Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez egy névtelen oldal. Szóval...?

Ez egy névtelen oldal. Szóval...?

Figyelt kérdés

Biztos, hogy egy utolsó senkinek le leszel hordva, de itt legalább kitudom írni magamból.

Két gyerekem van, mind a kettő 2 év alatti. Lassan két éve itthon vagyok, és a napjaim a gyerekekről, a háztartásról és a főzésről szól. Nem megyek sehova, egész nap itthon vagyok. Rohadtul nincs kedvem semmihez, elegem van az egész életemből. Albérletbe élünk és ez nem is fogok változni, itt fogok megrohadni. A férjem a szakmájához képest kevesebbet keres, mert nincs papírja a tudásáról. Kereshetne 3-4x ennyit, de nincs kedve egyetemet végezni. Elkezdte, majd fél év után abbahagyta mert lusta volt hozzá. Én nem tudok tovább tanulni, mivel nem vigyázna a gyerekekre. Szóval a napom a porszívózásból, etetésből, játékból, takarításból, majd veszekedésből áll. Imádtam sportolni, de nincs rá időm, meg kedvem se most már. Egész életembe sportoltam, most meg 5-6 kiló felesleg is van rajtam, ha nem több. Egyedül vagyok, nincs semmi segítségem. Az egésznapom arról szól, hogy kiszolgálok valakit. Mert a gyerek éhes, vagy hajat kell mosni, mert valamit bele kent, vagy a férjem nyaggat, hogy szexelni akar. Nem aludtam végig az éjszakát már 2 éve.

Viszont a házunk tiszta, a gyerekek rendben van, minden a helyén van, ha valaki eljön hozzánk, akkor irigykedve nézni, hogy nálunk milyen összeszedetek, és rendezettek a dolgok. Csak én vagyok aki két hete nem mosott hajat, úgy nézek ki mint a mosotszar, és mivel már tükörbe se tudok nézni, lenyírtam a hajam kopaszra. Egyszerűen abba reménykedek, hogy egy földrengés vagy egy meteor találja el a házunk, és nem lesz többet problémám.

Vissza sírom a régi életemet, amikor sportoltam, amikor tudtam tanulni, amikor értékeltek, és nélkülem meg állt az élet, mert nem tudták a tudásom nélkül folytatni a munkát.

Nincs segítségem, nem tudok vissza menni dolgozni, mert megszűnt a munkahelyem, elhelyezkedni most lehetetlen. A hónapom “fénypontja” is az volt hogy elmentünk a gyereknek megvenni az ajándékát az Ikeába.

Mit csinálhatnék? Min változtassak? Mi a baj velem? Mit rontok el? Mit kéne jobban csinálnom?

2020. dec. 9. 19:53
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
2020. dec. 9. 19:55
 2/27 anonim ***** válasza:
91%

Ha komolyan lenyírtad a hajad kopaszra, akkor keress fel egy pszichológust vagy pszichiátert.

Britney Spears is így végezte.

2020. dec. 9. 20:00
 3/27 anonim ***** válasza:
94%
Miért nem mész sehova egész nap?Egy kiadós séta után minden más!a férjednek este biztosan van fél órája a gyerekekre4Akkor menj el futni!OFF Irigylem a patika lakást...nekünk 4 gyerek van,szalad a ház:)
2020. dec. 9. 20:04
 4/27 anonim ***** válasza:
49%

Ezt az egyik kommentelonek celoznam:miért baj az ha vki kopaszra nyirja a hajat? Szules elott en is ezt tettem es normalis vagyok, van 3 szép gyerekem.

Egyebkent en is azt mondanam h keress egy pszichológust kerdezo, (de nem amiatt hogy levagtad a hajad 🙈nem is ertem milyme hülyeség ez). O tudna legjobban segiteni!!Kitartas.

En 4 éve nem alszom egyébkent ha ez barmennyir eis vigasztal.

2020. dec. 9. 20:14
 5/27 anonim ***** válasza:
96%

Őszintén?

Az első gyerekemmel (igaz, megszenvedtünk érte, hogy érkezzen), dalolva foglalkoztam a nap 22 órájában, pedig többemberes baba volt. Naponta 2×2 óra aktív játszóterezés, napi 1-2 óra mondókázás, házi édesburgonya püré céklafasírttal, hetente baba-mama klub, ringató, kiskutyafüle.

