Milyen lesz egy 6 éves kislány “anyjának” lenni úgy hogy nekem nincs saját és kb 0 tapasztalatom van ebben?
Szerintem ez a szituáció nagyban függ a szereplők hozzáállásától. Legjobb esetben az apa és az anya lefixálják a szabályokat, és tartják is magukat hozzá. Az apa 300%on odateszi magát, hogy enyhítse a kislány életében bekövetkező komoly változások okozta sokkot. Így közted és a gyerek között lehet egy normális viszony, amiben az együttélés olyan, mint bármely más "rokonnal".
Ha ebből valami hiányzik, hát... idővel amúgy minden elrendeződik valahogy, mert nektek is lesz végül egy kialakult dinamikátok, csak nem mindegy mennyi áldozat meg hiszti árán.
Nem akarlak elkeseríteni, de te rendkívül rosszul fogsz járni. A gyereknek ez egy trauma, bármely okból megy el külföldre az anyja nélküle.
Innentől kezdve minden a gyerekről fog szólni. Ami valahol érthető es szükséges is, de arra számíts, hogy a te vágyaid, igényeid (mondjuk a szabadidő eltöltésére, vagy a pároddal való alvás) nem fognak számítani, csak a gyereké. A gyerek apja pedig a kezdeti lendület után a gyereknevelés nyűg részét rád fogja tolni, mert te vagy a nő. Mivel a te lakásodban fogtok élni, még le se léphetsz, hanem neked kell kitenni őket, ha megromlik a kapcsolat.
A 25-ös válaszolónak igaza van.
És még egy apró szösszenet,de higyél nekem, aki képes a 6 éves gyerekét itt hagyni, az nem fog visszajönni 2 év múlva.Az új pasival születik majd másik gyerek odakint,a 6 éves meg rád marad.De ez nagyon kemény menet lesz.
Nem gondolom, hogy itt hagyná örökre ,tényleg gyerekkorom óta ismerem, ha nem lenne ez a helyzet nem lépett volna le.
Az alvás nemtudom hogy jött ide, eddig is aludt itt, külön szobában, ami mostantól a saját szobája lesz.
Délután már külön tanulás nem fog kelleni, iskolaotthonos ( nemtudom ez e pontos neve) intézménybe íratták, fél 5 ig lesz mindennap. És nincs külön házifeladat.
Hisztiktől vagy néhány nehéz helyzettől tartok azért mit fog kihozni az anyja hiánya eddig úgy tűnik megértette, hogy sokára jön haza….
Sokan miért nem a kérdésre válaszoltok?
Nincs hozzá közötök, hogy az anyuka miért megy külföldre, és miért nem viszi a gyereket.
A kérdező sem ítélkezik, komoly feladat vár rá, ebben kért segítséget.
Nem abban, hogy az anyukát szidjatok.
Kérdezo, az én lányom ből kiindulva aki 10 éves, tudom, hogy nagyon sokat kell beszélgetni vele, hogy megnyiljon.
Ha valami bántja és nem akar beszélni róla, finoman kell ramenni, hogy mégis mi a baj.
Esetleg egy kicsit békén hagyni, hidd el magától mondani fogja.
Átnézni a leckét délután együtt, akkor is ha megcsinálja az iskolában.
Együtt lehet programozni, amit szeretne(persze normális ésszerű kereteken belül.ha ejtoernyozni akar arra nyugodtan mondj nemet 😅)
Sokat játszatok, társas stb
A főzés téren próbálj meg a kedvében járni(nem azt mondom, hogy mindig, de legyenek gyakran a kedvencei)
Vidd magaddal ha új ruha kell, ő válasszon magának
Nem olyan nagy ördöngösség ez a gyereknevelés, főleg már olyannal aki értelmes, megérti a dolgokat
Kitartást kívánok nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!