Tiltással lopni tanul.mit csináljak?
Lopja a pénztarcámból vagy a bankkártyámat vagy a készpénzt.
Pedig volt neki kincsesládàja hogy tanuljon gyűjtögetni de nem képes rá mindent azonnal elkölt tiltott dolgokra pl focikártya vagy rágogumi cukorka kislabdák. Ezek azért vannak tiltva mert képes ráfüggni napo ta venni ha nem vehet akkor meg hisutizik, miközben fél napnál tovább nem érdekli egy kislabd sem(a coopokban kihelyezett dobozok amikbe ha pénzt dobsz kapsz vmi hülyeséget). A tárgynak értéke csak addig van nála mig megveszi. Tovább nincs.
Minden ilyen le van tiltva.
Kitaláltam hogy "kereshet" pénzt. Pl vmit megtesz otthon azert kap. Mert gyerekkel foglalkozo pszichologus szerint a gyerekek azert lopnak mert más opciójuk nincs.
De ezzel is ott vagyunk hogy ha penz van nála azonnal elkölti hülyeségre.
Nem kis összeget vett ki a pénztárcámbol már nem tudni hova tette letagadja hogy kivette az egész házban nem találom hova rakhatta el.
Ezen felül képes arra is hogy azt se tudja hova tette ha kap pénzt pl mamátol kapott multkor névnapra vagy mire es nem tudja hova tette. Az sincs meg.
Őrület, ami a pénz körül megy nálunk.
Teljesen tanácstalan vagyok.
Meg vàsàrlàs függő.
Amikor nem strandra megyünk vagy ugrálovárba csak siman reggeliert a boltba vagy bevásárolni vacsorára tehát amikor anya fizeti a boltot fizeti a postát fizeti az esetleg taxit vagy buszjegyet anya fizet fizet fizet. Ezt latja.
Internetet le kell tiltani. Pénztarcádat eldugni.
A mamatol kapott penzt ha elhanyja, úgy jart.
Kisiskolas koromban én is loptam apamtól. Azt lattam, hogy neki mindig milyen sok penze van, neki biztos tök mindegy.
Egyszer elkapott, nagy orditás, aztán higgadtan elmagyarázta, hogyan keresi ő a pénzt, hogy kerül a hazhoz. Es hogy ami pénz soknak tűnik, abból mennyi mindent kell kifizetni. Mai napig emlekszem erre. Akkor fogtam fel. Soha többet nem nyúltam hozza termeszetesen.
14# de ezekbe be van vonva.latja mennyi a rezsi hogy a fizut nagyon be kell osztani. De azt is látja hogy barmit megoldok. Ha minuszban vagyunk ha nulla ft-unk van anya megoldja hogy akkor is lesz mit enni teremt plusz bevételeket. Anya mindenből feláll barmi is van.
Mivel amikor "kinullázott" azt is megoldottam.
Biztonságban érzi magát velem.
Teljesen más világban van a gyerekagyával mint én a felnőttagyammal.
Én feljegyeztetném vele a költségeket, meg hogy mikor milyen pénzt kapott. És hagynám, hogy elköltse pattogós labdára. Aztán meghallgatnám a hisztit, mikor nincs pénze, mindenféle felindulás nélkül. Mikor legközelebb pénzt kap, átnéznénk, hogy eddig mire költött, és megkérdezném, mire szeretne most költeni. Vagy inkább félretenné, gyűjtene? Javasolnám, hogy ne vigye magával, úgy könnyebb spórolni. De mikor szembejön az automata, megint engedném, hogy elköltse, ha nála van.
Nagyon fontos, hogy ne tudálékoskodj, ne mondd, hogy "ugye megmondtam, hogy nem kéne ezt vagy azt venni". Hagyd, hogy a tapasztalat nevelje. Elköltöttem, most nincs. Ennyi történt. A tanulságot majd levonja ő magában, nem kell hangosan kimondanod.
A pénztárcád meg zárd el. Ezt a bankkártyás dolgot nem is értem. Keyloggert telepített a gyerek a gépedre, vagy mi? Nincs webkártyád? Ajánlom az egyszerhasználatos webkártyát, ha ennyire nem megy másképp.
Közben erősen az a benyomásom, hogy itt valójában neked lenne szükséged pszichológusra. Valahogy a stílus, ahogy a gyerekedről írsz. Nem tudom mi, de valami nem stimmel.
Ha meg erre gondolsz hogy en rosszat írnék a gyerekemrol
Teljesen más világban van a gyerekagyával mint én a felnőttagyammal.
Ezzel azt irtam hogy egy gyerek nem érti a munka pénz fogalmát súlyát hogy mi az a világban ha nulla ft-d van hogy mennyire be kell osztani es hogy nem veszünk meg minden pillanatnyi hülyeséget hogy ez nem igy megy.
Teljesen másképpen lát még mindent egy gyerek nem értik mi a pénz mi a munka mièrt kell beosztani. Ha el is mondod sem érti mert egy gyereknek az anyja a biztonság, nem a pénz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!