Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az 1-3 éves kor között lévő...

Az 1-3 éves kor között lévő kisgyerekek nagy része miért ébred fel még mindig annyiszor az éjszaka?

Figyelt kérdés

Persze a kisbabákat meg tudom érteni, mert (legalábbis a legtöbb kisbaba, most nem szeretnék általánosítani) nyilván az ő alvási ciklusuk nem egyezik a felnőttével, sokszor éhesek, fáj a pocijuk, azért ébrednek sokszor.

De egy 2-2.5, esetleg 3 éves kisgyereknek már nem kéne átaludnia az éjszakákat?

Kicsit le szoktam döbbeni, amikor szülők írják vagy mondják, hogy a gyerekük 3 éves, és még legalább 5x-6x kel.

2023. szept. 4. 19:58
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy 9 évesen aki extra rossz alvó volt,és van egy 17 honaposom aki nem csak rosszul aludta az éjjel,hanem konkrétan egész nám nyuglodik.

Még csak 11 óra van,de már túl vagyok 3 idegosszeroppanason,a férjem munka miatt jövő hétig távol van,anyuek messze vannak,tesóm messze van.baratno nincs.

Alig várom,hogy elmenjen aludni délben,és nem a szieszta miatt,hanem mert szalad a konyha,ki is kell teregetni,meg még rengeteg dolgot megcsinálni amit nem tudok tőle.

Szieszta max marad fél óra

De mindegy,ismétlem önmagam,majd megtudod.

2023. szept. 9. 11:04
 42/53 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy nagyon ellent mondások vagy.

A kérdésed szerint ledobbensz,hogy nem alszik a gyerek 3 evesen,utána már rengeteg válasz múlva teljesen megérted.

Akkor most?

2023. szept. 9. 11:06
 43/53 A kérdező kommentje:

41

Téged néha szoktalak látni más kérdéseknél is, hogy válaszolsz.

Azt hiszem, a lányod 9 éves, a fiad 17 hónapos, ugye?

Mert valamelyik nap meg azt írtad egy másik kérdéshez, hogy a fiad már régóta nem kel fel éjszaka.

2023. szept. 9. 11:13
 44/53 anonim ***** válasza:
100%

Igen,nem kel.10 hónapos korától.jol olvastad

Viszont most jönnek a fogai,a hatsok,és egész éjjel forog,nyoszorog.

Nem ébred fel,csak kínlódik.

Érted .

És mivel én vagyok az anyja nem tudok aludni én sem amíg O nem nyugodt.

2023. szept. 9. 11:16
 45/53 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező az,hogy átalussza az éjjelt a gyerek nem azt jelenti,hogy többet nem kel fel.:D Nálunk 10 hó körül kezdte átaludni. De utána amikor például egyszerre jött két foga megint nem aludt éjjel napokig,meg nappal is nehezen. Most 14 hónapos,most megint egyszerre két fog bújik ki,plusz a mozgásfejlődés,beszédfejlődés,a héten konkrétan minden éjszaka fent volt óránként minimum. Ezek bármikor borulhatnak,javulhatnak. Nem kőbe vésett semmi.
2023. szept. 9. 11:26
 46/53 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező szerint igen 😁

És mivel pár napja azt írtam,hogy a gyerekem alszik egész éjjel,az lehetetlen,hogy azóta nyugtalan legyen,jöjjön a foga és sirjon,kinlodjon éjjel.🤣

44

2023. szept. 9. 11:29
 47/53 A kérdező kommentje:

"Hogy pedig a szülőnek kelni kell, az nem "baj". Nem vagyok egy mártír típus, de be is b.szna, ha fennakadék, elvégre én akartam gyereket."

Igen, és ezt most bármilyen rosszindulat és okoskodás nélkül mondom, de bár minden szülő, (legfőképpen anyuka) így gondolkodna.

Elhiszem, és teljesen érthető, hogy unalmas és kellemetlen majdnem minden éjjel felkelni a gyerekhez 5x-6x vagy akár többször, de végülis igaz, hogy az ember akarta a gyereket, és nem a gyerek kérte, hogy megszülessen, tehát azt sem, hogy önként kelthesse a szülőt éveken keresztül.

Attól még időnként érezheti magát szarul az ember, de azért az erős túlzás, hogy valaki a gyerekét okolja ez miatt (múltkor volt itt egy ilyen esetű anyuka).

2023. szept. 10. 21:53
 48/53 A kérdező kommentje:
És igen, egy kisgyerek még pici, az anyjára van szüksége.
2023. szept. 10. 21:54
 49/53 anonim ***** válasza:
76%

Inkább hanyagold a témát mert már osszevosszasagokat írsz,anyukákat degradalsz.

Ennekar köze sincs a kérdésedhez.

2023. szept. 10. 21:56
 50/53 A kérdező kommentje:

Milyen összevisszaságokat?

Most akkor a gyerek a hibás, mert biztos direkt szivatásból keltegeti a szüleit? :D

2023. szept. 10. 21:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!