Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen lesz egy 6 éves kislány...

Milyen lesz egy 6 éves kislány “anyjának” lenni úgy hogy nekem nincs saját és kb 0 tapasztalatom van ebben?

Figyelt kérdés
Ellátni nyilván el fogom tudni meg nem egy baba. De attól még tartok tőle. Anyuka 3 havonta egy hetet lesz az élete része.

2024. febr. 18. 11:42
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
91%

"Délután már külön tanulás nem fog kelleni, iskolaotthonos ( nemtudom ez e pontos neve) intézménybe íratták, fél 5 ig lesz mindennap. És nincs külön házifeladat."

Honnan tudod, ha még el se kezdte? Hogy ezt mondták? Semmit se jelent. Rengeteget tanultunk a "nincs házi, délután mindent megcsinálunk" suli után is.

2024. febr. 18. 16:56
 32/62 babyboom567 ***** válasza:
85%
Rengeteget kell tanulni(játékosan),és gyakorolni egy gyerekkel(főleg egy elsőssel).Az iskolaotthonos tanulás,meg azt jelenti,hogy délután is vannak órák,nem napközit.(vagyis nálunk ezt jelenti.)
2024. febr. 18. 17:08
 33/62 Bogica0616 ***** válasza:
100%
Azért írtam, hogy tanulni kell egy kisgyermekkel mert sajnos sokat kell még otthon is tanulni. A nincs házi meg egyebek annyiszor mondták, hogy a fülemen jön ki. Mindig van. Továbbá lehet beteg, akkor ápolni kell. Nevelni is kell, de te mindig csak apa barátnője leszel, ha apa nem engedi, hogy neveld, ha engedi akkor még gonosz mostoha lehetsz, aki megmondja mit csináljon. Nem egyszerű a helyzetet. De kérlek ne najivan állj hozzá, mert csalódni nem jó dolog.
2024. febr. 18. 17:13
 34/62 A kérdező kommentje:

Köszönöm aki biztatót írt. :)

Az apja volt az iskolában bent érdeklődni nem èn, de ott valóban ezt mondták. Könyveket pl haza sem hozzák hétközben , épp emiatt.

Meg őszintén , éppen elég 8-fél5 ig hiszen ez egy komplett műszak egy elsős gyereknek. Annak idején értem 1 kor jöttek, de az más helyzet volt.

2024. febr. 18. 17:27
 35/62 A kérdező kommentje:

Off leszek aki a tanulást írta tegye a szívére a kezét, egy 6 éves gyereket este kb 6 kormég leültet tanulni??

Mikor reggeltől iskolában volt épp esetleg egy Kis vacsorára jut idő mire hazaérünk majd. Nem tartom életszerűnek azért kérdezem , semmi kötekedés.

2024. febr. 18. 17:29
 36/62 anonim ***** válasza:
70%

Azt azért árulja már el valaki, hogy miért nem hasznos a válaszom?

30

2024. febr. 18. 17:40
 37/62 babyboom567 ***** válasza:
55%
Igen,le.Muszáj,különben a gyerek fog szívni.És nem úgy kell leültetni, hogy még 10 oldal írás a füzetből,meg 3 oldal olvasás,hanem játékosan, hogy ne azt érezze a gyerek,hogy tanul.pl írni kell a tündéregereknek egy varázslevelet,mert eltévedtek az erőben és nem találnak haza(vagy bármi, kizárólag a TE és a gyerek képzelete szab határt).Pl legózás közben lehet összeadni,csoportosítani,méreteket gyakorolni,érzelmeket játszani,kirakózás közben is lehet számolni,összeadni kivonni,a kirakott képről beszélgetni,gyurmázás közben kb bármit lehet gyakorolni,erősödnek az ujjai,javul a finom-motorikája,lehet betűket számokat gyurmázni.Nem csak asztalnál ülve lehet tanulni(a legkevésbé úgy lehet).Nekem pl már várja minden nap a gyerekem a következő ovi utáni küldetést,amiben a feladatok vannak.
2024. febr. 18. 17:47
 38/62 A kérdező kommentje:

Nekem hasznos volt :)

De úgy látom a tanulástól jobban kell tartanom mint bármitôl. Mert én magam elfáradok egy műszak alatt, a gyerek közel annyit lesz az intézményben tehát biztosan ő is, ezek után este 6kor nem tervezem leültetni pluszban tanulni.

2024. febr. 18. 17:47
 39/62 A kérdező kommentje:

37 Sokallom, de majd meglàtjuk.

Este azért van házimunka , főzés is stb :) 3as turnosokban pedig ott az apja… mert ő 3 napot megy 3at itthon van.

2024. febr. 18. 17:49
 40/62 babyboom567 ***** válasza:
75%
jah, az urban legend,hogy csak egy vacsira jut idő.Akkor fog kezdődni neked a második műszak.A hisztik,a játék,tanulás,fürdés,alvás,mesélés,stbstbstb.
2024. febr. 18. 17:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!