Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy bírjátok, amikor a...

Hogy bírjátok, amikor a gyerek (2 év alatti) beteg?

Figyelt kérdés

Be van gyulladva a torka és folyik az orra most pl. a másfél évesemnek. Ha nem adom neki folyamatosan (4 óránként) a fájdalomcsillapítót, állandóan ordít, de olyan keservesen, hogy megszakad a szívem. A doki szerint azért 4 óránként nem kéne, próbáljam napi 2-re korlátozni. De ha nem adom ez van, ha adom, azt sem akarja bevenni, ordítás közben erőltetem bele kb. és akkor még fújjak az orrába úgy, hogy visít és vergődik, meg szívjam ki az orrát úgy, hogy szintén visít közben. Az orrtörlés szintén hiszti, alig alszik, emiatt még nyűgibb. Ez a második nem alvós éjszakánk volt, én teljesen kipurcantam testileg és lelkileg is. Ti hogy viselitek ezeket?

(Mellesleg nem a sztorihoz tartozik, de tudom hogy kérdés lesz. A gyereknek van apja, de a hétvégére kimenője volt, ez most ilyen szerencsétlenül jött ki, csak estétől lesz segítség.)

2023. dec. 17. 14:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én a helyedben megnezettem volna a füleit is, mert az nagyon tud fajni... Azt is nézd hogy nyulkal e a fülèhez mert akkor tuti fáj neki. És 3 óránként lehet váltva más fajta hatóanyagot adni nekik, főleg ha lázasok. Nekem ezt a Heim pálba mondták...

A fiam fül fájós mióta megszületett vagy 10x volt fulgyulladasa, úgyhogy tapasztaltnak mondanám magam. Sós orrspray használata, utána orrsziporszi,és végül NASIVIN. Inhalalas salus vízzel...

2023. dec. 17. 18:35
 12/15 anonim ***** válasza:
Ha 3-4 óraánként adsz gyógyszert akkoe legyen 3 különböző ható anyagú. A fiam ha beteg volt után belobbantak a nyirokcsomói ami nagyon nagy fájdalmat okozott neki, ott mondta a dokink adjam 3 óránként csak ne ugyan azt a hatóanyagot
2023. dec. 17. 20:07
 13/15 anonim ***** válasza:

Nekem az a típus a gyerekem, hogy csak onnan tudom, hogy beteg meg lázas, hogy többet akszik. Nyilván nem fogy túl gyorsan a lázcsillapító.

Ha olyan lenne, mint a tied, én is adnék neki 4 óránként, de váltogatnám a hatóanyagcsoportot (pl. Panadol és Flamborin váltogatva).

2023. dec. 17. 21:41
 14/15 A kérdező kommentje:

Természetesen két féle hatóanyagot adok neki váltva és próbálom időben kihúzni amíg csak lehet. Pl. 10-től este 6-ig simán terelhető volt a figyelme, akkor viszont megint kezdődött a keserves visítás.

Köszi a válaszokat, azt hiszem elkiabáltam, hogy túl vagyunk a nehezén. Holnap biztosan megyünk a dokihoz, nagyon tompán, mondhatni ugatva kezdett köhögni és be is lázasodott. Ez a köhögés nagyon ijesztő és hogy 3 nap alatt csak egyre rosszabb, az sem túl bíztató... :(

Megnyugtató, hogy nem csak én érzem úgy, hogy a gyerek betegsége "túlélő üzemmód".

2023. dec. 17. 22:27
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer szedett össze tüszős mandulagyulladást rokon gyerektől 14 hónapos korában... na az pokoli volt. Éjszaka szinte óránként ébredt. Orrszívás, gyógyszer beadása egy ketrecharc kb. Üvöltött már az orrszívó látványától is. Gyógyszer bevételt nem lehetett megértetni vele. Szét kellett feszíteni a száját, annak is a negyede mellé ment kb. Óriási szívás, ha ennyire kicsi gyerek beteg. neki is, neked is: testileg, lelkileg, idegileg. ... én soha többé elölről nem kezdeném ezt a kisgyerekes időszakot.
2023. dec. 18. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!