Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Autóban lehet hagyni kisgyerek...

Autóban lehet hagyni kisgyereket egyedül pl. vásárolgatás idejére, vagy az is probléma? Ott milyen problémák merülhetnek fel?

Figyelt kérdés

A tegnapi 5 évest egyedül a lakásban hagyni 1 órára - kérdés kapcsán jutott eszembe. Meg onnan, hogy rémlik valami régebbről, ahol sokan az autóban hagyásra is nemtetszésüket fejezték ki.

A szitu a következő: ha mondjuk bemegyünk bevásárolni fél órára - 1 órára egyik bevásárlóközpontba, és addig a gyerek a kocsiban marad (természetesen az autót bezárjuk), ott milyen problémák vagy következmények merülhetnek fel?

Elindítani nyilván nem tudja magától plusz a kulcsot se hagyjuk benne, gyerekkel nem lopják el az autót (+ le is van zárva), el nem kóborol mert bezárva van az autó, tűzeset/kigyulladás se valószínű, mint pl. a lakás esetében, ablakból kiesés sem áll fent értelemszerűen, veszélyes tárgy (pl. kés vagy vegyszer) sincs amit el tudna érni... Max a nyári kánikulát tudom elképzelni, ott nyilván nem hogy gyereket, még állatot sem hagyunk a felforrósodott kocsiban, de én most általánosságban értem a helyzetet, pl. télen vagy tavasszal, amikor nincs hőség.

Mégis sokan ellenezték autónál is a gyerek ott hagyását. Innen a kérdés: Milyen problémák merülhetnek fel, ha a gyereket nem visszük be magunkkal vásárolni, hanem kintmarad arra az időre a lezárt autóban?

2023. szept. 12. 18:50
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
98%
Szeretnél fél-egy órát egy lezárt autóban üldögélni tökegyedül, amíg a család többi tagja vásárolgat? Na ugye.
2023. szept. 12. 18:53
 2/35 anonim ***** válasza:
96%
Én biztos hogy nem hagynám 2 percre sem.
2023. szept. 12. 19:00
 3/35 anonim ***** válasza:
100%
NEM.
2023. szept. 12. 19:07
 4/35 anonim ***** válasza:
98%
Ugye nem komoly a kérdés?
2023. szept. 12. 19:09
 5/35 anonim ***** válasza:
91%

Én imádtam ott ülni.

Hogy mi történhet? Dudál a gyerek, vagy beszorul a feje az ablakba, ha tekerős, vagy rossz helyre szorul keze/lába, vagy talál valamit és benyeli, vagy kihúzza a fejtámaszt, vagy ilyesmi. Én nem hagynám ott, mindent megnyomkodhat, kiszedhet, szivargyujtó, beszorulások, magára tolja az ülést, rugdossa a fejtámlát és úgy esik ki, vagy bármi. Én hagytam egyedül a gyereket többször 10-15 percre üres szobában kiskorától, de kocsiban annyi veszély van, hogy soha nem hagytam volna ott, még most sem merném, pedig már egyedül közlekedik egy két utcányira, de kocsiban túl nagy a kísértés és túl sok a veszély.

Nyáron evidens, hogy nem, de később se, olyan 12 éves korig, biztos nem. Kiengedi a kéziféket és elgurul..

2023. szept. 12. 19:11
 6/35 anonim ***** válasza:
93%

Jól vagy? Van gyereked?

Én nem kóricálnék nyugottan míg a gyerekem be van zárva egy autóba.

Nyáron hőgutát is kaphat.

Én tankolás alatt is vittem be magammal.Kb bármi is megtörténhetvan aki szabaduló művész, akár meg is fojthatja magát, vagy van amelyik a sírástól pániktól hány letüdőzi megfullad. Vagy ha semmi baja nem lesz, nem tudja felnőtt ként miért fél a bezártságtól,mért fizet vagyonokat a pszichológusnak.

2023. szept. 12. 19:15
 7/35 anonim ***** válasza:
100%
Egy kisgyereknek ennyi idő alatt bármi baja lehet (éhes, pisilnie kell, kényelmetlen a hely stb.). Ráadásul nem is bírnak ennyit egyhuzamban ülni egy helyben, félhet is, pánikba eshet. Nagy felelőtlenség lenne magára hagyni.
2023. szept. 12. 19:18
 8/35 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ez jutott eszembe, hogy még tankolás alatt is beviszem.

Fél vagy egy órára pedig az életben nem hagynék ott senkit, felnőttet sem. Mit csináljon annyi ideig a kocsiban?

9/35 anonim ***** válasza:
100%
Még ha szerencsés vagy, valaki a rendőrséget is rád hívja, és jogosan.
 10/35 anonim ***** válasza:
97%

Az üvegházhatásnak egy ronda dolog… idekint lehet tök kellemes az időjárás, de ha tűz nap, akkor odabenn meg lehet főni. Télen meg rohadt hideg egy autó egy órán keresztül.

Ha benne esetleg nem is tesz kárt semmi (bár biztonsági övvel érdekes dolgokat lehet csinálni, ha valaki elég kreatív…), de ő tehet nagyon nagy kárt az autóban.

Tűzeset meg hogy ne fordulhatna elő? Nem olyan rég mentettek ki egy gyereket egy égő autóból, mert a szülei otthagyták. Csoda, hogy megmentették.

A vandálok sem nézegetnek be az autóba, van-e ott gyerek, mielőtt szétverik az autót.

Normális ember nem hagy egyedül egy ötévest egy órára. Ha valami baj van, egy ötéves nem fog tudni megfelelően reagálni, ezért kell egy felnőtt felügyelete.

2023. szept. 12. 19:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!