Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az 1-3 éves kor között lévő...

Az 1-3 éves kor között lévő kisgyerekek nagy része miért ébred fel még mindig annyiszor az éjszaka?

Figyelt kérdés

Persze a kisbabákat meg tudom érteni, mert (legalábbis a legtöbb kisbaba, most nem szeretnék általánosítani) nyilván az ő alvási ciklusuk nem egyezik a felnőttével, sokszor éhesek, fáj a pocijuk, azért ébrednek sokszor.

De egy 2-2.5, esetleg 3 éves kisgyereknek már nem kéne átaludnia az éjszakákat?

Kicsit le szoktam döbbeni, amikor szülők írják vagy mondják, hogy a gyerekük 3 éves, és még legalább 5x-6x kel.

2023. szept. 4. 19:58
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
21%

Jó alvó anyuka vagyok, emiatt jó alvók a gyerekeim is. Már a várandósság alatt is figyeltem arra, hogy legkésőbb 10-kor alvás és meglegyen a 7-8 óra mindennap.

Vitamin ellátottság is fontos magzati korban. 2 jó alvóm lett, mondom akik fogzás alatt produkàlták eddig a mélypontot alvás terén, amúgy semmi gond velük.

2023. szept. 4. 20:37
 12/53 anonim ***** válasza:
100%

Fiam 17 hónapos,és már kb 10 hónapos korától nem ébred éjjel(lekopogom gyorsan)

Lányom 9 éves,ő sem ébred már vagy 1 éves korától,viszont alvajaro.Az első alvajarasa 2 évesen volt,ami rosszabb volt mintha ebredt volna.

(Nem tartozik a kérdéshez,de ez miatt csak most kapott külön szobát,azt is közvetlen a miénk mellé,hogy halljam amikor útnak indul.Nem csak teliholdkor produkál érdekes dolgokat.A frászt hozza rám )

2023. szept. 4. 20:51
 13/53 anonim ***** válasza:
92%
#9 Kíváncsi vagyok, hogy tanítasz meg valakit aludni. 😂 Te okoskodtál múltkor egy szobatisztasági kérdés alatt is.
2023. szept. 4. 20:56
 14/53 A kérdező kommentje:
Köszi a többi választ is. :)
2023. szept. 4. 21:04
 15/53 anonim ***** válasza:
100%

*2-3 évest már bőven meg tudok tanítani arra, hogy aludjon szépen és mászkáljon át"

???

Taníts mester, ezt hogy kell megtanítani egy 2 évesnek?

Amúgy tök abszurd, amit írsz, ha neked kezdettől nem keltek sokat a gyerekeid, akkor nincs is tapasztalatod azzal, amikor meg sokat kelnek, akkor mi alapján osztasz tanácsot? Nem tudhatod, hogy ha neked rossz alvó gyerekes lenne, milyen az :D

De komolyan, hogy tanítod meg, hogy ne kelljen fel? Én 30+ évesen nem tudom befolyásolni, felkelek-e :D

2023. szept. 4. 22:00
 16/53 anonim ***** válasza:
100%
15# Sehogy.:D Van 2 jó alvó gyereke,ami a véletlen műve,ezért azt gondolja ő csinált valamit jól. Van barátnőm,aki az első jó alvónál ezt gondolta,hangoztatta is fennhangon. Utána a másodiknál is mindent ugyanúgy csinált,de ő még is pici kora óta kelt és még két évesen is számtalanszor éjszaka. Akkor jött rá,hogy jaaa. :D
2023. szept. 4. 22:23
 17/53 anonim ***** válasza:
89%

Nincs semmi meglepő ebben, kérdező.

Kicsik még ebben a korban. Nem elvárható tőlük az éjszaka átalvása.

Hogy pedig a szülőnek kelni kell, az nem "baj". Nem vagyok egy mártír típus, de be is b.szna, ha fennakadék, elvégre én akartam gyereket. Fárasztó, ha egyiktől a másikig kell mászkálni este, mert megébrednek, de ez teljesen normális. Természetes dologként is lehet kezelni. Ők ébrednek, mert szomjasak, pisilni kell, elgurult a cumi stb, én meg ébredek, mert jelzi a gyerekem, hogy segítségre van szüksége. Azért mégis lehet aludni reggelig, nem két lábon járó zombik vagyunk, ahogy az emberiség sem pusztult ki a kisgyerekes lét okozta alváshiány miatt.

2023. szept. 4. 23:01
 18/53 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez gyerek függő.Nekem 3 gyerekem van,az első kettő jol aludt picinek is és most is.A 3."megszívatott",mert rossz alvó,mint az apja. :)
2023. szept. 5. 06:25
 19/53 anonim ***** válasza:
100%
#11 akkor szülj egy harmadikat.😅Jó nagy baromságokat hordtál össze.Most írtam le,hogy a 3.lett rossz alvo.Én is jó alvó vagyok/ lennék,ha a gyerekem hagyna aludni.Vitaminokat is szedtem képzeld.
2023. szept. 5. 06:27
 20/53 A kérdező kommentje:

Hát igen, pont ezaz, hogy eddig még senki nem halt bele, és nem is lehet belehalni.

Meg egyébként aki gyereket vállal, az (jó esetben) tudja, hogy mivel jár, és ha esetleg extra sírós, letehetetlen babát kap, akkor nem kezdi el átkozni magát, hogy jujj, ezt inkább be sem kellett volna vállalni, mert én nem erre számítottam.

Múltkor a szülő-gyermek kapcsolat kategóriában volt egy kérdés, és az egyik anonim felhasználó azt írta a válaszában, hogy az ő anyja azért bánta meg a gyerekvállalást, mert "nem tudta", hogy ennyi lemondással jár.

Az ilyeneket nagyon de nagyon bírom..

2023. szept. 5. 06:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!