Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Autóban lehet hagyni kisgyerek...

Autóban lehet hagyni kisgyereket egyedül pl. vásárolgatás idejére, vagy az is probléma? Ott milyen problémák merülhetnek fel?

Figyelt kérdés

A tegnapi 5 évest egyedül a lakásban hagyni 1 órára - kérdés kapcsán jutott eszembe. Meg onnan, hogy rémlik valami régebbről, ahol sokan az autóban hagyásra is nemtetszésüket fejezték ki.

A szitu a következő: ha mondjuk bemegyünk bevásárolni fél órára - 1 órára egyik bevásárlóközpontba, és addig a gyerek a kocsiban marad (természetesen az autót bezárjuk), ott milyen problémák vagy következmények merülhetnek fel?

Elindítani nyilván nem tudja magától plusz a kulcsot se hagyjuk benne, gyerekkel nem lopják el az autót (+ le is van zárva), el nem kóborol mert bezárva van az autó, tűzeset/kigyulladás se valószínű, mint pl. a lakás esetében, ablakból kiesés sem áll fent értelemszerűen, veszélyes tárgy (pl. kés vagy vegyszer) sincs amit el tudna érni... Max a nyári kánikulát tudom elképzelni, ott nyilván nem hogy gyereket, még állatot sem hagyunk a felforrósodott kocsiban, de én most általánosságban értem a helyzetet, pl. télen vagy tavasszal, amikor nincs hőség.

Mégis sokan ellenezték autónál is a gyerek ott hagyását. Innen a kérdés: Milyen problémák merülhetnek fel, ha a gyereket nem visszük be magunkkal vásárolni, hanem kintmarad arra az időre a lezárt autóban?

2023. szept. 12. 18:50
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó! Én abszolút nem támogatom a gyerek kocsiban hagyását, de az általad linkelt cikkben azért teljesen másról van szó…
2023. szept. 12. 21:15
 22/35 babyboom567 ***** válasza:
19%
A kérdező kérdése az volt, hogy mik történhetnek,ha a kocsiba hagyják a gyereket.Hát pl az amit linkeltem.A benthagyás módja,hogy itt nem a szülő hagyta szándékosan,hanem az idióta sofőr, a lényegen nem változtat.
2023. szept. 12. 21:21
 23/35 babyboom567 ***** válasza:
74%

És különben 21-es tökéletesen igazad van.A cikkben egy felelőtlenségből, gondatlanságból történt haláleset van.

Ha ez egy pláza parkolójában történik, hogy a szülő szándékosan a shopingolás alatt hagyja a kocsiban,az súlyos SZÁNDÉKOS veszélyeztetés.(ha a gyerek meghalna esetleg míg bent shoppingol,akkor szándékos gyilkosság)

2023. szept. 12. 21:26
 24/35 anonim ***** válasza:
81%

"Gyerekkel nem lopják el az autót."

De, pont a gyereket akarja valaki elrabolni sajnos... Lehet, hogy az autó marad, de a gyereket viszik.

Sok ilyenről hallani Budapesten és környékén is (meg szerintem mindenhol máshol is), hogy gyerekeket kilesnek sötétített autóból és követik.

2023. szept. 12. 21:42
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

A cikkben VÉLETLENÜL hagyták ott a gyereket, senki sem tudta, hogy ott van így NYOLC órán át aszalódott a forró kocsiban.. nem pedig egy véletlen baleset következménye, ami megtörténhet öt perc alatt is.

Ettől függetlenül nem hagyjuk a gyereket a kocsiban, de itt más végett halt meg a kislány, attól függetlenül, hogy a helyszín ugyan az.

2023. szept. 12. 21:53
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
Abba meg már bele sem megyek, hogy az az “idióta” sofőr mit élhet át azóta is minden nap, pedig ő -ahogy említetted is- a sofőr, semmi köze nem volt a gyerekekhez. Ergo nem az ő felelősége létszámot ellenőrizni meg vigyázni a kicsikre, hanem a pedagógusoké.
2023. szept. 12. 21:56
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

Mióta gyerekünk van, kb azóta nem vásároltunk a férjemmel együtt, mert egyikőnk kint marad velük.

Sokkal egyszerűbb, gyorsabb, ha nem visszük be, az meg evidens, hogy egyikőnk kint marad.

Nincs az a hű de fontos vásárlás, ami ezt indokolná, főleg ha fél-egy óráról van szó, az meg heti nagybevásárlást jelent, arra meg nyugodtan fel lehet készülni előre, hogy mindketten otthon vannak.

Egyedülálló szülő esetében pedig addig ovi, bölcsi, nagyszülő, vagy végső esetben babakocsiban vagy a bevásárló kocsiban a gyerek és úgy vásárlás.

De ne kelljen már elmagyarázni!

A kérdésre meg inkább nem is válaszolok, hogy mik történhetnek közben kint a kocsiban a gyerekkel!

2023. szept. 12. 22:03
 28/35 anonim ***** válasza:
62%

Mi történhet... A felsoroltakon kívül : lehet, hogy a gyerekkel semmi, de te a szülő bent az áruházban rosszul leszel, pl eszméletedet veszted (akár életed első epilepsziás rohama, vagy radesik egy polcsor, stb) és elvisz a mentő... A gyereked meg a fél óra helyett kitudja mennyit fog ott várni, amíg valaki megtalalja a kocsikulcsodat a zsebedben (legtöbb esetben a kórházban betegfekvetelkor) és eszébe jut, hogy le kell ellenőrizni a kocsit, nincs e benne gyerek (és ez leghamarabb csak az értesített hozzátartozóknak fog eszébe jutni).

Én is sokat vacillaltam, hogy a parhonapos alvó csecsemőt a kiságyban hagyjam e arra a 2 percre , amíg leugrok atvenni a csomagot az arukiszallitotol.... Nehéz ügy, főleg ha tudod, hogy milyen nehezen alszik el... Viszont mindig az járt a fejemben, hogy mi van, ha elakadok a lifttel, és akkor a 2 percbol ki tudja mennyi lesz és senki sem tudja, hogy a baba egyedül van a lakásban...

2023. szept. 12. 22:15
 29/35 anonim ***** válasza:
74%

Férjem első gyerekes apuka, bent akarta hagyni a pár hónapos kislányunkat a kocsiban, amíg bepakol a házba anyósomékhoz.

5-10 perc

Mondom neki h.lye vagy? Ezt nem lehet 😆

Szerinte mi baja lehetne, túl parázom.

Mondtam neki ezt meglátja valaki lecsuknak 🙈

De akkor nekem volt igazam, nem én paráztam túl.

2023. szept. 13. 08:43
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

Van, hogy pár percre egyedül hagyom a gyereket az autóban taktikai szempontból (pl. alszik, behordom gyors a bevásárlást és csak utána viszem be őt. De az itthon van, folyamatosan cikázok az autó és a ház között, rálátok.

Részemről semmilyen vásárolgatás nem lenne olyan fontos, hogy a gyerekemet egyedül hagyjam bárhol is. Vagy megyünk egyedül, amíg a másikunk vigyáz a gyerekre, vagy nagyi, vagy fizetett segítség, vagy visszük magunkkal és kész, pont.

Bár nekem az már a túlparázás kategóriája, hogy valaki egy alvó baba mellől (aki az ágyában alszik), nem mer 2 percre sem kiugrani a lakásból, de kinek mi.

2023. szept. 13. 10:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!