Ha bent a lakásban labdázik (pici gumilabda), hogyan kell nevelni?
A szomszéd se bírja. A szülő nem engedi. Ennek ellenère dobálja, összevissza pattog majdnem leveri vele az üvegeket, üvegszekrény/ajtó, tv.
Persze megoldható azzal, hogy erőszakkal elveszem, a háta mögött kidobom a kukába es hasonlók.
De egyébként hogyan lehetne azt elérni a gyereknél, hogy saját maga tegye a helyére, lakásban ne játszon vele, tartsa magát saját maga a szabályokhoz?
Mert ez az erőszakkal elveszem kidobom ez csak a szülői tehetetlenség. Tehát a gyerek nem tartja be a szabályokat, nem hallgat a szülőre, de még képes eldugni is a labdát vagy kérésre nem átadni hanem szabályosan el kell tőle venni..
Egy példán keresztül kérdezem hogyan kell nevelni ilyen és hasonló eeetekben?
Tehát azt elérni hogy maga a gyerek tegye el, vagy kérésre adja át.
Az mióta passzív-agresszív hogy megtanítod hogy következményei vannak a dolgoknak?
Elmondod hogyha ezt csinálja kidobod és nem kap többet, ha megint megteszi akkor kidobod. Ez nem passzív-agresszív hanem következetes. A gyerekek csak ebből tanulnak. Amúgy meg itt az a baj hogy a pillangó lelkeddel azt hiszed hogy majd a mucikádnak úgy fog viselkedni az agya mint a te felnőtt agyad. Ez nem így működik.
Ha nem jön időben haza majd nyilván előtte jelzés hogy akkor pl 1 hónapig nem megy sehova, ha ennek ellenére nem megy haza időben akkor így járt, nem megy sehova, se edzésre se haverozni se semmi csak suli és tanulás, telefon, internet off.
Hidd el legközelebb szót fogad, ha meg nem akkor így járt, megint nem megy sehova.
Egy belső normát szabálykövetést önkontrollt szeretnék benne elültetni. Ami majd ott lesz vele akkor is amikor nem fog 240 el menni motorral. Amikor én nem leszek ott.
Mert belül benne lesz.
Cseszhetném én azt ha kórházban is fenyegetném, hogy nah ezért most elveszem a "mocit".
Mit értem akkor azzal, hogy na akkor most elveszem a labdát.
Neveltem? Nem.
Az már a nevelés hajszálreménye ha kérésre saját maga adná át a labdát saját söntésből saját belső önkontrollból.
Az meg a nevelés csúcsa is lenne ha bent el se kezdene labdázni.
Van egy csomó nevelési kézikönyv, plusz a szülő saját belső iránytűje. Amit te itt csinálsz, az úgy néz ki, hogy lefikázod az összeset és vered a melled, hogy te jobban akarod, de a hogyanra meg nincs ötleted.
Ha tényleg segítséget kérsz, én szívesen adok neked tanácsot. Kezdd azzal, hogy beleásod magad a fejlődéslélektanba. Az első pofon, ami érni fog, az lesz, hogy 9 éves gyerek nem saját belátásból viselkedik "jól", se a tiéd se másé. Ha a s.ggedet vered a földhöz, akkor se fogsz találni ilyen módszert, amivel ezt 9 évesnél elérheted, mert koránál fogva nem érett rá. Ha sikerült ezt az alapot belátnod, gyere vissza és visszatérhetünk a kérdésedre.
De mennyi idős ez a gyerek?
A belső normakövetéshez olyan frontális lebenyfunkciók kellenek, amik az első években nincsenek jelen.
Amúgy mért van puha labda ha nem játszhat vele? Ha csak kinti, akkor bent elő se lehessen venni. Ha pici a gyerek, tedd olyan helyre ahol nem látja, nem éri el.
9 eves, irta.
De ezzel a semmilyen nevelessel mar boven megalapozta a gyerek jovojet. Kovetkezmenyek nelkul, barmikor barmit megtesz es meg is fog tenni, mert minden ra van hagyva a hopihe anyja miatt.
Ha tényleg 9 éves akkor valami zavara van(adhd/sni/auti) vagy nincs rendesen nevelve.
A 3 éves gyerekem is tudja hogy bent(családi ház) nem labdázunk, nemhogy a 9 éves nővére. Baromi sok bajod lesz még vele később
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!