Autóban lehet hagyni kisgyereket egyedül pl. vásárolgatás idejére, vagy az is probléma? Ott milyen problémák merülhetnek fel?
A tegnapi 5 évest egyedül a lakásban hagyni 1 órára - kérdés kapcsán jutott eszembe. Meg onnan, hogy rémlik valami régebbről, ahol sokan az autóban hagyásra is nemtetszésüket fejezték ki.
A szitu a következő: ha mondjuk bemegyünk bevásárolni fél órára - 1 órára egyik bevásárlóközpontba, és addig a gyerek a kocsiban marad (természetesen az autót bezárjuk), ott milyen problémák vagy következmények merülhetnek fel?
Elindítani nyilván nem tudja magától plusz a kulcsot se hagyjuk benne, gyerekkel nem lopják el az autót (+ le is van zárva), el nem kóborol mert bezárva van az autó, tűzeset/kigyulladás se valószínű, mint pl. a lakás esetében, ablakból kiesés sem áll fent értelemszerűen, veszélyes tárgy (pl. kés vagy vegyszer) sincs amit el tudna érni... Max a nyári kánikulát tudom elképzelni, ott nyilván nem hogy gyereket, még állatot sem hagyunk a felforrósodott kocsiban, de én most általánosságban értem a helyzetet, pl. télen vagy tavasszal, amikor nincs hőség.
Mégis sokan ellenezték autónál is a gyerek ott hagyását. Innen a kérdés: Milyen problémák merülhetnek fel, ha a gyereket nem visszük be magunkkal vásárolni, hanem kintmarad arra az időre a lezárt autóban?
30-as!
28-as vagyok, mint írtam az a baj, hogy elakadhat a lift, vagy ilyesmi. Ha családi házban laknank, nem félnék kiugrani, míg atveszem a csomagot. Egyébként, mivel rossz alvó volt, többször mentem nélküle, de sosem éreztem jól magam és egész idő alatt féltem, hogy minden baj nélkül visszaerjek a lakásba.
Fel órára vásárolni biztosan nem mennek nélküle.
Mondjuk azt megnézném, hogy egy kicsi gyerekkel hogy lehet megértetni, hogy anyuék most elmennek egy órára, te meg szépen itt maradsz csendben, nyugodtan...
Valahol egy párhuzamos univerzumban biztos létezik ilyen kicsi gyerek, de még nem láttam ilyet.
Az meg, hogy te "megbeszéled vele", hogy most ez van, és tegyük fel, azt mondja oké, aki látott már közelebbről gyereket, az tudja, hogy 5 perc múlva is meggondolhatja magát, hogy ez neki mégsem oké...
Egy arra járó meg majd azt látja, hogy egy gyerek bezárva vergődik egy kocsiban egyedül, szinte biztos, hogy kihívja a rendőrséget - vagyis én biztos ezt tenném.
Onnantól meg anyuka meg apuka magára vessen.
Lezárt autóban semmiképp se hagynám ott a gyereket. Bármi baja van, nem tud kimenekülni.
Télen, 10 fok alatt, borult időben engedtem meg a gyerekeknek, hogy megvárjanak a kocsiban, amíg fizetek a benzinkúton. De nem zártam rájuk az ajtót, és a lelkükre kötöttem, hogy ha baj van, azonnal szálljanak ki a kocsiból.
Elég, ha van egy kis napsütés, máris melegszik fel a kocsi. Meg baromi gyorsan elhasználódik a levegő. Meg egyébként is, nem hagyunk gyereket felügyelet nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!