Hogy bírjátok a főzést, takarítást, kertrendezést 2+ gyerek mellett?
Amíg csak egy gyerekem volt, majdnem minden belefért az időmbe, egyrészt, mert nyilván nap közben is aludt/alszik, másrészt viszonylag jól elvolt, mindenbe be lehetett vonni, ült mellettem a pihenőszékben, míg főztem, később jött velem berakni a mosást, porszívózni, satöbbi..
De most, hogy ketten vannak, brutál. Alapból sokkal nagyobb a rendetlenség, mert a nagyobb már rendesen játszik, szétpakol, mindent leszed és még nem mindig érti, hogy játék után elpakolunk, önállöan eszik, de akkor a padló mindig kaját utána, a kicsi püréje ott marad az asztalon, mert közben rohanni kell, hogy a nagyot pisiltessem, ésígytovább.
És ugye valamelyik mindig ébren van, és velem akar lenni, játszani, bújni. Mivel éjszaka kel a kixsi többször, hulla vsgyok, mindig elhatározom, hogy mit csinálok meg, ha elalszanak, de 90%-ban bealszok én is már 9-kor velük, olyan fáradt vagyok.
A férjem segít valamennyit, de ugye dolgozik, ő megy el ide-oda ügyet intézni hétközben, ha kell, nyilván itthon ő is szeretne kicsit a gyerekekkel lenni, leülni pihenni.
Én csak egy kicsi gyereket vállaltam egyszerre, mert tudom, hogy nem bírnám.
Tesómnak 2 van, 1 és 3 évesek. Míg a nagy nem volt ovis, hetente járt hozzájuk takarító és heti egy-kétszer babysitter vitte őket délután a játszótérre. Amúgy a délutáni játszózást apukával felváltva csinálták.
És így se volt patika tisztaság, nekem az egy gyerekem is gyorsabban pakol. szét mint én össze, ha olyanja van. De nem fulladtak bele a mosogatnivalóba.
Azért az első és legfontosabb lejjebb adni az elképzelésekből.
2.5 éves és 7hónapos.
Ugrálok pattogok egész nap megyek vásárolok fözök pakolok stb.állandóan lenne mit pakolni,sose tudok semmit csinálni ha elalszanak mert hulla vagyok.
Ezen az idő segít majd amit nem szabad"siettetni"..
Kitartás együtt érzek veled. :)
Egy kollégámtól kérdeztem ugyanezt, akinek 4 gyereke volt.
Ő azt mondta, hogy három gyerektől már gyakran csapatként funkcionálnak a gyerekek, ha a legnagyobbat ráveszed, hogy csináljon valamit, akkor a többi megy vele.
Pl. piciket nem tanították kanállal enni, magától utánozták a nagyokat. Vagy nem tanították nekik, hogy el kell pakolni a játékokat, maguktól csinálták.
8=bizony!
Visszanézve a képeket igazi patika lakásunk volt a mostanihoz képest, amíg otthon voltam, pedig nem sok időt fordítottam rá. Inkább a gyerekekkel voltam.
Most is inkább velük vagyok munka után, de így már tényleg túl kevés amit a tisztaságra/rendre fordítok full gépesítés mellett is minden gané.
Majd ha kirepültek lesz szerintem ismét szép a lakás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!