Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másoknál is így van az óvodában?

Másoknál is így van az óvodában?

Figyelt kérdés

Gyerekem névnapjára viszünk be mindig valamit. Mivel húsz gyereknél is több van a csoportban ügyelek arra, hogy elegendő legyen az üdítőből és a harapnivalóból. A gyerekem többször panaszkodott, hogy alig kapnak abból valamit. Mivel már nagycsoportos, több névnapot is ott ünnepelt és mindig ugyanaz a mese. Később se kapnak belőle a gyerekek (ugyebár először arra gondoltam az óvónénik beosszák és elteszik másnapra).

Most is vittem be 2x2 liter üdítőt. A lányom délután panaszkodott, hogy alig kaptak üdítőt és csak az egyiket bontották föl.

Olyan az érzésem mintha megfeleznék. Fele az övéké fele a gyerekeké.

2010. febr. 24. 14:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tuti, hogy elteszik, de szerintem azt gondolják, hogy az jogosan az övék a cucc fele.

Boldog névnapot a gyermekednek. Az enyémnek is ma van a névnapja Jázmin.

2010. febr. 24. 14:57
 2/10 anonim ***** válasza:
56%

Valószínű hogy a másik üveggel holnap bontják fel (mert ha teleisszák magukat nem kell az ebéd meg az uzsi sem).

Ha belegondolsz: 2liter üdítő 20 gyerek közt szétosztva 1 dl fejenként! Pláne ha ennél többen vannak.....ne feltételezz ilyet az óvónőkről légyszíves!

2010. febr. 24. 14:58
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem még nem óvodás a kislányom, de átérzem a helyzeted!

Ha nekem panaszkodni fog a kislányom, akkor én bemegyek majd és kérdőre vonom, hogy ez, most hogy is van?! Szerintem ma amikor mész a lányodért érdeklőd meg, hogy is van, mert nem azért viszed, hogy ne kapják meg a gyerekek.

Üdv egy 21 hónapos kislány anyukája aki 31 hetes kismama is.

2010. febr. 24. 15:00
 4/10 A kérdező kommentje:
Több mint egy hete volt a névnapja és azóta sem kapták meg a többit. Ez már több éve folyik így. Volt amikor 2 nagy zacsi cukorkát küldtem (majdnem 1 kg). Akkor is a gyerekek csak egyet kaptak belőle a többi eltűnt. Később sem adták oda a gyerekeknek.
2010. febr. 24. 15:04
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem így mennek a dolgok- szerencsére:)
2010. febr. 24. 15:12
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát én erre tisztén emléxem,hogy mikor ovis voltam,velünk ugyanezt csinálták az ovónök.bárki hozott be bármit,alig adtak,a többi meg elszivárgott valahova mindig.de a tizóraival is mindig ezt csinálták,hiába volt feleslegbe még 10 adag,nem adtak soha.

tesóm kisfia is ugyanabba az oviba jár,ahova mi jártunk még,és ezt ö is észrevette.ugyhogy hiába kérdezel rá,úgyis az lessz a válasz,hogy a gyerekek ették meg..na persze..

(Zsoka)

2010. febr. 24. 15:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én óvónő vagyok és engem ez teljesen meglep. Nálunk mindent a gyerekek kapnak meg (max. az üdítőt osztjuk el két vagy több napra). Valószínű, hogy nálatok lenyúlják a "kollégák" a felét, vagy esetleg mást is megkínálnak. Nálunk volt olyan, hogy vendég volt az óvodában, emiatt a vendégeket is értelemszerűen megkínáltuk. Emiatt nem tudtuk igazságosan két napra elosztani, így volt, hogy meg kellett vendégelni a kisebb létszámú csoportot, nehogy az legyen, hogy a csoportban Máté kétszer kapott, Andika meg egyszer.

Szerintem a jövőben inkább gyümölcsöt vigyél be, ha névnapozás van, azt talán nem tüntetik el. Nagyon sajnálom a normális óvók nevében is, hogy néhányan ilyen pofátlan módon valósággal meglopják a gyerekeket!

2010. febr. 24. 15:13
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a bölcsiben szerencsére normálisan van -csak azért írom, hogy vannak normális példák is-, a múlt héten volt a farsang, mindenki vitt valamit, még tegnap is kapott egy puszedlit a fiam hazafelé menet a kezébe, mert még mindig van a farsangi cuccból.
2010. febr. 24. 15:25
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Örülök, hogy a legtöbb helyen ilyen nincs.
2010. febr. 25. 13:16
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ezen már én is gondolkodtam...:)

Mi is csak névnapra viszünk valamit,mert a szülinapja nyáron van.

Farsangra is kérnek rágcsát,vagy innivalót,de nem hiszem,hogy megesznek a gyerekek 10 csomag kekszet,és 10 liter üdítőt megisznak:)

(ha csak mindenki egy fajtát visz)

A mi csoportunkban az a szokás,hogyha valaki lekési a reggelit,vagy olyan van,amit nem szeret,akkor kap ebből az aranytartalékból.

Vagy ha szülinap /névnap van,akkor ebből kapnak,de még akkor sem hiszem,hogy ilyen nagy mennyiséget megennének

2010. febr. 26. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!