Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tiltással lopni tanul.mit...

Tiltással lopni tanul.mit csináljak?

Figyelt kérdés

Lopja a pénztarcámból vagy a bankkártyámat vagy a készpénzt.

Pedig volt neki kincsesládàja hogy tanuljon gyűjtögetni de nem képes rá mindent azonnal elkölt tiltott dolgokra pl focikártya vagy rágogumi cukorka kislabdák. Ezek azért vannak tiltva mert képes ráfüggni napo ta venni ha nem vehet akkor meg hisutizik, miközben fél napnál tovább nem érdekli egy kislabd sem(a coopokban kihelyezett dobozok amikbe ha pénzt dobsz kapsz vmi hülyeséget). A tárgynak értéke csak addig van nála mig megveszi. Tovább nincs.

Minden ilyen le van tiltva.

Kitaláltam hogy "kereshet" pénzt. Pl vmit megtesz otthon azert kap. Mert gyerekkel foglalkozo pszichologus szerint a gyerekek azert lopnak mert más opciójuk nincs.

De ezzel is ott vagyunk hogy ha penz van nála azonnal elkölti hülyeségre.

Nem kis összeget vett ki a pénztárcámbol már nem tudni hova tette letagadja hogy kivette az egész házban nem találom hova rakhatta el.

Ezen felül képes arra is hogy azt se tudja hova tette ha kap pénzt pl mamátol kapott multkor névnapra vagy mire es nem tudja hova tette. Az sincs meg.

Őrület, ami a pénz körül megy nálunk.

Teljesen tanácstalan vagyok.

2023. okt. 13. 07:36
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:

Ez olyan a gyereknél hogy

Jatszora megyünk- oké hozom a focilabdám

Mamához megyünk- oké hozom a könyvem és masszírozót(mamánál olvasni szokott es mamát megszoktuk masszírozni mert vettem egy masszírozó pisztolyt)

Rokonokhoz megyünk- oké nekik adom ajándékba a..és keresi hogy mit akar vinni

Suliba megyünk- beteszem a focis kártyáim cserélni

Strandra megyünk - hol a vizipisztilyom?

Osztálykirándulás lesz- oke vinni kell kaját tolltartót

Boltba megyunk- Oké viszek pénzt. Oké veszek majd kislabdát kicselezem anyát. Előre szokott készulni. A pénztarossal a pénzváltást ia jol kitervelte mert ugy tett hogy kiscukrot kér csak! Igy váltotta fel. En azt hittem cukrot vesz. De aztán fordult az automatához..es kezdődött a konfliktus

2023. okt. 13. 18:20
 42/51 anonim ***** válasza:
Mennyi egy ilyen kislabda? És miért baj, ha arra vágyik? Lehet, hogy gyűjtené. Én is utaltam, de az én fiam is mindenfélét gyűjtött. Még OldSpice dezodort is!!! Mai napig nem kell neki venni. Sztem ez lehet megoldás, hogy megbeszeled vele, hogy egy valamit kaphat. Ha az kislabda, akkor az. De akkor mást nem kap. Viszont akkor meg kell vele beszélni, hogy nem lophat. Mas ötletem nincs.
2023. okt. 13. 18:58
 43/51 A kérdező kommentje:

Gyűjthet gesztenyét is. Kavicsokat is. Csigaházat is.

Van itthon kb 20 kislabdája osszevissza a házban,kb ennyire érdekli(táborban halomra vette a hátam mögött). A labdákat én szedegetem össze én tárolom vagy épp tisztítom. Őt csak a bolti érdekli addig amig a kezében van.

Nem a labdákkal van baj, a vásárlási függéssel. Hogy ha elkezd automatizáni minden boltban kötelező lesz neki venni valamit. Es ahogy kifordul a boltból már azonnal másik kell neki!

Eljatszottam vele ezt is hogy neked az kell hogy a tenyeredben érezz valamit nem is a játék!

Adok adok én pacsit nézd! 200 ft-t kérek. És ezzel játszottunk hogy a kezébe adok vmit játékbol(hozzáèrek a tenyeréhez) aztán ő nekem kifizet "levegő" 200 ft-t minden érintésért.

Aztán mondtam hogy látod, már ezer ft-m van ebből. Annyit összegyűjtöttem!

Ha labda kell hozzáérek én a tenyeredhez!

200 Ft!

Nekem anno egyetlen kicsilabdám volt ami nekem kincset ért. Neki meg 20 amiböl egyik se ér neki semmit sem.

Nincs semmilyen értéke nála a megvett tárgyaknak. Csak addig a pillanatig amig megveszi.

De még drága tárgyaknak sincs. Az árak sem állnak neki még össze.

Egy deágább drón neki akkora érték mint egy 200 ft os labda. Nem is vigyáz rá és meg is feledkezik arról is.

De mondjuk anno erre oda is figyeltem hogy ne legyen tárgyfüggő. Mint azok akik pl otthon hagynak egy macit es akkor katasztrofa van.

Hangsulyt fektettem arra hogy tudjon boldogsagot találni egy játékban akkor is ha csak pl kavicsokat siklatunk a vizen, vagy állatetésben, vagy simán csúszdázunk csak, hogy a boldogság nem tárgyaktól függ.

Amikor kérdeztem mit kér karácsonyra azt mondta, egy puszit :)

Amikor mikulas csomagot kapott azt kérdezte én miért nem kaptam csak ő?

Amikor a fogtündér nem a vágyott levélben kért elektromos rollert hozta akkor is örül egy fogkefének is és büszkén mos vele fogat:)

Ő nem is lett olyan aki ajándékot követelne vagy ajándékot kritizálna, ha a mikulás egy mandarint hoz annak is örül!

