Ha bent a lakásban labdázik (pici gumilabda), hogyan kell nevelni?
A szomszéd se bírja. A szülő nem engedi. Ennek ellenère dobálja, összevissza pattog majdnem leveri vele az üvegeket, üvegszekrény/ajtó, tv.
Persze megoldható azzal, hogy erőszakkal elveszem, a háta mögött kidobom a kukába es hasonlók.
De egyébként hogyan lehetne azt elérni a gyereknél, hogy saját maga tegye a helyére, lakásban ne játszon vele, tartsa magát saját maga a szabályokhoz?
Mert ez az erőszakkal elveszem kidobom ez csak a szülői tehetetlenség. Tehát a gyerek nem tartja be a szabályokat, nem hallgat a szülőre, de még képes eldugni is a labdát vagy kérésre nem átadni hanem szabályosan el kell tőle venni..
Egy példán keresztül kérdezem hogyan kell nevelni ilyen és hasonló eeetekben?
Tehát azt elérni hogy maga a gyerek tegye el, vagy kérésre adja át.
Na ezért tartasz itt, ahol.
Nem kérlelem, nem könyörgök a gyereknek. Nem várom meg, hogy magától tudja a helyes lépést. Még a "gentle parenting" se ezt javasolja, se a pozitív fegyelmezés.
Következetesség, szabályok.
Azzal hogy kidobom, legközelebb se lett szófogadó. Én nem tudom hány játékát vágtam már ki.
Meg ez inkább vmi passziv agressziv idióta játszmázás szerintem és nem nevelés.
Mint az oviban, ha nem adod ide elveszem.
Nem hat semmit.
Meg jó, hogy másnál működik ez a szerinted nem nevelés...
Ne legyél már nyamnyila.
Elalszik elveszed,elteszed és kész
16 azzal ott helyben megszűnik ugyan hogy aznap akkor nem labdázik.
De máskor meg mást csinál akkor és nem hallgat a szóra! pl ágyon ugrálás.
Nem lett jobb szófogadóbb attól, hogy elvettem egy labdát és nem labdázhat. Akkor ágyon ugrál. De nem ugrálhat!
A nevelés az, amitől megváltozik a gyerek szófogadóvá.
Vagy ma másik. El van rakva egy utazó matracos ágy.de ő ki akarja venni. Ha az ágyon nem ugrálhat akkor azon.
Nem engedtem meg hogy elővegye mert szerintem poros ki kellene mosni de ugye nem fér mosógépbe. Ötletem sincs ehhez.
De amikor kimegyek pl telefonálok egyet, visszajövök es a szoba közepén van a matrac.
Szófogadás kanyarban sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!