Férjemet zavarja, hogy folyton beszél a gyerek. Mi lenne a megoldás ami mindenkinek jó?
Miota 2,5 éves gyermekünk elkezdett beszélni kb 2 hónapja, hogy úgy mondjam most telt be a férjemnél a pohár. Zavarja sérelmezi, hogy nincs itthon csend, hogy a gyerek folyton beszél - pedig csak próbálja kiejteni az újonnan tanult szavakat, énekeket, én nagyon szeretem hallgatni az édesen csengő kis hangját. Azt mondja, hogy a munkában is egész nap zsibongás van és amikor hazáér jól esne neki egy kis nyugi, csend es hogy itthon sincs ez meg és meg fog bolondulni stb. Ilyenkor ideges lesz és rákiabál a gyerekre, hogy maradjon csendben, ne beszéljen annyit vagy amikor már nagyon oda van akkor úgy, hogy kussoljon el. Hiába beszéltem vele erről, hiába mondtam ez ilyen időszak most tanul beszélni, így fejlődik.
Válasza szerint a gyerek is csak egy olyan hülye lesz, mint a többi akárki, akiknek be nem áll a szája és minden hülyeséget össze hordanak. Egyszerűen nem lehet meggyőzni, neki van egy elképzelése hogyan kellene viselkednie egy gyereknek és pont.
Olyan tehetetlennek érzem magam, nem tudom mi lenne a legmegfelelőbb ami mindenkinek jó lehet.. Nagyon frusztrál ez az egész.. Valakinek van saját tapasztalata ami bevált hasonló szituációban? Nagyszülők nem jöhetnek szóba, édesanyám nagyon távol él tőlünk, férjem pedig nem szereti ha hosszabb ideig az édesanyjánál van a gyermekünk, mert mondván olyan hülye lesz majd a gyerek is, mint az édesanyja.. ha sok időt tölt vele.
Tanácstalan vagyok..
Nem lesz így jó senkinek sem, legnagyobb kára a gyereknek lesz az apja viselkedése miatt.
Ha van annyi eszed, fenyegesd meg, hogy válóok, ha így beszél a gyerekkel. Ha nincs annyi eszed, akkor szegény gyerek is olyan alacsony érzelmi intelligenciájú lesz, mint a szülei.
Én már csak kínomban nevetek 😬 .. hogy lehet ennyitől így oda lenni.. Mintha olyan rossz lenne neki.
Vannak ezerszer nehezebb sorsok, életek..
Mit mentegeted, hogy sok ez neki?
Férjem hajnaltól vakulasig dolgozik, hazajön és nemhogy lekussolja a gyerekeket, hanem még ők csinálják a legnagyobb hangzavart hárman, ahogy játszanak...
Ordítani ra egyszer a fiamra vagy rám, vagy a lányukra..Azt hiszem az lenne neki az utolsó...
Ja, vidd el a gyereket otthonról, hogy az a farok pihenhessen...Bolondok vagytok mindketten.
Ennyit bír, szegény mindjárt megsajnalom. Mikor gyereket vállalt nem gondolt bele, hogy hangzavar lesz?(nem, nem mentseg, hogy sokat volt otthon az utóbbi időben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!