Ha mamátol egy almát kap akkor is szívből köszöni:)

Benne pl.irígység nem is létezik. Olyan sem hogy másnak van vmije ami neki nincs es akkor rosszul èrezné magát.

Tud mások játékainak a másikkal együtt örülni, másoktól nem sajnál semmit, nem féltékeny irígy tárgyakra, szüksége sincs a labdákra. Nem érték.

A pillanatnyi élmény kell csak belőle amig megveszi. Otthon már azt sem tudja hol van.

De ne a pénzzel játszon.

Az egy másik játék!

Ami már pénzbe kerül az más.

Köszi mindenkinek a tanácsát amúgy!!!

Megbeszéltem vele hogy beszéjunk meg mindent ne lopjon.

De mondtam már olyat is hogy csak az alja szegény tanulatlan nép lop. Es ez nem ugy van hogy szegény es azért lop. Hanem fordítva amiért lop azért szegény. Az az önhite hogy neki nem jár. Hogy ő nem képes azt becsülettel tanulással fejlődéssel elérni.

Neked tudnod kell hogy akinek nincs annak az agyát arra kell használnia hogyan legyen és nem arra hogyan lopjon!

De ezeket a hegyibeszédeket érti.

Aztán semmi foganatja nincs.

2023. okt. 13. 19:25
 44/51 anonim ***** válasza:
100%

"De ha nincs(elfogyott a) pénze, lop."

Zárd el a pénztárcád. Idővel csak benő a feje lágya.

"A saját pénzét [...] ahogy kapja el is költheti bármire, csak arra van "tanítva" hogy szórjuk kifele a pénzt az ablakon amikor csak látjuk 2 perces hülyeségekre is azonnal."

Nem. Arra van tanítva ezzel, hogy ha elköltjük a pénzt, nem lesz.

"Költsük szórjuk szét, amig csak látjuk."

Nem. Csak akkor tanulná ezt, ha erre biztatnád. Nem biztatni kell, csak hagyni. Előtte elmondhatod, hogy szerinted hülyeségre költi de az ő pénze. Utána csak azt ismételgesd, hogy sajnálod (együttérzően), elköltötte, x napon fog kapni zsebpénzt.

"Tippek trükkök hogy tudjam meg hova tette a pénzt amit kivett tőlem és letagadja?"

Veszett fejsze nyele. Legközelebb zárd el.

"De anya bezzeg költheti a pénzt."

Tud már számolni? Csináljátok közösen költségvetést. Akkor látja, hogy te x órát dolgoztál, kötelezően befizetted az adót (legyen benne, de nem kell részletezni hogy tb stb., adó és kész), vannak a számlák, lakbér, élelmiszer, félretett pénz, költőpénz. Te is a költségvetés szerint költhetsz, ő is.

2023. okt. 13. 19:28
 45/51 A kérdező kommentje:

Habár volt már olyan ötlete is hogy megmasszíroz a géppel aztán azt fizessem ki neki. De abbol meginf az lett hogy azonnal elkölti olyan dologra ami neki nem kell csak amíg megveszi.

Nem gyűjti. Szórja kifelé az ablakon. Ész nélkül.

Nem zavarna ugyan de mellesleg pénzböl élünk!

2023. okt. 13. 19:35
 46/51 A kérdező kommentje:

Köszi, próbálom.

Amikor focisalbumot vett(kapott egy ajandékkártyát rokontól) majdnem elbőgtem magam hogy egy pillanattal lenullázta és az nem 200 ft volt. Dehát kibírtam azt hogy az ő döntése! Nagyon nehéz ezeket lenyelni.

2023. okt. 13. 19:39
 47/51 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kérdező itt neked egészségtelen a viszonyod a pénzhez. Nem tudom, hogy most vagy szegény, vagy gyerekkorodban voltál az, de érezni a leírásaidból, hogy fizikailag szaggat szét, ha a gyerek a te engedélyed nélkül pénzt ad ki bármire is. Te meg megőrülsz attól, hogy nem te kontrollálod a pénzmozgást. A gyerek meg ezt a mértékű tiltást, ellenkezést, áthatolhatatlan falakat azzal próbálja oldani, hogy egy ligával feljebb lép, és már lop is. Csak hogy neki is lehessen egy kis beleszólása az életébe.

Szerintem neked is kéne pszichológus, de kervagyorsan.

2023. okt. 14. 09:53
 48/51 anonim ***** válasza:
100%

A leírásod alapján a gyerekednek a kislabda szimbolizálja a küzdelmet a kontrollod ellen. Egy újabb labda a pillanatnyi sikerélmény neki.

Úgy tűnik, mintha azt is te akarnád meghatározni, ő mitől érezze jól magát, mi jelentsen neki örömöt. Még ebben sem dönthetne, mit gyűjtsön.

Szerintem nektek családterápia kéne. Mert a gyereken mindig úgy tudnak segíteni a szakemberek, ha látják a család dinamikáját is. A gyerek problémái onnan erednek.

2023. okt. 14. 10:30
 49/51 anonim ***** válasza:

"De mondtam már olyat is hogy csak az alja szegény tanulatlan nép lop. Es ez nem ugy van hogy szegény es azért lop"

Hatalmas butaságot tanítottál neki. Komolyan elhiszed, hogy ez igaz? Nem látod, mi megy ebben az országban, kik vezetik?

2023. okt. 14. 10:33
 50/51 anonim ***** válasza:
100%
Sztem írhatunk bármit. Itt elsősorban a kérdezőnek kellene segítség, utána meg egy terápia gyerekestül...
2023. okt. 14. 10:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!