Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Névtelen bejelentést teszek...

Névtelen bejelentést teszek biztos névtelen maradok?

Figyelt kérdés
Ismerek egy családot elég közelről, az apuka “neveli” négy gyerekét. A körülmények egyáltalán nem adottak a gyerekek fejlődéséhez. Koszosak, büdösek, nincs bekötve víz a fürdőbe. Tartozások miatt kikapcsolták a vizet, fűtést. Évek óta ez megy. A gyerekek nem esznek meleg ételt, alultaplaltak. Az apjuk alkoholista, állandó fenyegetésben tartja őket. Ilyen esetben ha névtelen bejelentést szeretnék tenni, mi a módja, hogy az is maradjak? Kiskorúak, de az iskolában le vannak maradva, apuka hatására be sem járnak, online órákra nem jelentkeznek be. Teljesen agyilag, és testileg is le vannak maradva a többi társukhoz képest.

2021. máj. 14. 08:30
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

9-es, ez egyáltalán nem bosszú, próbálok valami megoldást találni.

A gyerekek nem elsősök, így már évek óta ismerik őket a tanárok személyesen. Az iskola nem jelenti őket, sajnos nem foglalkoznak ezzel.

2021. máj. 14. 09:37
 12/15 anonim ***** válasza:
91%

Sem a védőnő, sem a gyerekorvos?

És a többi szomszéd sem?

2021. máj. 14. 09:46
 13/15 anonim ***** válasza:
90%

Hasonló esetet én jelentettem és hazafele megvártak a busznál és megfenyegettek hogy magam dolgával törődjek és hagyjam őket vagy ha nem akkor kapok többet is..

Itt csak meg rángatták a kezem és fenyegettek. Nálunk pl tőlük a gyerekorvos is fél, mert lemérgezte a kutyáját egy mérges szülő hasonló ügy miatt ( a gyerekorvos egyedülálló anya két gyerekkel, én megértem hogy félti őket és magàt is...)

Szerintem is jobb ha nem avatkozol bele. Én is max segíteni szoktam ruhákkal vagy más adománnyal amire nekünk már nincs szükség de nekik jól jöhet. Hidd el tapasztalataimat írtam le.

2021. máj. 14. 11:35
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is sajnálom őket és sokakat de nem tudom megváltani a vilàgot.
2021. máj. 14. 11:35
 15/15 anonim ***** válasza:
19%
A korzeti vedononek szolj,o is tud intezkedni es akkor nem keveredsz bele.
2021. máj. 14. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!