Hogyan tegyek névtelen bejelentést gyámügyön?
Sziasztok!
Névtelen bejelentést szeretnék tenni a gyámügyön, viszont fogalmam sincs hogyan kell. A bejelentés a sógornőm ellen irányulna, ugyanis úgy vettem észre, hogy nem megfelelően neveli a gyerekeit. Most várja a negyedik gyerekét, miközben a legnagyobb még be sem töltötte a 3. életévét. A testvéremmel többször is megpróbáltam beszélni arról, hogy mit művel a felesége, de egyszer sem hallgatott rám, pedig a kisgyerek is sokszor elmondta neki, hogy az anyja veri. Mivel ugyanabban a házban lakunk, ezért közelebbről szemléltem végig a helyzetet. Eddig is volt rá alkalom, hogy kezet emelt a gyerekekre, de mindig rászóltam vagy lefogtam a kezét. Az utóbbi időben viszont összevesztem a testvéremmel a felesége miatt, így nem olyan könnyű beleszólnom a dolgaikba. Gyakran arra jövök haza, hogy az összes gyerek sír. Az idősebb ilyenkor elmondja, hogy az anyja megverte és azt is megmutatja hova ütött, állandóan éhes, mert az anyja már azért is kiabál vele, ha enni mer kérni. Egész nap csak alszik és nem hajlandó a gyerek alatt pelenkát cserélni. Orvoshoz sem viszi a gyerekeket, a kötelező oltásokat is rendszerint hónapok múltán kapja meg. Szerintem ez nem állapot, ezért szeretnék bejelentést tenni. Mivel a testvérem többször is megpróbált kezet emelni rám(a 18 éves húgára), ezért szeretném névtelenül csinálni.
Nem gyàmügyre tartozik.
Családsegítőben/ családvédelmiseknél kell jelenteni és/ vagy a vèdőnőnek.
A település/ kerület honlapján megtalálható hova kell jelenteni.
Nem feltétlenül hitelt érdemlő az, amit egy három éves mond. Nálunk is van, hogy hónapokat csúszik az oltás, mert betegek. Reggel a 4 éves fiam úgy fogadta az ide látogató anyámat, hogy nem adtam neki enni, pedig csak megkértem, hogy várjon egy kicsit, amíg elmegyek pisilni.
Nem értem, hogy hogy jössz ahhoz, hogy bárki életébe beleszólj. Pláne, hogy lefogd, vagy rászólj. Egy gyerek vagy, aki azt hiszi, hogy mindent jobban tud.
Kedves 4! Amiről a Kérdező ír, az kiskorú veszélyeztetése és/vagy testi sértés is lehet, ezek ugye bűncselekmények.
Kedves Kérdező, jó olvasni, hogy vannak még emberek, akik nem dugják homokba a fejüket, mondván "más életébe nem szólhatunk bele". Pedig qrvára bele kell szólni, ha ilyet tapasztalunk!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!