Hogy bírjátok a főzést, takarítást, kertrendezést 2+ gyerek mellett?
Amíg csak egy gyerekem volt, majdnem minden belefért az időmbe, egyrészt, mert nyilván nap közben is aludt/alszik, másrészt viszonylag jól elvolt, mindenbe be lehetett vonni, ült mellettem a pihenőszékben, míg főztem, később jött velem berakni a mosást, porszívózni, satöbbi..
De most, hogy ketten vannak, brutál. Alapból sokkal nagyobb a rendetlenség, mert a nagyobb már rendesen játszik, szétpakol, mindent leszed és még nem mindig érti, hogy játék után elpakolunk, önállöan eszik, de akkor a padló mindig kaját utána, a kicsi püréje ott marad az asztalon, mert közben rohanni kell, hogy a nagyot pisiltessem, ésígytovább.
És ugye valamelyik mindig ébren van, és velem akar lenni, játszani, bújni. Mivel éjszaka kel a kixsi többször, hulla vsgyok, mindig elhatározom, hogy mit csinálok meg, ha elalszanak, de 90%-ban bealszok én is már 9-kor velük, olyan fáradt vagyok.
A férjem segít valamennyit, de ugye dolgozik, ő megy el ide-oda ügyet intézni hétközben, ha kell, nyilván itthon ő is szeretne kicsit a gyerekekkel lenni, leülni pihenni.
Mivel távol van a család, van pótnagyink a kezdetektől (második gyerek születésétől), ő sokat segít a gyerekekkel, ha éppen itt van, így nekem akkor jut időm másra. Amióta dolgozom, azóta pedig van takarítónk is, aki kéthetente normálisan kitakarít. A szintfenntartás megy egy-egy portörléssel, kétnaponta porszívózással, stb., de ennél többre nem futja. A nagytakarításnál fontosabb, hogy tudjunk minőségi időt tölteni a családdal.
Főzni egyszer szoktam hétköznap, meg egyszer hétvégén, nagy adagokban, amikor a férjem is itthon van. Patika sosem lesz a házunk, valami mindig szalad, de már megszoktam.
Nem főzök, rendeljük a kaját.
Takarítani és egyáltalán házimunkát végezni ketten szoktunk, mert nem csak én élek (és koszolok) a lakásban. Van robotporszívó, szárítógép és mosogatógép is, ezek is időt spórolnak. Ugyanez igaz a gyerekekre, nem csak én egyedül foglalkozom velük, ketten vagyunk.
Kert nincs, lakásban lakunk, nem is kéne családi ház az életünk jelelegi szakaszában. Talán később, de most csak extra problémákat jelentene.
Ja és mi mindketten dolgozunk napi 8 órában. A gyerekek 7 és 3 évesek. Nem is tudnám egyedül megoldani már csak az oviba/iskolába vitelüket és az onnan elhozásukat sem. Én viszem őket reggel (8:00-16:30 dolgozom), és a férjem hozza el őket délután (ő 6:30-15:00 dolgozik).
Hát nagyjából így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!