Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen két pici gyerekkel az...

Milyen két pici gyerekkel az élet? Tényleg olyan fárasztó és idegőrlő?

Figyelt kérdés
2023. nov. 14. 15:40
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Például Redditen is olyan frusztrált anyukák kommentelgetnek posztok alá, akik végtelenül sorolják a negatív dolgokat..😅
2023. nov. 14. 18:31
 12/20 anonim ***** válasza:
79%
3-4 év korkülönbség azért már nem a világ vége (nálunk így volt). Az nehéz, ha még a nagyobb is elszalad, ha nem fogod a kezét, vagy mindkettő pelenkás és nem tud beszélni... Viszont sokan azért tervezik így, mert ugye "egy kosszal" letudják a munkából való kiesést illetve így talán (személyiségtől függ) tovább tudnak egymással játszani a közel azonos korú gyerekek. Szóval mindennek van előnye és hátránya. Ettől függetlenül bármelyik verzió fárasztó :) de hát nagyon sok függ az adott gyerekektől és persze a szülőktől is.
2023. nov. 14. 18:40
 13/20 anonim ***** válasza:
36%

Ezért nem akartam ilyen pici korkülönbséget. Én nem bírnék el két pelenkással, szégyen, vagy sem. 3 és fél éves volt a "nagy", amikor újra kezdtünk próbálkozni. Addigra beszokott az oviba.

Végül 4,5 év lett a korkülönbség. Örülünk, hogy így lett.

2023. nov. 14. 18:50
 14/20 anonim ***** válasza:
20%
Húgom és köztem két év van, húgom és öcsém közt meg egy év és három hét. Anyu köszöni, megoldotta.
2023. nov. 14. 19:08
 15/20 anonim ***** válasza:

2.5 év van napra pont köztük.

Az első 1 évre nem emlékszem. Most 2 éves a kicsi. A 2.év egy túlélés, es egyre durvább.

A kicsi a dackorszak közepén van, extra figyelmet igényel. A nagy emiatt brutál féltékeny.

Most jutottam el arra a pontra, hogy elég volt. Bölcsi, ovi, én meg vissza dolgozni.

2023. nov. 14. 20:39
 16/20 anonim ***** válasza:

Szűk 3 év van a nagyok között, az még nem volt gáz, az első két hónapban még pont nem volt ovi, utána meg már volt annyi napirendje a picinek, hogy el tudtunk reggel menni az oviba aránylag kevés elmebaj árán. Nálunk nem szorgalmazták, hogy délben elhozzam az ovisomat, ő is jól érezte magát, így csak alvás után mentünk, ez logisztikailag nekem tökéletesen kényelmes volt, mert addigra a kicsi is kialudta magát már később, amikor ő is csak 1x aludt.

Na, aztán a középső meg a kicsi között lett 21 hónap. Hát ott, ahogy írja az előttem szóló is, nem nagyon emlékszem az első évre. :D

A logisztikán úgy próbáltunk könnyíteni, mivel nekem nincs jogsim, hogy 5 percre lakunk a sulitól és 10-re az ovitól, egyirányban. Különórákat az első tizenpár évben a környéken elérhetőek közül válogattunk, szerencsére a suliban meg a közházban találtunk bőven jópofákat.

Most már mindenki kamaszodik legalább, a nagy egyedül buszozik edzésre meg suliba, a kicsi itt helyben jár zeneiskolába meg edzésre.

Na de a középső... Na az kitalálta, hogy gyermekvasutasnak áll. Dél-Pestről :D Apja bevállalta, hurcolja rendületlenül kocsival fel a hegyre, a városi programokra meg akit kell, én kísérek tömegközlekedéssel. Szerintem jól működünk. :)

2023. nov. 14. 21:00
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
átadom anyunak, hogy szerintetek nem kellett volna sírás nélkül megoldania...
2023. nov. 14. 21:04
 18/20 anonim ***** válasza:
52%
Én nem mertem bevállalni. Nekem az nem megy, hogy visít mind a kettő, és közben el kéne indulni mondjuk. Eggyel még elbírok, aztán majd 4 év korkülönbséggel jöhet a másik, hamarabb nem vállalom be.
2023. nov. 14. 22:25
 19/20 anonim ***** válasza:
16 hónap különbséggel születtek a fiaim. Az eleje könnyebb volt, mint amire számítottam. Aztán jött a nehéz rész, de leginkább azért, mert a kicsinek fél-1,5eves kora között borzalmas lett az alvása. Konkrétan alig aludtam. Aztán most már sokkal jobb. (3,5 és 5 évesek)
2023. nov. 15. 19:03
 20/20 anonim ***** válasza:
én ikrekkel kezdtem az anyaságot esetek többségében nekem kellet mindent megcsinálni,intézni az ügyeket plusz a háztartás és két ujszülött,nem volt egyszerü de megoldottam.
2024. jan. 26. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!