Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A saját gyerekemmel ha lesz...

A saját gyerekemmel ha lesz máshogy lesz?

Figyelt kérdés
Sok kisgyerekkel volt dolgom eddig( tesóm gyerekei, család barátok gyerekei) és egyikhez sincs türelmem. 10 éves korom óta vigyázok rájuk, de a rajzfilmektől már jön, hogy fussak, sok türelmem nincs hozzuk. Az a baj, hogy sokszor ideges vagyok miattuk, mivel egyetemista vagyok és kéne tanuljak és miattuk sokszor nem tudok ha itthon vagyok. Ilyenkor kiabálok velük és nincs türelmem.
2024. jan. 2. 17:38
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
60%
Csak rosszabb lesz. Most képzeld el hogy 0-24-ben te kapod a hisztit.
2024. jan. 2. 20:47
 22/30 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem ha nincs türelmed később se lesz, mert ezerszer több stressz és fáradság ér.
2024. jan. 2. 21:05
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
#18 vagy nem. Én pl sokkal türelmetlenebb vagyok, amióta gyerekem van, sokkal gyengébb az idegrendszerem, előbb kiborulok...
2024. jan. 2. 21:44
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Világ legnagyobb lutrija, hogy az ember hogy fogja viselni az anyaságot. Én azóta vagyok türelmes és elfogadó amióta gyerekem van. Viszont az aggódást nem tudom megszokni, pedig már kamasz. Kegyetlen érzés. Szomorúnak, betegnek látni a gyereked a világ legkínzóbb érzése. Emellett eltörpül minden amitől előtte félnek az emberek a gyerekvállalás kapcsán. Sírás, álmatlan éjszakák, szófogadatlanság? Majd amikor nem veszi fel a telefont egy órán át, vagy amikor szekálják a suliban. Amikor összetörik a szívét, elveszik az életkedvét. Na az a kemény, ahhoz kell stabil elme. Mindig az első X évre éleződik ki a gyereknevelés téma, pedig beszélhetnénk többet a második feléről a dolognak.
2024. jan. 3. 01:48
 25/30 anonim ***** válasza:
61%

3 gyerekem van akik tudnak viselkedni .

de mások neveletlen gyerekeit nem birom elviselni sajnos egyre több van belölük.

2024. jan. 3. 06:55
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk az nem mindegy, hogy az ember a saját gyerekeire vigyáz, miközben "nincs más dolga" (értsd: nem egyetemre tanul, nem otthonról dolgozik, nem világmegváltást tervez, hanem csak max a házimunkát meg főzést meg ilyeneket kell félretennie a gyerek kedvéért), mint a kérdező helyzetében. Egyetemistaként nekem sem lett volna kedvem gyerekekkel bíbelődni, már nem vagyok egyetemista, munka mellett meg azért megint más a gyerek, még akkor is, amikor már nem vagy GYED/GYES-en, hanem visszatértél dolgozni, hiszen akkor is a gyerek a munkaidődben intézményben van, így mikor otthon vagy vele, akkor lehet, hogy fáradt vagy, lehet, hogy nincs sok türelmed, de legalább nem az van, hogy most _muszáj_ mással foglalkoznod, mert különben baj lesz (pl elbukod a vizsgát, ha nem tanulsz, mert a gyerek nem hagy), hanem legfeljebb rendeled a vacsorát, mert nincs időd főzni. Szóval így, ilyen szituációkban kicsit egyszerűbb a gyerekeket kezelni. Más kérdés persze, hogy a saját gyerekek azok nagyon tudják nyomogatni a megfelelő gombokat, főleg amikor éppen olyan életszakaszban vannak, ahol a határkeresés, a szabályok feszegetése a cél :D Két kislányom van, mindkettő éppen dackorszakos, miközben amúgy én itthonról dolgozom, mert a kicsit még nem vették be bölcsibe, de a pénz az ugye nem fán terem akkor sem, ha nincs hely a gyerekmegőrzőkben, szóval tudnék mesélni. Van olyan, hogy kiabálok, igen. Nem azért, mert ettől remélek valamiféle eredményt (mert általában amúgy sem ér sokat), hanem mert már az összegyűlt feszkót nem tudom másképp kiadni, teljesen eszköztelen vagyok néha. De elmúlik, kikiabálom magam, néha sírok egy kicsit a férjemnek, aki átveszi egy időre a gyerekeket, és fél óra múlva már jobban is vagyok. Na meg ez a másik, a gyereket optimális esetben nem egyedül vállalod, tengernyi egyéb feladatod (pl egyetem) mellé, hanem azért jellemzően ott van a szülőpár másik fele, aki ha jól választottál, akkor igenis kiveszi a részét a gyerekek és az egyéb teendőkből, nem vagy magadra hagyva.

Egyébként mások gyerekeit én sem bírom. A saját kettőmet imádom, szeretek az anyukájuk lenni, de mások gyerekei jobb esetben közömbösek, de inkább csak zavaróak és idegesítőek számomra. Szóval ilyen szempontból tényleg más a saját gyerek.

Amúgy a te helyzetedben inkább elmennék könyvtárba tanulni vagy valami, hogy ne is jusson senki eszébe rád bízni a gyerekeket. A saját érdekeidet más nem tudja képviselni, csak te, márpedig ha a tanulmányaidról és a karrieredről van szó, amire alapozva szeretnél saját családot, akkor ez igenis erős érdek, ami mellett ki kell állnod, nem hagyhatod, hogy csak úgy rádlőcsöljék mások a saját döntéseik eredményét. Nem te kérted, hogy fialjanak le, igenis oldják meg a gyerekfelügyeletet akkor is, amikor te nem vagy elérhető.

2024. jan. 3. 10:41
 27/30 A kérdező kommentje:
Igazatok van teljesen. Várom is nagyon, hogy menjek vissza az egyetemre és ott kintlakásba csak magammal törődhetek, csak ugyebár a vakáció miatt kicsit én is hazajöttem. Köszönöm az értelmes válaszoszat, és megnyugodtam, hogy a saját gyerek az tényleg más mint a mások kölkei.
2024. jan. 3. 12:09
 28/30 anonim ***** válasza:
29%

Én nem szeretem a más vinnyogo gyerekeit.hisztiznek,utalatosak.Ez mindigis így volt.(Nagynenem gyerekei voltak kicsik amikor én 18-20 éves voltam.ki nem állhattam őket.)

De az enyemeket feltétel nélkül szeretem,nagyon cukik.(kettő van,tervezett gyerekek mindketten)

Szóval igen,a sajatodat nagy valószínűséggel szeretni fogod

2024. jan. 3. 23:04
 29/30 anonim ***** válasza:
53%
Valószínűleg így lesz, csak ezt magadnak sem fogod bevallani. De legbelül mindig ott lesz ez. Szerintem nem kéne gyereket vállalnod, de a te döntésed.
2024. jan. 4. 22:12
 30/30 A kérdező kommentje:
Nem értem miért mondod ezt 29-es.
2024. jan. 4. 23:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!