Ez kitartott kb 2 éves koráig... majd nemsokára rá megérkezett a tesója. Aki az első gyerekhez képest maga a nyugalom szobra, szófogadó, cuki, minden... es mégis, valahogy elfogytam. Nem volt kedvem újra ringatózni, egész napomat a játszón tölteni, úgy éreztem, belebetegszem, ha újra 476x el kell olvasnom a Bogyó és Babócát stb. Folyton ingerült voltam, egyszerűen meguntam ezt a szerepet, de közben marhára utáltam magam érte. Mardosott a lelkifurdalás, milyen anya vagyok, hát élveznem kellene, soha vissza nem térő időszak stb. stb.

Nálam az lett a megoldás, hogy visszamentem dolgozni. A nagyobbik 3 évesen oviba, a kisebbik másfél évesen bölcsibe került, és nekünk nagyon bejött. A gyerekek jól érzik magukat a közösségükben, (és nem, nem voltak folyton betegek... fél év alatt összesen 2 hetet hiányoztak) Nekem jó érzés újra felnőtt kollégák közt lenni, szellemi kihívásokat teljesíteni: lehet csúnyán hangzik, de jó kicsit elszakadni a családi mindennapoktól - és utána energikusan, vidáman megyek a gyerekekért, és otthon is jobb a hangulat esténként.

Ez persze nem egy általános recept, csak leírtam a saját esetemet, hátha segít egy plusz

történet ...

Sok sikert, remélem, megtalálod a számotokra legmegfelelőbb megoldást!

2020. dec. 9. 20:16
 6/27 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező ,ide nem pszichológus kéne,hanem egy normális férj például.

Én azon az állásponton vagyok ,hogy a házimunkát oké ha az otthonlévő csinálja nagyrészt,de a gyerekeivel ő is foglalkozzon.

Így neked is jutna időd sportolni és magaddal foglalkozni.Őszintén,nem csodálom,hogy nem bírod . Az a baj,hogyha találsz is munkát a férjed utána is egy önző disznó lesz ,és akkor munka mellett kell neked megcsinálnod mindent.Tulajdonképpen 3 gyereked van,cska az egyik nagyobbra nőtt már a kelleténél ..

2020. dec. 9. 20:18
 7/27 anonim ***** válasza:
85%
Gyespszichózisod van. Csak a változtatás, kimozdulás segít. Én "csak" 1 centisre vágattam a hajam, nem kopaszra. 3x vitt el a mentő szívrohamszerű tünetekkel a pánikbetegség miatt. Beíratkoztam egy tanfolyamra, hogy kiszakítsam magam az otthon-bolt-óvoda hűvös háromszögéből. A kicsi fél éves volt. Nekem ez segített. Álj a sarkadra!
2020. dec. 9. 20:28
 8/27 anonim ***** válasza:
91%

Hát én ilyenkor sosem értem hogy hogy lehet két gyerek is? Szerintem nagyon nem rendelkezel jó onismerettel.

Amúgy a leírásod alapján én elmondom min valtoztatnek (ha majd gyujtesz kis erőt):

Ne a háztartást csináld olyanra hogy irigykedjenek, hanem abban az időben foglalkozz magaddal. Tornazz vagy olvass vagy hívd fel egy barátnőt/tesot, amit szeretsz. Ja és mozdulj ki a gyerekekkel a szabadba.

És nem a levegőbe beszélek, pont ugyanígy vagyok mint te: két két év alattival itthon, nulla segítséggel. De én szeretem ezt az időszakot, dolgozhatok meg annyit ezután... Persze van nehéz napom nekem is, és hát a haztartasomra se irigykedik senki :)

De ezzel a sovargassal a regi életedbe csak kinyirod magad es a családod... Es elfelejted megélni a jelent. Remélem sikerül visszazokkenned, és csak a tél meg a covidos hülyeség miatt mondtad a meteort.

2020. dec. 9. 20:36
 9/27 anonim ***** válasza:
93%

A konyha, a takarítás megvár! A férjed vállalja be a gyerekeket hetente párszor v.mindennap min.1órára.

Nálunk délután(17után) a férjem viszi sétálni+ő fürdet. Én addig vagy rendbe rakom a lakást vagy leülök egy bögre teával vagy fürdök és olvasok a kádban, de tervezek vlmi mozgást is esetleg.

2020. dec. 9. 20:49
 10/27 A kérdező kommentje:
A férjem reggel 8-kor megy, este 8-kor jön. Addigra mind a két gyerek alszik, vagy éppen rakom le őket. Utána összetakarítok oda lent, az már este 9. Megyek aludni, mert a fiam minimum 6x kell, és a lányom is 1-2x. Aztán reggel 6-kor előröl.
2020. dec. 9. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!