánom a legjobbakat.
2024. febr. 18. 19:15
 52/62 A kérdező kommentje:

Dehogy megy a gyerek külföldre , kifizeti az itteni dolgait az anyuka aztán itthon fognak élni.

Azon a 3 napon amikor szabad akkor teljesen az apja lesz vele , annyi, hogy mivel folyamatosban jàr ez vàltozó hogy jön ki. Ha ő rajta múlt volna eddig is többet hozza el.

2024. febr. 18. 19:37
 53/62 A kérdező kommentje:
Nem egyedül vállalom, és azokon a napokon amikor az apja szabad olyankor lesz időm magamra is. Ha csak 100% ban rám hárulna úgy azért sok lenne. Meg ha 0-24 ellátást igényelne.
2024. febr. 18. 19:39
 54/62 anonim ***** válasza:
74%

Akkor csak én vagyok furcsa, de nekem ez az időszak egyáltalán nem volt megterhelő. A lányomnak tényleg nem nagyon maradt házi otthonra. Mi iskola után sokat barátnőztünk, mamáékhoz mentünk, illetve heti kétszer táncra ment, azt meg másik 2 anyukával beosztottuk, hogy ki vigye, így voltak szabad délutánjaim is.

Szerintem inkább a lelki rész lesz nehezebb, biztos nagy trauma lesz az anyukája távolléte, főleg, hogy már egy válás is van a háttérben. Bár sosem lehet tudni. A lányom egyik osztálytársát otthagyta az anyja még iskolakezdés előtt, az apja meg börtönbe került. A nagynénje nevelte egy ideig. És a kislány egy tündér volt, kedves, jóindulatú, vidám természetű.

2024. febr. 18. 19:56
 55/62 anonim ***** válasza:
100%

"Off leszek aki a tanulást írta tegye a szívére a kezét, egy 6 éves gyereket este kb 6 kormég leültet tanulni??"

Nem 6-kor, mert fél ötre hazaértünk, de le, mert muszáj. Most másodikos, szerencsére már könnyebb, nem kell "fakanállal felette állni", hogy csinálja is meg, amit a "hétköznap nincs házi " suliból hazahozott (mert órán lemaradt, délután nem ért a végére, mert nem csak tanulnak, hanem levegőznek is...stb), hanem leül és csak ellenőrzöm, verset felmondja...stb., de így se könnyű

2024. febr. 18. 21:13
 56/62 Bogica0616 ***** válasza:
81%
Le kell ültetni mert kompletten 8 versszakot adnak fel, hogy 2 nap alatt tanulja meg itthon, ha nem 1 kap. Aztán olvasni kell minden nap, másnap kikérdezik. Ha nem ültetem le tanulni megbukik, az sem jó a gyereknek.
2024. febr. 19. 14:13
 57/62 anonim ***** válasza:
56%
Amúgy akik itt azzal jönnek, hogy ne vállalja be a kérdező mégis mit csináljon? Dobja ki a pasiját vagy a gyereket tegyék az utcára? Csak mert igazából ez kényszerhelyzet, nem egy opció
2024. febr. 19. 14:21
 58/62 anonim ***** válasza:
27%

Le kell ültetni mert kompletten 8 versszakot adnak fel, hogy 2 nap alatt tanulja meg itthon, ha nem 1 kap.

56, csak nem elsőben...

2024. febr. 19. 14:26
 59/62 Bogica0616 ***** válasza:
Igazad van. 1 osztályban Fekete pontot osztogatnak, ha nem tanulja meg 2 nap alatt, ha év végén nem tud folyékonyan olvasni nem lehet 2 osztályos. Ezeket csak azért írtam, hogy tudja a kérdező mit vállal mire készüljön. Ha nem tud felkészülni rá mehet a kapcsolatuk. Úgy kell nevelnie mint a saját gyermekét, nem lesz csak tündér mese: haza hozom és adok neki bácsit és mehet aludni, nincs több gond vele. Egy gyerekkel iskola után játékosan tanulni kell, meghallgatni ha bántja valami. Segíteni neki feldolgozni a helyzetet. El is kell látni. Megtanítani dolgokra. Elaltatni este, vagy megnyugtatni, ha fél. Ha beteg valakinek ott kell vele lenni. Ez mind munka és lemondás, amit most 2 évig ti fogtok csinálni az anyuka helyett, úgy, hogy 6 év alatt kialakult szokásaik voltak. Most ulyakat kell kitalálni a helyzetnek megfelelően.
2024. febr. 19. 14:58
 60/62 anonim ***** válasza:

Meg ha nagyon nem bírom 3 naponta az apja levàlt úgyis.

Ezt hogy kell elképzelni? Apuka 3 napig másik városban dolgozik?

2024. febr. 19. 15:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!