Névtelen bejelentést teszek biztos névtelen maradok?
Rossz hirem van, en mar jelentettem be ilyet, es semmit se csinaltak!
Max elmennek megnezni oket de ennyi. Sot, a legrosszabb hogy valoszinu rendszeresen jar hozzajuk gyamugyes vagy csaladsegito, ha ok nem jelentik vagy ok nem tudnak semmit se csinalni, akkor igy se fognak.
Anyukám felsőszomszèdjánál is volt egy pici, vègig lehetett mindent hallani, azt is, hogy bántják. Anya sokat gondolkozott, hogy jelentse vagy sem, de valamelyik szomszéd végül jelentette, a rendőrség is kint volt. Amikor körbe kérdezték a szomszédokat, Anya nem hazudott, elmondta mi folyik már hosszú ideje fent, de megkérte a rendőröket, hogy szeretne névtelen maradni. Meg is ígérték, természetesen nem így lett.
Anyukámat (is) beidézték tárgyalásra stb.. ő meg rettegett, hogy mit csinál majd vele a szomszéd!
Én azt javaslom, hogy hagyjad..
Én gyermek intézményben dolgozom. Ha olyat lát a szakember, kötelessègük jelenteni védőnőnek..
Ráadásul a védőnő is látogatja az intézményeket. Véleményt kér bölcsődébôl,óvodából.. suliban nem tudom, hogy megy ez, de nyilvánvaló a tanárnak is kell ezt jelenteni.
Vannak erre szakosodott területek, végezzék ők ezt a dolgot..
Hidd el nagyon sok ilyen van, és sokszor mondjuk ők sem tudnak velük mit kezdeni.
Engedd el.. ha szeretnèl segíteni rajtuk, inkább főzz valami finomat, és vidd át nekik! Sokkal nemesebb gesztus, minthogy beleavatkozz még jobban az életükbe. Magadra is bajt hozol :/ ebben sajnos nincs egy szomszédnak sok kompetenciája..
Nem feltétlenül maradhatsz névtelen. Ha kifogsz egy olyan szakembert, aki hajlandó lépéseket tenni az ügyben, akkor beidézhetnek. De nem biztos, hogy fog történni bármi, ha azt is elengedik, hogy az apuka nem tartja a kapcsolatot a családsegítősökkel.
De amúgy igazából itt nem tudom, mi lenne a jó és mi lenne a rossz megoldás. Itt ilyen szerintem nincs.
Az se jó, hogyha nem intézkednek, mert a gyerekek éheznek ugyanúgy és le vannak maradva az iskolában, bukdácsolnak.
Az se jó, ha mozgósítják magukat és kiemelik a gyerekeket a családból és intézetbe kerülnek.
Nem fognak semmit tenni. Ha x alkalommal nem tettek semmit, akkor x+1 alkalommal se fognak.
Ha a gyámügyesek intézkedni akartak volna, már rég megtették volna.
Ha a családsegítősük komolyan vennék a feladatukat, már rég esetkonferencián lenne az ügy, mert a szülő nem tartja a kapcsolatot.
Nekem volt egy osztálytársam, akit védelembe vettek, egy héten 2-3 alkalommal meg kellett jelennie szülőnek és gyereknek is egyaránt. Ha 20 percet késtek, már ment a telefon, hogy nem jelentek meg. Ők halál komolyan vették a dolgot, néha túlságosan is.
Nekem egy kicsit úgy tűnik bosszúból jelentenéd fel.
1) suliban, oviban ingyenes étkeztetés jár 3 gyerek után
2) eddig online oktatás volt, most tértek vissza rendes oktatásra
3) a sulinak kötelessége jelenteni, ha nem járnak iskolába a tanköteles gyerekek
4) védőnő, gyerekorvos szintén jelentené, ha nem megfelelően fejlődnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!