Mert lehet névtelen bejelentést tenni csaladsegitosnel vagy gyámügy el?
A következmények miatt.
Pl: van egy eszelős szomszédom, aki terrorizálja a családját.
Bejelentem névtelenül, kijönnek vizsgálódni és nyugi van pár napig.
Ha tudná, hogy én voltam, teleszórná a ház elejét szögekkel, aztán minden nap mehetnék defektet csináltatni.
Vagy bedobálna valami mérgezőt a kutyáimnak.
Kb ilyen okok miatt.
Igaz nem pont így történt.A másik szomszéd jelentette be, de én is gondolkodtam rajta, hogy megtegyem e.
Nehéz dolog ez.
Nem esik nehezemre másokkal kommunikálni, véleményt cserélni, de van az a helyzet, amikor nincs kivel.
Ez is egy olyan.
Nem tartozik rám mások élete, olyan is van, hogy kihallatszik egy hangos szóváltás, de van az a pont, amikor azon töprengesz, hogy nem akarod a híradásokban azt olvasni, hogy megtörtént a tragédia és milyen érzéketlen szomszédok lehetnek ott, akik semmit sem tettek.
Mit és?
Jó esetben teszi a dolgát és kiemeli a családból a gyereket, ha szükséges.
Nézd! Sokféle ember van.
Vannak eszetlen, forrongó és bosszúálló természetűek.
De az emberek 90 százaléka nem megy el addig, hogy cselekedjen.
Az,aki felhívja a gyámügyet egy rokon vagy szomszéd gyerek érdekében az esetek többségében nem lát más kiutat.
Egy gyereknek a családjában a helye, mindaddig míg nem látja kárát bármilyen téren a fejlődése.
Tény, hogy sok rosszindulatú ember van.
De azt megkockáztatni, hogy kiemelhetnek egy gyereket puszta rosszindulatból, kib.szásból,mert "csak úgy" bejelentgetik a szülőt,ezt szerintem nagyon nagyon kevés ember lépné meg.
Legtöbb esetben nagyon is indokolt a gyámügy vizsgálata.
Más kérdés, hogy a leginkább indokolt esetekben van legjobban felháborodva az a szülő, akit vizsgálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!