Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez egy névtelen oldal. Szóval...?

Ez egy névtelen oldal. Szóval...?

Figyelt kérdés

Biztos, hogy egy utolsó senkinek le leszel hordva, de itt legalább kitudom írni magamból.

Két gyerekem van, mind a kettő 2 év alatti. Lassan két éve itthon vagyok, és a napjaim a gyerekekről, a háztartásról és a főzésről szól. Nem megyek sehova, egész nap itthon vagyok. Rohadtul nincs kedvem semmihez, elegem van az egész életemből. Albérletbe élünk és ez nem is fogok változni, itt fogok megrohadni. A férjem a szakmájához képest kevesebbet keres, mert nincs papírja a tudásáról. Kereshetne 3-4x ennyit, de nincs kedve egyetemet végezni. Elkezdte, majd fél év után abbahagyta mert lusta volt hozzá. Én nem tudok tovább tanulni, mivel nem vigyázna a gyerekekre. Szóval a napom a porszívózásból, etetésből, játékból, takarításból, majd veszekedésből áll. Imádtam sportolni, de nincs rá időm, meg kedvem se most már. Egész életembe sportoltam, most meg 5-6 kiló felesleg is van rajtam, ha nem több. Egyedül vagyok, nincs semmi segítségem. Az egésznapom arról szól, hogy kiszolgálok valakit. Mert a gyerek éhes, vagy hajat kell mosni, mert valamit bele kent, vagy a férjem nyaggat, hogy szexelni akar. Nem aludtam végig az éjszakát már 2 éve.

Viszont a házunk tiszta, a gyerekek rendben van, minden a helyén van, ha valaki eljön hozzánk, akkor irigykedve nézni, hogy nálunk milyen összeszedetek, és rendezettek a dolgok. Csak én vagyok aki két hete nem mosott hajat, úgy nézek ki mint a mosotszar, és mivel már tükörbe se tudok nézni, lenyírtam a hajam kopaszra. Egyszerűen abba reménykedek, hogy egy földrengés vagy egy meteor találja el a házunk, és nem lesz többet problémám.

Vissza sírom a régi életemet, amikor sportoltam, amikor tudtam tanulni, amikor értékeltek, és nélkülem meg állt az élet, mert nem tudták a tudásom nélkül folytatni a munkát.

Nincs segítségem, nem tudok vissza menni dolgozni, mert megszűnt a munkahelyem, elhelyezkedni most lehetetlen. A hónapom “fénypontja” is az volt hogy elmentünk a gyereknek megvenni az ajándékát az Ikeába.

Mit csinálhatnék? Min változtassak? Mi a baj velem? Mit rontok el? Mit kéne jobban csinálnom?

2020. dec. 9. 19:53
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
95%
Mivel 2 ember vállal gyereket, azért nem árt kicsit osztozni a terhen. Nektek ez a része nem megy.
2020. dec. 9. 20:57
 12/27 anonim ***** válasza:
91%

Csinàlj kevesebb hàzimunkat, segìtsen benne a fèrjed is, vagy ha lusta hozzà, akkor ùgy marad. Anya vagy ès nem hàztartàsi alkalmazott. Bandazzatok gyerekestül màs anyukàkkal, mozdulj ki.

Nem kioktatò szövegnek, hanem őszinte tanàcsnak szànom.

2020. dec. 9. 20:59
 13/27 anonim ***** válasza:
51%
Egyèbkènt a ,,leglènyegtelenebb" részletet kiragadva: az albèrlet nem rossz dolog; nem adòsodsz el, karbantartàs nem a te költsèged, ha baja esik az ingatlannak az nem a te rizikód, ha megvàltozik a helyzeted vagy a gazdasàgi helyzet, akkor nem marad a nyakadon egy, az igènyeidnek nem megfelelő ingatlan.
2020. dec. 9. 21:02
 14/27 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem keress valami baba-mama klubot. Ott találkozhatsz felnőtt emberekkel, akik hasonló élethelyzetben vannak, mint Te. Ráadásul sok helyen van valamiféle szervezett segítség, például önkéntesek vigyáznak a gyerekekre, amíg anyuka részt vehet valamilyen tanfolyamon. Mikor a gyerekek voltak kicsik, a városunkban pl. az Otthon Segítünk Alapítvány sok ilyesmit szervezett, de jártunk egy időben Ringatóra, kézműveskedésre, baba-mama tornára, nem egyszerre, hanem mikor melyikre az itthon töltött évek alatt, később játszótérre. Fontoss lenne, hogy néha kimozdulj a mókuskerékből.
2020. dec. 9. 21:33
 15/27 anonim ***** válasza:
83%

