Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van, akinek a gyerekvállalás...

Van, akinek a gyerekvállalás segített a mentális problémáin?

Figyelt kérdés

Legjobb barátnőm kismama, nem tervezték.

Alapból elég labilis, de azt mondja, hogy neki ez kell, ettől sínen lesz végre az élete és nem is érti, miért nem gondolt erre korábban. Viszont én nagyon aggódom érte, meg úgy az egész helyzetért... A párjával nagyon viharos a kapcsolatuk, 1 hétig imádják egymást és 0-24 együtt, aztán a barátnőm valamin megsértődik, hisztizni kezd és kezdődnek a balhék. Nem viták, veszekedések, hanem olyan üvöltözések, hogy a szomszédok csengetnek át, minden rendben van-e. Az, hogy fogja és kulccsal összekarcolja a párja autóját, még a visszafogott reakció nála... Ezek mennek 4-5 napig, utána újra jön az, hogy nem tudnak egymás nélkül élni.

Szerinte a baba ezen a helyzeten majd segít és fejben is jobban rendben lesz, ha nem lesz rajta az egyetemi stressz, nem kell a vizsgáival foglalkoznia.

Én úgy érzem, hogy ő nem igazán látja, hogy egy babával/kisgyerekkel járó stressz, felelősség sokkal nagyobb, mint egy 6 hetes vizsgaidőszakkal járó izgalom.

Van esély arra, hogy ez jól sülhet el?

2023. jún. 2. 16:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Semmi esély. A gyerek előre spórolhat a pszichológusra.
2023. jún. 2. 16:17
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha már most ilyen, mi lesz, ha a gyerek egész éjjel üvölt? Attól még egy kiegyensúlyozott ember is bekattan.
2023. jún. 2. 16:19
 3/15 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy ő maga nem ismeri be, hogy problémái(k) vannak.

Azt mondja, hogy nem labilis, csak rosszul viseli a stresszt. De neki már az "stressz", ha 11-kor ír a barátjának hétköznap, hogy ebédeljenek együtt, ő pedig azt válaszolja, hogy nem tudnak, mert dolgozik. Barátnőm ezen bekattan, hogy biztos valahol k..vázik, és vagy az a további forgatókönyv, hogy passzív agresszív állapotban várja haza a pasit, vagy idegbetegen elmegy az irodájához, hogy "hol van az a k.va".

Vannak néha bekattanásai, mikor eszébe jut éjfélkor, hogy ő nekiáll kitakarítani a kamrát, konyhát, hűtőt. Csinálja hajnali 3-ig, utána másnap délután 5-ig ki sem kel az ágyból... És ezt simán kitalálja úgy, hogy 2 nap múlva vizsgája van és amúgy tanulnia kéne, nem egész nap aludni, meg sorozatot nézni, mondván, hogy ő hajnalig takarított. De tavaly nyáron volt, hogy rám írt este 10-kor, hogy ő unatkozik, és mi lenne, ha kb. 2 óra múlva elindulnánk Horvátországba, a nyaralójukhoz, reggelre ott vagyunk. Én azt hittem, viccel, de mivel nem mentem vele, elment egyedül.

Néha olyan, mintha minimum bipoláris lenne ezekkel...

2023. jún. 2. 16:31
 4/15 anonim ***** válasza:
92%

Itt párkapcsolati problémák vannak, nem volt jó ötlet bevállalni a babát (persze nehéz ügy, miután akaratlanul terhes lett).

Nekem az egyszemélyes problémáimon (enyhe szorongás, hozzánemértés-érzés) segített az anyaság. De szerintem ez nagyon ritka.

2023. jún. 2. 16:33
 5/15 A kérdező kommentje:
Náluk szerintem a párkapcsolati problémák a barátnőm viselkedéséből adódnak... Ne értsetek félre, szeretem nagyon, de tény, hogy borzalmasan nehéz vele.
2023. jún. 2. 16:35
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem sok jót jósolok neki.
2023. jún. 2. 16:41
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha a barátnőd nem fordul idejében pszichológushoz, előre sajnálom azt a gyereket...
2023. jún. 2. 17:23
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha már most ilyen rossz a helyzet, később gyerekkel csak még rosszabb lesz. Még több stressz fog rá zúdulni. Sajnos a leghosszabb dolog is előfordulhat, hogy elveszik tőle a gyereket. Van egy ismerősöm, akinek mentális problémái vannak, két gyereke is, de a problémái miatt nem lehetett vele egyszerre a két gyerek, egy darabig külön is voltak az apával, aztán most újra együtt vannak, meg a gyerekek is. Nem tudom igazából követni és nem is akarok belfolyni, de vannak ilyen és ehhez hasonló helyzetek.
2023. jún. 2. 17:47
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
8-as vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy a csaj elég idegbeteg, ha nagy ritkán találkozunk, állandóan panaszkodik a gyerekekre. Szóval nála biztos nem lett jobb a helyzet.
2023. jún. 2. 17:49
 10/15 anonim ***** válasza:
97%

Erősen bipoláris gyanús!!!!

Mielőbb szakemberhez kellene mennie!

2023. jún. 2. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!