Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Névtelen bejelentést teszek...

Névtelen bejelentést teszek biztos névtelen maradok?

Figyelt kérdés
Ismerek egy családot elég közelről, az apuka “neveli” négy gyerekét. A körülmények egyáltalán nem adottak a gyerekek fejlődéséhez. Koszosak, büdösek, nincs bekötve víz a fürdőbe. Tartozások miatt kikapcsolták a vizet, fűtést. Évek óta ez megy. A gyerekek nem esznek meleg ételt, alultaplaltak. Az apjuk alkoholista, állandó fenyegetésben tartja őket. Ilyen esetben ha névtelen bejelentést szeretnék tenni, mi a módja, hogy az is maradjak? Kiskorúak, de az iskolában le vannak maradva, apuka hatására be sem járnak, online órákra nem jelentkeznek be. Teljesen agyilag, és testileg is le vannak maradva a többi társukhoz képest.

2021. máj. 14. 08:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Rossz hirem van, en mar jelentettem be ilyet, es semmit se csinaltak!

Max elmennek megnezni oket de ennyi. Sot, a legrosszabb hogy valoszinu rendszeresen jar hozzajuk gyamugyes vagy csaladsegito, ha ok nem jelentik vagy ok nem tudnak semmit se csinalni, akkor igy se fognak.

2021. máj. 14. 08:33
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ja, es hozzateszem hogy en nem nevtelenul tettem mindezt.
2021. máj. 14. 08:34
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Hiába jelented be, nem fognak csinálni semmit. Mindig lesz egy ok, amiért nem intézkednek. Ráadásul a gyerekeknek nem hinném, hogy jobb lenne intézetbe, ahol ki tudja mi lenne ott velük.
2021. máj. 14. 08:36
 4/15 A kérdező kommentje:
Volt már gyámhatósági ügyük, kimentek de bejelentették mikor mennek így valamilyen szinten rendet tettek, bár szerintem az sem egy élhető állapot.
2021. máj. 14. 08:39
 5/15 A kérdező kommentje:
Családsegítőjük is van, de az apuka nem akar velük kommunikálni. Ezt sem értem, már ebből is leszűrhetnék, hogy valami gáz van.
2021. máj. 14. 08:42
 6/15 anonim ***** válasza:
76%

Anyukám felsőszomszèdjánál is volt egy pici, vègig lehetett mindent hallani, azt is, hogy bántják. Anya sokat gondolkozott, hogy jelentse vagy sem, de valamelyik szomszéd végül jelentette, a rendőrség is kint volt. Amikor körbe kérdezték a szomszédokat, Anya nem hazudott, elmondta mi folyik már hosszú ideje fent, de megkérte a rendőröket, hogy szeretne névtelen maradni. Meg is ígérték, természetesen nem így lett.

Anyukámat (is) beidézték tárgyalásra stb.. ő meg rettegett, hogy mit csinál majd vele a szomszéd!

Én azt javaslom, hogy hagyjad..

Én gyermek intézményben dolgozom. Ha olyat lát a szakember, kötelessègük jelenteni védőnőnek..

Ráadásul a védőnő is látogatja az intézményeket. Véleményt kér bölcsődébôl,óvodából.. suliban nem tudom, hogy megy ez, de nyilvánvaló a tanárnak is kell ezt jelenteni.

Vannak erre szakosodott területek, végezzék ők ezt a dolgot..

Hidd el nagyon sok ilyen van, és sokszor mondjuk ők sem tudnak velük mit kezdeni.

Engedd el.. ha szeretnèl segíteni rajtuk, inkább főzz valami finomat, és vidd át nekik! Sokkal nemesebb gesztus, minthogy beleavatkozz még jobban az életükbe. Magadra is bajt hozol :/ ebben sajnos nincs egy szomszédnak sok kompetenciája..

2021. máj. 14. 09:18
 7/15 anonim ***** válasza:
90%

Nem feltétlenül maradhatsz névtelen. Ha kifogsz egy olyan szakembert, aki hajlandó lépéseket tenni az ügyben, akkor beidézhetnek. De nem biztos, hogy fog történni bármi, ha azt is elengedik, hogy az apuka nem tartja a kapcsolatot a családsegítősökkel.

De amúgy igazából itt nem tudom, mi lenne a jó és mi lenne a rossz megoldás. Itt ilyen szerintem nincs.

Az se jó, hogyha nem intézkednek, mert a gyerekek éheznek ugyanúgy és le vannak maradva az iskolában, bukdácsolnak.

Az se jó, ha mozgósítják magukat és kiemelik a gyerekeket a családból és intézetbe kerülnek.

2021. máj. 14. 09:24
 8/15 anonim ***** válasza:
94%

Nem fognak semmit tenni. Ha x alkalommal nem tettek semmit, akkor x+1 alkalommal se fognak.

Ha a gyámügyesek intézkedni akartak volna, már rég megtették volna.

Ha a családsegítősük komolyan vennék a feladatukat, már rég esetkonferencián lenne az ügy, mert a szülő nem tartja a kapcsolatot.

Nekem volt egy osztálytársam, akit védelembe vettek, egy héten 2-3 alkalommal meg kellett jelennie szülőnek és gyereknek is egyaránt. Ha 20 percet késtek, már ment a telefon, hogy nem jelentek meg. Ők halál komolyan vették a dolgot, néha túlságosan is.

2021. máj. 14. 09:27
 9/15 anonim ***** válasza:
29%

Nekem egy kicsit úgy tűnik bosszúból jelentenéd fel.

1) suliban, oviban ingyenes étkeztetés jár 3 gyerek után

2) eddig online oktatás volt, most tértek vissza rendes oktatásra

3) a sulinak kötelessége jelenteni, ha nem járnak iskolába a tanköteles gyerekek

4) védőnő, gyerekorvos szintén jelentené, ha nem megfelelően fejlődnek

2021. máj. 14. 09:32
 10/15 A kérdező kommentje:
6-os, rengeteget főzök a gyerekeknek és viszek át nekik. Sőt más szomszéd is. De sajnos egy keresetből nem bírok mindig segíteni nekik. Nagyon sajnálom őket tényleg, és mérges vagyok az iskolára is amiért nem jelentik.
2021. máj. 14. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!