Egy másik "lényegtelen" részletet kiragadva:

Párod 3x, 4x ennyit kereshetne, ha elvégezné azt a szakot, amiben most is jártas és pénzt keres vele (gondolom informatika). De ő fél év után abbahagyta. Ezt ugyanígy tudtad, amikor összeházasodtatok és amikor ez első, majd a második gyereket vállaltad.

Akkor kellett volna gondolkodni. És azt mondani, hogy pl. akkor leszel a felesége, vagy akkor vállalsz gyereket tőle, ha lesz annyira elszánt, hogy végigcsinálja az egyetemet. Hogy utána jobban keressen.

Az ugye világos, hogy ha reggel 8-tól este 8-ig távol van, akkor a legjobb akarattal sem lenne képes most elvégezni? Pláne, hogy otthon meg várja a két huncut csöppség. És leadni pont azért nem tud a munkából, mert a te kereseted is hiányzik, meg a gyerekek miatt a költség is több, mint régen.

2020. dec. 9. 21:39
 16/27 A kérdező kommentje:

Csed-et és Gyedet is kapok. Nem esett ki a fizetésem. Nem, nem tudtam. Imádott tanulni, de elkényelmesedett, mivel a mostani munkahelyén úgy intézi a dolgait ahogy akarja. Ez az elmúlt egy évben van így. Előtte baromira nem így volt. Most már baromira nem érdekli semmi, csak a számítógépe. Honnan kellett volna tudnom, hogy ez fog történni?

Nem gondoltam, hogy nem törődöm lesz.

Múltkor megkértem, hogy vegyen csúszásgátlót a lépcsőre, mert nagyon csúszik, a régi elkopott ki kéne cserélni. Végül úgy voltam vele, hogy turi nem fog venni, elmegyek hétvégén és veszek. Persze elestem a lépcsőn az 5 hónapos fiammal a kezemben, és úgy neki csapódott a fejem a falnak, hogy betört az orrom, és agyrázkódásom lett, ő meg csak megrántotta a vállát, hogy azt elfelejtette meg venni.

Amikor megismerkedtünk egy nyitott jókedvű, barátságos, intelligens ember volt. 10 évre rá derült most ki, hogy nem szereti a felelőséget, és lusta. Ez nem volt anno feliratozva a homlokára.

2020. dec. 9. 21:58
 17/27 A kérdező kommentje:
Lenyírtam a hajam, mert hosszú volt, és nem tudtam vele semennyit foglakozni. Azt nem bánom, és amióta pár centi hosszú jól áll. Miért lennék ezért nem normális?
2020. dec. 9. 22:00
 18/27 anonim ***** válasza:
95%
Mondom én , hogy egy tapló a férjed , az itt a legnagyobb gond.
2020. dec. 9. 22:07
 19/27 anonim ***** válasza:
90%
Hétvégén, péntek-szombat éjjel nem tudna a férjed felkelni a gyerekekhez? Amikor másnap nem dolgozik. Sokat számítana, ha legalább olyankor ki tudnád pihenni magad. Szerintem csak fáradt vagy, fogod itt mindenre, de ha rendszeresen lenne neked is hétvégéd (hogy legalább végigalszod akkor az éjszakát) sokkal jobban éreznéd magad.
2020. dec. 9. 22:21
 20/27 anonim ***** válasza:
94%
Nem szeretnék bunkó lenni, de kettőn áll a vásár. Neked is és a férjednek is más hozzáállás kell. Ez így nem mehet tovább sokáig! Ketten vállaltatok gyereket. Keressen másik állást vagy legalább hétvégente vegye le rólad a terheket kicsit.
2020. dec. 9. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!