Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyámhivatalba lehet tenni...

Gyámhivatalba lehet tenni névtelen bejelentést?

Figyelt kérdés
Tehetek névtelen bejelentést, ha úgy gondolom, hogy egy családnál bántalmazzák a gyereket?
2024. jan. 21. 16:49
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
73%
#19-es, én nem vagyok nyomozóhatóság, hogy kiderítsem az igazat, de amellett, amit mondott a kislány a lányomnak, nem lehetett tétlenül elmenni. Ha nem jelzem senkinek, az hiba lett volna. Ha igaz, a szülő nyilván tagadta volna. Ha nem igaz, pláne. Szóval abból nem derült volna ki semmi, ha beszélek a szülővel. Nem fogok odaállni az apuka elé, hogy mondd csak, te tényleg molesztálod a lanyodat? Ez abszurd.
2024. jan. 21. 22:10
 22/32 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés. Egyébként csak fizikai bántalmazás miatt lehet bejelentést tenni? Mi van, ha az anya folyamatosan ordít a gyerekével, fenyegeti, hogy pl megöllek, kidoblak az ablakon, ha nem hagyod abba, kár, hogy megszülettél, hülye vagy, idióta vagy, az is maradsz örökre stb. Ez nem tesz kárt a gyerek fejlődésében, lelkében?
2024. jan. 22. 08:48
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Ezt hogy igazolod kérdező? Hány éves a gyermek? El tudja már mondani?
2024. jan. 22. 08:51
 24/32 A kérdező kommentje:
6-7 éves a gyerek, még óvodás, de alig jár oviba. Úgy tudnám igazolni, hogy felveszem az ordibálást. Szomszédunkról van szó, minden szó áthallatszik.
2024. jan. 22. 08:57
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Gyereket kiemelni csak legvégső esetben teszik. Nem mindig jobb ha kiemelik a gyereket. Ezt azért mérlegeld, hogy mit is szeretnél elérni. Mert ilyenért nem fogják kiemelni..
2024. jan. 22. 09:35
 26/32 anonim ***** válasza:
84%

Alig jár? Esélyes, hogy nem engedik többet járni, elvileg 4 óra kötelező csak, de problémás gyerekeknél elnézőek, ha nem viszed és javasolják is direkt, hogy szabaduljanak tőle "az ő érdekében".

Én nem akarok szemét lenni, de le merném fogadni, hogy SNIs, az anyja meg ki van attól, hogy kiszolgája a gyereket 0-24ben és hallgassa/elviselje a dolgait. Nem minden problémás gyerek hangos ám, elég, ha összefirkál valamit, ollóval karcolja a bútorokat, eldugja az anyja cuccait, nem képes felöltözni(illetve van keze lába esze, de nem tudja kivitelezni az öltözést) valamilyen pszichés baj miatt, esetleg nem tartja a székletét, nem eszik normálisan. Megkattanni akkor szoktak a szülők, nekem ez nem sima bántalmazásnak tűnik "hülye vagy és az is maradsz". Ilyen már az én számon is csúszott ki, mikor egy intézmény sem tűrte meg a gyerekem 4 órában sem, gondolhatod, hogy nem azért, amit más gyerek csinál.

És intézetbe sem tudja adni, senkinek nem kell problémás gyerek, esetleg elfekvőbe vagy nevelőotthonba tudná csak ahol nem az lenne a baja, hogy kiabálnak vele, hanem erősen verik, szexuálisan bántják.

Kívülről nem szeretnék beleszólni, de ajánld fel az anyjának, hogy vigyázol a gyerekre egypár órát, mert épp ráérsz, majd utána ítéld meg a helyzetet. Sok időt megspórolsz, kb annyit vesz el, mintha belekeveredsz ilyen jelentésgetésbe. Ennek az ismerős gyereknek a halál türelmes ofője és ordított már vele magából kikelve, utána sokkal elnézőbb lett a gyerek anyjával is, ahogy én is határon voltam már, hogy mindjárt megütöm, mikor rámsziszegett dühében valami teljesen abszurd apróságon felhúzva magát, mást hibáztatva, ami nem is volt igaz és mikor nem vettem be, akkor jött ez. Egyébként egy tök normális gyerek, csak önállótlan, figyelmetlen és folyton bajt kever, amíg rá nem jön valami elmebaj és úgy viselkedik, mintha diliházból szabadult ördögszállta nem lenne.

