Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elrontottuk, vagy ez így van...

Elrontottuk, vagy ez így van másoknál is?

Figyelt kérdés
17 hós kislányomat elkezdtük egy magánbölcsibe vinni. Szépen játszott, egyre többször volt hogy elbújtam,elvolt, egyszer ott is aludt. Utána amikor legközelebb mentünk nyafi volt, és azóta egyre rosszabb..Sírdogál, ha nem lát, és olyankor a gondozónő egy kicsit nyugtatgatja, majd szól, hogy menjek be. Pénteken húzott az ajtó felé, hogy menjünk haza. A gondozónő azt mondja ne sírjon a gyerek, addig szoktassuk, amíg ellesz. Én viszont úgy érzem, hogy rájött, ha egy kicsit nyafizik, anya egyből megjelenik...
2010. okt. 18. 12:31
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

Leesett neki h ez nem egy játszóház....meg kell szoknia h reggel odamentek és du/délben mész érte ez a beszoktatás lényege,nem az h ha sír,megjelensz.

Nem vagyok magábölcsi-párti,mert itt a gondozók elvégeznek egy tanfolyamot és ennyi,mig egy államiban feltétele vn h milyen iskola kel h gondozó lehess.

2010. okt. 18. 12:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elrontottátok. Az kislányom 19 hónapos, most szoktatom be a bölcsibe. Nem tudom, hogy érti-e, de egy ideje már mondogatom neki, hogy anya megy dolgozni, ő megy a bölcsibe, nem fog látni majd csak délután stb. Szerintem nem jó, hogy kicsi nyafogás után anya máris ott terem, mert valóban összeköti, hogy a nyafogás egyenlő azzal, hogy anya nemsoká ott terem.
2010. okt. 18. 12:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A fiam lassan két hete jár bölcsibe. Az egyik társa, 2 körüli kislány egész álló nap hangosan sír. Nagyon sajnálják a gondozónők, vigasztalják, dajkálják, de nem hívják az anyukát. Meg kell szoknia a helyzetet, mert anyunak dolgoznia kell, és nem szaladgálhat be a gyerekhez minden nap. Nem könnyű a helyzet, de ha megszokja, majd elmúlik a sírás is. Erősnek kell lenni.
2010. okt. 18. 17:16
 4/7 anonim ***** válasza:

HA mindig bemész, amikor egy kicsit nyafog akkor nem fog beszokni sosem. A gondozó hülyeséget mondott sztem azzal, hogy addig szoktasd, amíg nem sír... A lányom a saját mamájánál nem volt hajlandó ott maradni nélkülem 2,5 éves koráig, pedig minden nap látja.

A bölcsis néniteknek nincs kedve sztem kínlódni a gyerekkel. Pár napjába kerülne csak. Meg egy kis fantáziába, hogyan terelje el a figyelmét.

Keress másik bölcsit.

2010. okt. 18. 21:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Részben igazuk van a válaszolóknak,mi is magánbölcsibe jártunk,ott kell hagynod,azt mondják a sirás természetes dolog,én is elhittem,2 hónap után valami megváltozott a kislányomban negativ irányba,annyira megtörte őt a bölcsi,hogy 2 hete kivettem,mostmár haladunk a régi úton,ő nem volt kész az elválásra,azért figyelj oda rá.
2010. nov. 3. 14:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem 27 hónapos a lányom. Első nap bementünk egy órára közösen. Konkrétan le se tojta, hogy ott vagyok. Mondta a gondozónő, hogy (mivel van egy egy éves öccse, akinek elég nehéz volt közben felügyeletet találni) szerinte nem is kellek már holnap, holnap már legyen bent a gyerek két órát, de nélkülem. Így is lett. Nem is keresett. Aztán már reggel 9-től délig volt bent még három napot. Következő héttől reggől 8-tól délig. Semmi gond nem volt. Aztán a harmadik hét hisztivel indult. Nem akart bemenni, sírt, hogy haza akar velünk jönni. Első nap, majd, hogy nem én is sírtam vele, de nem voltam biztos abban, hogy nem csak a hétvége miatt van a hiszti, talán ha bemegy, mégis jól érzi magát. Aztán délben mondta a gondozónő, hogy ugyan egy pici sírás után megnyugodott, de nagyon szomorú volt egész délelőtt, nem is játszott, csak a gondozónők körül lebzselt. Hát eléggé padlót fogtam, nem voltam erre felkészülve. Hazamenve elmeséltem a férjemnek a történteket, teljesen meg voltam zakkanva, mert nagyon nem szeretem, ha a gyerekeim sírnak, vagy nem boldogak. Ráadásul én otthon vagyok a kisebbik testvérével, így lehetne velem is otthon. Igaz, egész délelőtt mást nem csinálok csak mosok-vasalok-takarítok-főzők, így nem sok öröme telik bennem. Ez volt az ok, hogy délelőtt menjen bölcsibe, ott játszhat egy picit közösségben, aztán délben megyek is érte, és onnantól már csak a gyerekeké vagyok. De meggondoltam magam, nehogy már bent szomorkodjon, ha engem akar, akkor megkap gondoltam. Na a férjem kioktatott, hogy nem adhatom fel az első hisztire, legyek egy kicsit kitartóbb, mert ha kapásból "győz" a gyerek, akkor sosem fog óvodába, később iskolába szokni. Márpedig szerinte ez az élet rendje. Na mondanom sem kell másnap is ugyan az a sírással kezdődött minden, már kezdtem feladni, mikor a gondozónő rám szólt, hogy menjek már, majd szól ha kellek. Délben pedig közölte, hogy semmi gond nem volt a gyerekkel, nagyon jól érezte magát bent (a gyerek is ezt mondta). De harmad, majd negyed nap is sírással ment be. Már készültem az ultimátumra a férjemnél, hogy akkor innentől kezdve ő viszi a bölcsődébe a gyereket, mert én nem hallgatok végig még egy sírást tőle, de aztán láss csodát péntek reggel elfelejtett sírni. Nagyon nem éltem bele magam, gondoltam, a háromnapos hétvége majd tesz a következő heti gyomorgörcsért, de tévedtem. Megint örömmel megy. Én csak ezzel azt akarom mondani, hogy mi anyukák hajlamosak vagyunk túlzásba vinni a pátyolgatást és szerintem ezt a gyerekek nagyon jól tudják, egyszerűen csak próbára teszik, hogy hol a határ.
2010. nov. 3. 15:09
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerinte teljesen el, pláne ha már egyedül ott volt, most meg behívnak téged- hát sokkal rosszabbat nem is tehettél volna ezzel kapcsolatban.

Az én kisfiam ugyan óvodás, most már több, mint egy éve és sír reggelente, meg megy a hiszti, hogy ő ugyan bizony nem megy oviba és aztán mikor megyek érte, estig azt hallgatom mennyire hiányzik az ovi és hogy ő mennyire szívesen jár. Aztán lefekvéskor fordul egyet és már kezdi is. Ha kireggeledik megyünk oviba? Mondom igen. És hiszti, én ugyan nem megyek.

Aztán megyünk, de én csak első nap voltam ott vele 2 órát, azóta sem. Betuszkolom az ajtón és már megyek is.

A gondozónő nem igen érti a dolgát. Ha van más megoldás én ilyen gyermek megőrzőbe nem is vinném. Persze ha nincs más lehetőség, akkor kitartás, bár ebből jól már nem jössz ki.

2010. nov. 3. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!