Az 1-3 éves kor között lévő kisgyerekek nagy része miért ébred fel még mindig annyiszor az éjszaka?
Persze a kisbabákat meg tudom érteni, mert (legalábbis a legtöbb kisbaba, most nem szeretnék általánosítani) nyilván az ő alvási ciklusuk nem egyezik a felnőttével, sokszor éhesek, fáj a pocijuk, azért ébrednek sokszor.
De egy 2-2.5, esetleg 3 éves kisgyereknek már nem kéne átaludnia az éjszakákat?
Kicsit le szoktam döbbeni, amikor szülők írják vagy mondják, hogy a gyerekük 3 éves, és még legalább 5x-6x kel.
Akkor miért mondják, hogy a gyerek miatti kialvatlanság nem tart örökké, csak egy pár évig, szerencsésebbeknél csak pár hónapig?
Egyébként meg ha már nagyobb a gyerek, lehet délután sziesztázni, nem?
Mielőtt bárki jönne azzal, hogy okoskodok, elmondanám, hogy nem.
Csak senki nem hülye, és nem csak az láthatja, tudhatja, milyen egy dolog, aki benne van.
És mégis egy két éves mellet hogy lehet sziesztazni?áruld el
Max ha a déli alvasa van, akkor lehet...egy három éves pedig már oviban van,anyuka munkában.
És itt látni,hogy meg nincs gyereked ...
Nem 2 éves gyerekre gondoltam, hanem legalább 7-8 évesre. :D
De gondoljatok már bele, ha olyan elviselhetetlen lenne az alváshiány, akkor nem vállalnának több gyereket is az emberek.
Ez miért észosztás?
Csak leírtam a véleményemet, egy szóval sem mondtam, hogy mindenkinek egyet kell velem értenie.
Igaza van,aki azt írja,hogy olyanról mondasz véleményt,amiről nincs tapasztalatod. Ez így max feltételezés. Nem tudod milyen egy ilyen szintű kialvatlanság,DE mivel a gyerekvállaláshoz hozzátartozik ez is,hogy bizony lehet évekig nem alszol normális ritmusba,míg nem éri el azt a kort,szülő lettél és máshogy nem tudsz gyereket vállalni,családként lenni,így vállalnak több gyereket az emberek.
Egyébként aki azt írta,hogy felnőttként is felkel. Na ez az...:D Én is felkelek éjjel minimum 1x,mocorgok,bármi,csak mivel felnőtt vagyok nem keltek fel senkit,de egy gyerek más,pici még. Mit gondolsz,a gyerekvállalás olyan,hogy leteszed a sarokba és éled tovább az addig megszokott életed?
Ha 7,8 evesekre gondoltál akkor az mar duplán nincs otthon,iskolában van,és anyuka itt is dolgozik.
Azért van különbség egy 3 és egy 7 éves között.
Ne keverd a szezont a fazonnal.
A kérdésed én is 2-3 év szerepel nem 7-8
Ja hát a 7-8 éves gyereket nem a kérdésemhez kapcsoltam, hanem egy válaszolóhoz, aki írta hogy gyerek mellett sziesztázni sem lehet.
A 2-3 éves gyereket viszont valamelyik nap azért kérdeztem, hogy miért nem alussza át az éjszakákat, mert rengeteg szülőt látom panaszkodni, hogy teljesen ki vannak idegileg a gyerektől mert kb 6x kel éjjel, és már végre aludnának egy jót.
Én ezzel egyáltalán nem észt osztani, és okoskodni szeretnék, de a gyerekes lét egyszerűen ezzel jár, senki sem 5 évesen kezdi az életet, hogy rögtön megért mindent, (dackorszakra gondolok) és rögtön átalussza azz éjszakákat.
Persze attól még, hogy valaki tudta, hogy nem fog aludni, érezheti magát szarul, de azért a gyereket nem lehet kidobni az ablakon, mert még mindig ébreszti az anyját. :D
Nem azért kel annyiszor, hogy direkt elvegye másnak az alvását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!