2024. jan. 22. 09:37
 27/32 anonim ***** válasza:
13%
Ugyan már... Egy SNI-s gyerekkel normális, hogy ilyet üvölt a szülő, hogy kidoblak az ablakon? Akármilyen az a gyerek, itt nem vele van a baj, hanem a szülővel. Kiemelni nem fogják, de ha anyát elküldik pszichológiai gondozásra, lehet, hogy tudna javítani a helyzeten, de valószínűbb, hogy nem. Az ilyen szülők nem szoktak olyan állatira együttműködők lenni.
2024. jan. 22. 09:42
 28/32 A kérdező kommentje:
Nem akarom, hogy kiemeljék a gyereket, inkább csak, hogy kicsit ráijesszenek az anyára, hátha visszafogja magát.
2024. jan. 22. 10:51
 29/32 anonim ***** válasza:
31%
Gondolod ,ha alig jár óvodába,az óvónők nem tudják? Ha tudják,valószínű oka van. Legtöbb ismerősöm ovis gyerekei három hét után mennek egy hetet annyiszor betegek. :D őket is jelentsd be,meg a dokit is aki kiírja a gyereket. A többiről nem tudom,mit lehet ilyenkor,de azt gondolom ha valakit bejelent valaki,akkor viszont legyen annyi gerinc benne,hogy az arcát,nevét vállalja hozzá. Meg lehet próbálni,ha olyan gáz,de vállald fel magad kérdező. Ha felnőtt vagy,így korrekt.
2024. jan. 22. 17:20
 30/32 anonim ***** válasza:
58%

27, nem minden SNIs gyerek egyforma, de ha masszív viselkedészavara van, akkor biztosan SNIs, ez a hülye vagy és az is maradsz tipikus. Én is mondtam már a gyereknek, hogy ott az ablak(általában akkor, ha öngyilkossággal próbált zsarolni, hogy elérjen valami marhaságot), de azt is gyakran mondom, hogy a kutyával fog aludni, ha állat módjára viselkedik, és volt már, hogy zavartam le, mikor nagyon kikelt magából. Aztán hirtelen megjött az esze(de nyilván nem altattam volna a kutyaházban kint a hidegben) és már nem volt fontos a marhasága.

Szerintem a gyerek viselkedészavaros(ettől biztosan SNIs), tökmindegy milyen kódja van, arra akartam utalni, hogy elég súlyos az állapota ahhoz, hogy agyvérzést kapjon tőle a legtöbb ember. Nem sokat segít ám a szélsőséges viselkedésen, hogy tudod, hogy nem direkt csinálja, attól még ugyanolyan nehéz elviselni, főleg folyamatosan éveken át, mikor alig van suliban is. Egyébként ezek tök enyhék, nekem anyám 5ös magatartás mellett mindig azt mondta, hogy "isten húzzon a f.szára", és hát a gyerekem osztálytársainak is különbeket mondanak(bár ez egy rossz suli).

Hidd el, van olyan gyerek, aki nem hangos, de ha sétálsz az utcán és nem figyelsz rá karcolja az autókat, bántja az állatot, vagy azt mondja neked, hogy nem tudja hogyan törölje a fenekét csak azért, hogy te töröld ki, vagy annyira nincs magánál, hogy nem törli meg, tudja, hogy kakis, de nem akarja. Súlyos pszichés beteg gyerekek anyukái készülnek így ki, és ez még a jobbik, és tök mindegy, hogy szenzorosnak, érzelmi zavarosnak, adhdsnak, vagy autistának bélyegzik, de az fix, hogy az ilyenek SNIsek lesznek(a sok más, pl számolni képtelen SNIs mellett is).

Ha esetleg normális gyerek lenne, és csak anyuka kattant, akkor viszont nem hatna a ráijesztés, mert ő beteg fejben.

2024. jan. 22. 18:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!