Tiltással lopni tanul.mit csináljak?
Lopja a pénztarcámból vagy a bankkártyámat vagy a készpénzt.
Pedig volt neki kincsesládàja hogy tanuljon gyűjtögetni de nem képes rá mindent azonnal elkölt tiltott dolgokra pl focikártya vagy rágogumi cukorka kislabdák. Ezek azért vannak tiltva mert képes ráfüggni napo ta venni ha nem vehet akkor meg hisutizik, miközben fél napnál tovább nem érdekli egy kislabd sem(a coopokban kihelyezett dobozok amikbe ha pénzt dobsz kapsz vmi hülyeséget). A tárgynak értéke csak addig van nála mig megveszi. Tovább nincs.
Minden ilyen le van tiltva.
Kitaláltam hogy "kereshet" pénzt. Pl vmit megtesz otthon azert kap. Mert gyerekkel foglalkozo pszichologus szerint a gyerekek azert lopnak mert más opciójuk nincs.
De ezzel is ott vagyunk hogy ha penz van nála azonnal elkölti hülyeségre.
Nem kis összeget vett ki a pénztárcámbol már nem tudni hova tette letagadja hogy kivette az egész házban nem találom hova rakhatta el.
Ezen felül képes arra is hogy azt se tudja hova tette ha kap pénzt pl mamátol kapott multkor névnapra vagy mire es nem tudja hova tette. Az sincs meg.
Őrület, ami a pénz körül megy nálunk.
Teljesen tanácstalan vagyok.
Próbálom elképzelni, hogy hány éves az a gyerek, aki még extázisba jön a pénzbedobálós kislabdáktól, de már érti a bankkártyát. :O
A lopásért olyan büntetést kapna, hogy halála napjáig megemlegetné. Az, hogy elkölti hülyeségre a saját pénzét, valahol az ő dolga, én lehet ráhagynám, ha elfogy, legalább tanul belőle. A mamáktól kapott pénzt meg ha elhagyja, hát nem hagynám, hogy egyedül kezelje, lenne egy helye odahaza, amiről én is tudok, és az én kezembe kérném a pénzt, és én tenném el oda, ahova megbeszéltük.
1, pszichológust váltani.
2. Mindent elvenni, ami ténylegesen érdekli.
3. Munkával vissza szerezheti elsősorban a kedvelt dolgait. Zsebpénzt nem adnék egyenlőre.
4. Több beszélgetés, odafigyelés tartalmas program.
Itt főbb probléma is van, és nem is értem, hogy engedhetted idáig fajulni a helyzetet.
Egyrészt, hogy jut egyáltalán egy gyerek annyi pénzhez, hogy naponta vásárolgasson? Minimalizálni kell az összeget, nem tudom, hány éves, de nem kell neki annyi pénz.
A nagyszülőktől kapott pénzt meg tegyétek el a perselyébe, onnan hova dugdosná és miért?
Illetve, miért kontrollálod, mit akar venni a pénzéből? Ez egy gyerek, ami neked hülyeség, neki nem, hadd költse arra, amire akarja, és majd megtanulja, hogy ha elcseszte hülyesêgekre, akkor nincs több, legközelebb kétszer meggondolja.
A pénztárcás eseten meg nem durrogni kell, hanem komoly büntetést kiszabni, hogy többet eszébe se jusson hozzányúlni a következmények miatt. A bankkártyát meg nem is értem, hogy tudja egyáltalán a gyerek használni?????
Köszi 4. Ilyen tanácsokat várok.
A pszichologus az az egész szakszolgálat, több területre is kiterjedő felkészült szakemberekkel.
Az ordítozás annyit ért eddig mikor ketségbeestem, hogy párás szemekkel próbálta a megmaradt apróiból vissza adni nekem ami kárt okozott(az anyagi károm már "hatalmas", nem aprópénz)
2 nap múlva pedig megint a bankkártya adataimat akarta feltörni(online lementi mindenhova. Az meg vicc hogy a bank is tehetetlen. Online bármikor bármilyen lopott bankkártyával lehet fizetni. A webes kifizetések le se tilthatók)
Fel se fogja mit csinál!
Nem érti a pénz értékét sem.
A vásárlás függést sem pedig próbáltam magyarázni neki hogy addig érdekel téged a labda mig a kezedben van vedd már észre!
De nem érti miért nem szórhatjuk a pénzt jobbra balra csak úgy ha az öröm csak egy pillanat is!
És ma reggel miután láttam hogy hiányzik jó sok k.pénz a pénztarcámbol! Amit tagad hogy kivett volna..tehát kereshetem munka után otthon, ezek után reggel suliba menet közben talált egy ötszázast. Közben mentünk a boltba reggelit venni. Erre abba a boltba is hoztak ilyen automatát. Szépen felváltatta a pénzét apróra(segítőkész pénztáros..) És aztán ott ment a hiszti hogy bedobta az aprót én meg szedtem ki hogy nem, erre nem költesz!
Pedig korábban amkor hozták az automatát már előrr megbeszéltem vele hogy soha nem fog pénzt beledobni!
Amúgy beszélgeteseknél nagyon értelmes, érti az összefüggéseket, de gyakorlatban a súlyát nem érti mivel gyerek.
Nem érti azt sem miért nem veszünk 50 ezerért is focikartyákat albumokat!
Miért nem költhetunk millio egy olyanra ami pillanatig tart?
És még ő kiabálta rám hogy azért is akkor lopni fogok! Amièrt nem vehette meg az automatabol a húlyeséget.
De nem volt udom rohantam a meloba. El is késtem!
Csak átfutottam a litániádat, kérdező, ezért csak egy mondatra reagálnék gyorsan.
"Mert gyerekkel foglalkozo pszichologus szerint a gyerekek azert lopnak mert más opciójuk nincs."
Ezt egy kicsit másképp fogalmaznám meg: a gyereknek hiányérzete van, és kvázi a szeretetet, a figyelmet "lopja" ilyenkor a szülőtől, tanártól stb. Legalábbis, ha tőlük lop. A pszichológus mondatát tehát úgy kell érteni, hogy más opciója nincs a gyereknek, hogy saját maga számára figyelmet követeljen ki.
Nem az.
Az én gyerekem örömmel csinál minden hazimunkát mindenbe avatkozik. Ha főzök is jön oda, ha takaritok is velem csinálja ezeket a dolgokat nagyon éli. Amikor viszem le a szemetet akkor hozza a sajátját is a kiskukából.
Nem figyelemhiányos a gyerekem. Együtt vásárolunk programozunk mivel magára sem hagyható, sőt annyit vagyunk egyutt ha nagy ritkán mamánál van nem is érti miért nincs velem akkor. Szinte sehol soha nem is volt még nélkülem. Csak a suliban tàborban és egyszer aludhatott egy kisbaratjánál, amikor nem voltam ott.
Itt csak az van hogy egyáltalan nem érti a pénz fogalmát hogy az nem játék amit játékra cserélgetünk csak ugy.
"Amúgy beszélgeteseknél nagyon értelmes, érti az összefüggéseket, de gyakorlatban a súlyát nem érti mivel gyerek."
Abból, amit leírsz, nem ez jön le. Hanem hogy a beszelgeteseknél tudja, mit kell mondania neked, hogy ne legyen balhé. De nem erdekli amúgy, amit mondasz. Kerdező, az a baj, hogy mindig mindent megcsináltal helyette, nem kellett soha semmiért felelősseget vallalnia.
Miért fer hozzá internethez? Azt le kell tiltani teljesen, ha ilyeneket csinal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!