Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha bent a lakásban labdázik...

Ha bent a lakásban labdázik (pici gumilabda), hogyan kell nevelni?

Figyelt kérdés

A szomszéd se bírja. A szülő nem engedi. Ennek ellenère dobálja, összevissza pattog majdnem leveri vele az üvegeket, üvegszekrény/ajtó, tv.

Persze megoldható azzal, hogy erőszakkal elveszem, a háta mögött kidobom a kukába es hasonlók.

De egyébként hogyan lehetne azt elérni a gyereknél, hogy saját maga tegye a helyére, lakásban ne játszon vele, tartsa magát saját maga a szabályokhoz?

Mert ez az erőszakkal elveszem kidobom ez csak a szülői tehetetlenség. Tehát a gyerek nem tartja be a szabályokat, nem hallgat a szülőre, de még képes eldugni is a labdát vagy kérésre nem átadni hanem szabályosan el kell tőle venni..

Egy példán keresztül kérdezem hogyan kell nevelni ilyen és hasonló eeetekben?

Tehát azt elérni hogy maga a gyerek tegye el, vagy kérésre adja át.

febr. 4. 18:30
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
100%

37-es vagyok. Kicsit zavarosan írtam. Szóval

-Bent labdázik, szólok neki, hogy tegye el. Ha elteszi akkor ennyi. Nem történt semmi.

-Ha nem teszi el akkor elveszem, elrakom a helyére. Elmondom neki, hogy nem. Amikor kimegyünk hozhatja.

-Ha ennek ellenére előveszi újra akkor aznap már nincs labda.

-Ha mellé hisztizik is akkor ki sem megyünk játszani, vagy nem megyünk el a játszótérre.

Nagyon nagyon ritkán, talán 3x ha ezt végig kellett csinálni még 4-5 évesem. Párszor eljutottunk addig, hogy én raktam el. Legtöbbször az első szólásra visszatette. Mostmár eszébe sem jut bent labdázni

febr. 4. 20:10
 42/54 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket.

Amugy tudja hogy nem labdázunk bent. Nem azért labdázik bent mert nem tudná. Valahol már írtam 39.

A 9 éveseknek is már kialakulóban van az önszabályozása. Órán is tudnak csendben ülni az iskolában. Minden kornak megvan a saját szintje, amikre képesek. Az óvodás is pl kezet mos a többiekkel.

A szófogadásra nevelés meg alap. Abban kértem volna segítséget.

Hát rossz platformot találtam ehhez.

febr. 4. 20:21
 43/54 anonim ***** válasza:
93%

Szerinted minek vagyok itt minek kerdezgetek?

Hogyan kell nevelni?

Úgy hogy azt fogja a gyerek tükrözni egy életen át amit ma én bele nevelek!

De te nem is neveled bakker, csak bünteted...

Teljesen úgy írsz mintha nem lennél te sem tiszta agyilag.

Lehordod a gyereket mindennek minden héten legalább 3 kérdéssel...

Azt sem tudod mit kezdj bele, és még te akarsz másoknak magyarázni...úr isten gondolkozz mar egy kicsit, valamit nagyon elrontottam, és nem a gyerek a hibás...

febr. 4. 20:24
 44/54 anonim ***** válasza:
*elrontottal
febr. 4. 20:25
 45/54 anonim ***** válasza:
100%

#42!🤦🏽‍♀️ Teljes fogalmi zavarban szenvedsz. Senki nem mondta, hogy nem tud szót fogadni. Csak épp akkor nem azért nem labdázik a szobában a 9 éves, mert szerinte is hülye ötlet (van belátási képessége, tehát belátja), hanem hogy a, megfeleljen a személynek, aki elvárja, elismerést/dicséretet kapjon tőle, b, elkerülje a büntetést.(Nem lát be semmit, mert nincs még belátási képessége.)

Amúgy nem értem, minek írsz ide mindig, tudhatnád már, hogy mi mind hülyék vagyunk😂

febr. 4. 20:38
 46/54 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy te energiabefektetés nélkül egy személyiségtelen birkát szeretnél, aki nem gondolkozik, nincs akarata, csak néz fel rád, mint a jóistenre, és csinálja, amit mondasz. Akkor lesz egy gyerek jólnevelt, ha jól neveled. Nem így születik, nem érik meg egy szép nap rá, nem beszélsz vele 2 percet és megváltozik. Évek alatt fog alakulni a kapcsolatotok. Olvass könyveket a témában, talán még nem teljesen késő.
febr. 4. 20:49
 47/54 Derjaderja ***** válasza:
100%
Nem olvastam, hogy 9 éves. Akkora gyerektől már elvárható a szabálytartás. Ha addig érvényesítetted a szabályokat.
febr. 4. 21:12
 48/54 anonim ***** válasza:
95%

47, O nem érvényesít semmit.

Elvárja, hogy a gyerek jól viselkedjen, de nevelni mar nem tudja...

febr. 4. 21:28
 49/54 anonim ***** válasza:
94%
Nem nagyon értem a te allaspontodat, de mondok neked valamit. Nem minden gyerek egyforma, az enyém sem fogad szót, ha elverem, megbüntetem akkor se, más gyerek meg 3 évesen szót fogad és akkor azt hiszi a szülő milyen jól nevelte. Nálunk az oviban a 26-bol kb. 3 volt ilyen lüke, mint az enyém, akik felöltözni se tudtak egyedül, a többi mind tudott. Szóval van ilyen gyerek, aki nem olyan, mint a többi. És azt gondolom, hogy el kell tőle venni a labdát, ennyi, nem kell elvárni semmit. 9 évestől amúgy elvárható lenne, ha olyan, mint az átlag. De ha nem olyan akkor ez van és neked kell alkalmazkodni.
febr. 4. 21:56
 50/54 anonim ***** válasza:
77%

A nevelés nem egyik napról a másikra hozza meg a gyümölcsét, hanem majd felnőtt korára talán beérik. Ha lesz elegendő élettapasztalata, akkor majd visszatekint és rájön, hogy mi az amit jól adtál át neki, és mi az amit nem.

Sajnos azt nem fogod megúszni hogy ne menjen 240nel a motorral. Fog annyival menni, te csak imádkozni tudsz hogy azt a kb 24-től 30 éves korig tartó időszakot ússza meg ép bőrrel, amikorra már az élettapasztalata miatt automatikusan óvatosan fog menni, mert már átélt egy-két necces helyzetet. Ez kocsira is ugyanúgy igaz, a friss jogsis fiatalok egy része azt hiszi, halhatatlan. Aki heves természet, az mindig is feszegetni fogja a határokat, te csak reménykedhetsz, hogy az élet nem ad neki egy súlyos, maradandó pofont, hanem csak egy jelzés értékűt, amiből még lesz lehetősége tanulni.

febr. 4. 22:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!