Hogyan lehet megtudni hogy gyámügy milyen névtelen bejelentést kapot?
Nem tudom, névtelen bejelentés esetén mi történik, mert engem a saját (volt) férjem jelentett fel.
Készült egy jegyzőkönyv, az általa elmondottak alapján, aminek a tartalmát én is megismerhettem. (Ott helyben, aznap, amikorra behívtak.) De lehet előbb is elküldték volna, ha pl telefonálok. Szóval szerintem hívd fel.
De valami rövid összefoglaló témamegjelölést nem írtak?
Nem névtelen és csak szemelyesen mondja el
Csak furalom h védőnőt felkerestem és nem tud semiről
Ha nem a védőnő tette a bejelentést, akkor szerintem nem tud róla.
Én védőnő vagyok, és minden esetben szólok a családnak, hogy jelzést fogok tenni. Ezt így érzem korrektnek.
Egyébként bárki tehette a bejelentést. És lehet, hogy a védőnőt is megkeresik majd.
Minket csaladsegítős keresett fel személyesen, hogy jelzést kapott a gyámügytől, de mivel névtelen, ezért hivatalosan sem azt nem tudhattuk meg, hogy kiről, sem azt, hogy miről szól a bejelentés. A családsegítős célzott kérdései persze nagyjából elárulták a dolgot. A védőnőt, gyerekorvost, iskolát a családsegítő kereste fel, nem a gyámügy, és nem a procedúra elején, hanem csak azután, hogy velünk beszélt. Összesen 3-szor találkoztunk, aztán lezárta az ügyet. Kellemetlen volt, de elmúlt.
Mi amúgy a nagyival konfrontálódtunk, ő tette a bejelentést. Mondhatom, azóta se tartjuk a kapcsolatot.
Egyreszt fogalmad sincs, hány gyereke van a kérdezőnek, vagy hogy akar-e többet, ertől nem szólt a kérdés, ezért egyáltalán nem releváns szülésre vonatkozó "jó tanácsod".
Másrészt nem mindig a gyerekek nevelésével van a gond, olykor elég egy rosszakaró is egy ilyen bejelentéshez, vagy a mi esetünkben egy rosszindulatú nagyszülő. Sajnos a felmenőit, szomszédait nem választhatja meg az ember. A csaladsegítős látta, hogy jól neveljük és gondozzuk a gyerekeinket, így le is zárta a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!