Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig nem probléma hogy...

Meddig nem probléma hogy marokra fogja a ceruzát?

Figyelt kérdés
Kisfiam nemsoká 4 éves és még markolja, illetve nagyon odanyomja a ceruzát. Mostanában kezdett többet rajzolni, színezni. Mutattam neki hogy én hogy fogom de nem áll rá a keze.
2023. júl. 4. 20:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szabályos ceruzafogásnak iskolás korra kell kialakulnia, vagyis 6 éves kor körül. Szóval ráér még.

Az unokahúgom még csak 3 lesz, de másfél éves kora óta szabályos ceruzafogása van, inkább az a szokatlan. Simán lehet, hogy még ő is váltani fog addig, lehet, pont rosszkor. Senki nem tanította, valószínűleg így volt neki kényelmes.

2023. júl. 4. 20:17
 2/10 anonim ***** válasza:
88%
Nem egy olyan embert láttam, aki felnőtt korában is így fogta.
2023. júl. 4. 20:48
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy sok gyereknek még hatévesen is éretlenek a kéztőcsontjai a szabályos ceruzafogáshoz.

Aztán majd ha kell, vannak segédeszközök, amik segítenek, szerintem ez az egyik legjobb:

[link]

(Lehet, hogy máshol olcsóbb, csak a kép miatt linkeltem.)

2023. júl. 4. 20:55
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj meg háromszög formájú ceruzát venni (Faber Castel), az segít ráérezni a fogásra.
2023. júl. 4. 21:24
 5/10 anonim ***** válasza:
68%

Nagyon gyenge 6 évesen még a kézcsont!

Ez a 6 éves korhatár ezért egy nagy hülyeség.

Fogom a 7 éves lányom kezét, és recseg-ropog! Miért? Mert nincs becsontosodva! Csupa porc!

Akkor? Mit várunk?

7.5 éves kor körül már kialakul szerintem.

A lányom is nemrég kezdte el normálisan fogni.

Egy 6 éves még kicsi ehhez.

2023. júl. 4. 22:06
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem kor, hanem fejlettsegfüggő. Teljesen egyèni, hogy mikor alakul ki.
2023. júl. 4. 23:47
 7/10 anonim ***** válasza:
48%

#5 A 2 éves unokahúgom az első perctől helyesen fogja a ceruzát.

Az írás függ a kéz csontosságától, nem a ceruza megfogása.

2023. júl. 5. 07:14
 8/10 anonim ***** válasza:
Kb.6-8 mire kézcsont kifejlődik, erősödik.Nyilván nagybetűket írni előbb is tud, ha külföldön éltek és suliba megy már, akkor sem lesz gon.4 évesnél még normális.
2023. júl. 5. 12:23
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél neki kavicskrétát, gyurmázzatok, gyöngyözzetek sokat, vagy legó. Bármi, ami érdekli, és az ujját használja. Ovis korban kell alakulgatnia, nem vagytok elkésve, de segíthetsz rajta, ha erősödnek az ujjai.
2023. júl. 5. 14:13
 10/10 A kérdező kommentje:
Legózik sokat, gyurmázik, tésztázunk, van finommotorika fejlesztő játéka. Egyenlőre nem alakult neki. De akkor megnyugodtam. Majd alakul. Köszönöm
2023. júl. 5. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!