Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha bent a lakásban labdázik...

Ha bent a lakásban labdázik (pici gumilabda), hogyan kell nevelni?

Figyelt kérdés

A szomszéd se bírja. A szülő nem engedi. Ennek ellenère dobálja, összevissza pattog majdnem leveri vele az üvegeket, üvegszekrény/ajtó, tv.

Persze megoldható azzal, hogy erőszakkal elveszem, a háta mögött kidobom a kukába es hasonlók.

De egyébként hogyan lehetne azt elérni a gyereknél, hogy saját maga tegye a helyére, lakásban ne játszon vele, tartsa magát saját maga a szabályokhoz?

Mert ez az erőszakkal elveszem kidobom ez csak a szülői tehetetlenség. Tehát a gyerek nem tartja be a szabályokat, nem hallgat a szülőre, de még képes eldugni is a labdát vagy kérésre nem átadni hanem szabályosan el kell tőle venni..

Egy példán keresztül kérdezem hogyan kell nevelni ilyen és hasonló eeetekben?

Tehát azt elérni hogy maga a gyerek tegye el, vagy kérésre adja át.

febr. 4. 18:30
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
100%

Pedig a belső önszabályozást úgy alakíthatod ki, ha vannak következmények és a nem mindig nem. Mindaddig, amíg ki tud sírni valamit, amire elsőre nemet mondtál (nem egy ilyen esetet láttam a közértben!) próbálgatni fogja a határait, hogy tényleg komolyan gondolod-e. Ami nekem még bevált, hogy kis korától sokat beszélgettünk, a maga szintjén elmagyaráztam, hogy a nem miért nem. És kapott figyelmet, hasznos együtt töltött időt, dicséretet. Sok időbe, energiában került, de mindent, amit komolyan gondoltam és úgy is álltam hozzá, azt sikerült elérnem. Mellékes megjegyzés: soha egy játékát sem dobtam ki sem büntetésből, sem a háta mögött rendrakási céllal. Időnként átválogattuk a játékait, "helyet csináltunk" az új játékoknak, ő döntötte el, mit tart meg mi az, amit elviszünk adományboltban, mi az, amit kidobunk, mert tönkre ment.

Röviden: beszélgess vele többet, szentelj neki több figyelmet, dicsérd is, hozd döntési helyzetbe, de maradj következetes, ne félj határozottan tiltani.

febr. 4. 22:43
 52/54 Derjaderja ***** válasza:
42%
Bennem még felmerül hogy nem ADHDs vagy szenzoros-e. Nekik tud lenni ilyen manuális nyesztetési kényszerük.
febr. 5. 07:54
 53/54 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes engem és a testvérem is úgy neveltek,mint ahogy itt a többség leírja,következmények voltak,tudtuk hol a határ,mit szabad mit nem és nem,nem mentünk 240-el motorral. :) Ez nem ettől fog függni,de szerintem a tiéd hamarabb fog,sajnos 9 éves,de már most látszik,hogy teljesen elrontottad a nevelését. :( Én biztos kérnék szakszemélytől segítséget ebben,mert még 2 év és totál hidegen hagyja majd amit mondasz. Nincs tekintélyed a gyerek előtt egyébként,tiszteletet se ad,mert csak azért is megcsinálja amiről kifejezetten kéred,hogy nem szabad. Az a különbség a gyereked és köztem,hogy mindketten tudtuk,hogy bent nincs ágyon ugrálás,csak mi nem is tettük meg a tesómmal,amikor hátat fordított apa,pedig soha nem bántottak vagy ilyesmi,de volt tisztelet,a tiéd viszont letojja magasról,hogy mit mondasz,gondolsz. Az én 2 évesem is tudja már,hogy mit szabad,mit nem. De ha így nevelted eddig is,akkor sajnos nincs is min csodálkozni,nem tudom ilyenkor mit lehet még,elég nagy már azért. Vagy tényleg valami betegsége van és az a gond vagy el lett sajnos rontva. Az a típusú gyerek,mint nagynéném lányai,akik konkrétan még vendégbe is rongáltak 9 évesen,nagynéném annyit mondott mosolyogva "ejnye,nem szabad kislányom". Kb kiröhögték,nem fejtem ki 18 évesen most milyenek. Fordulj szakemberhez,ha ezt meg akarod oldani. Nem az 52 válaszoló csinálja rosszul,hanem nálad van probléma.
febr. 5. 08:54
 54/54 anonim ***** válasza:
Ez ugyanaz a kisregényeket író anyuka, akinek iskolában őrjöngött a gyereke valami feladat miatt, de megmagyarázta, hogy otthon bezzeg tök fegyelmezett?
febr. 26. 11:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!