Az 1-3 éves kor között lévő kisgyerekek nagy része miért ébred fel még mindig annyiszor az éjszaka?
Persze a kisbabákat meg tudom érteni, mert (legalábbis a legtöbb kisbaba, most nem szeretnék általánosítani) nyilván az ő alvási ciklusuk nem egyezik a felnőttével, sokszor éhesek, fáj a pocijuk, azért ébrednek sokszor.
De egy 2-2.5, esetleg 3 éves kisgyereknek már nem kéne átaludnia az éjszakákat?
Kicsit le szoktam döbbeni, amikor szülők írják vagy mondják, hogy a gyerekük 3 éves, és még legalább 5x-6x kel.
A lányom annak idején rossz alvó volt. Legalábbis én akkor azt gondoltam. Aztán megszületett a fiam is, és most már tudom, hogy hozzá képest a lányom egész jó alvó volt. :D
A lányom 3 éves koráig ébredt éjszaka. Kb.másfél éves korától mindig inni kért, meg be kellett takarni. Aztán arról leszokott, hogy igyon. De a takargatás megmaradt. Mindig kiabált át, hogy menjek, takarjam be. Aztán egyszer vettem neki felnőtt méretű ágyneműt. És láss csodát, azt nem tudta lerúgni magáról, és onnantól aludt ügyesen. Ha ezt előbb tudom.... :D
Gondoltam majd hátha a fiammal mázlim lesz, mert 6 hetes koráig kelt 1x, evett, aludt tovább. Aztán 6 hetes korától enni se kelt fel. 12 óra hang nélkül. Persze nem lett mázlim. 12 hetesen ezt mintha elvágták volna. Vannak jobb éjszakák, de olyankor is azért kb.3-4x mennem kell hozzá. Rosszabbakon nem is számolom már. Ez van, majd elmúlik. Idő kérdése, és ő is megtanul majd aludni. Most még szüksége van rám. Van, hogy csak mellé kell bújni, pici simi, és alszik is tovább. Ezt igényli. Most lesz 16 hónapos.
erre se recept se tanitasi mod.
Gyerek függö.
Az elsö gyerekem jo alvo volt. Amikor a fogak jöttek akkor volt macerasabb a tema - de kibirhato.
a masodik mar kemenyebb dio.
2,5 eves edig 3x aludt a nagyinal ... a nagyi minden 1es alkalommal azt mondta nem erti en nekem miert nem sikerul ... nala atalszik es egybol elalszik (nalam kezfogas, mese, simogatas amig alszik...olyan nincs hogy lefektetetem es mehetek , az elsönel ilyen volt.)
Mig aztan a nagyi elszolta magat nem kapcsolja be a baba monitort mert nem szereti hallani ha sir.
Na eldurrant az agyam...soha többet nem aludt ott es nemis fog amig ilyen kicsi.
Persze ez is egy megoldas. Ajto becsuk, tv bekapcsol..nem hallom a gyereket
Na itt cseszitek el... hogy ha sír egyből kikapjátok. Pedig 6 hónapos kor után már meg lehet tanítani aludni, nem sírni hagyással, hanem napok alatt fokozatos visszavonulással, szépen nyugtatva, de nem kivenni az àgyból.
Ott csúszik el minden, hogy a 12 kg-a 1 évest is ringatják, meg egyből rohantok fejvesztve ha sír és kapjátok ki. Így meg sok sikert, kelhettek 5-6x hozzá.
Amúgy én azon gondolkodtam, hogy kb mindenki azt mondja, hogy csakis akkor lehetsz kialvatlan, ha gyereked van.
Pedig ez rohadtul nem így van.
Egyáltalán nem csak gyerek mellett lehet valaki kialvatlan, hanem gimi, egyetem és munkahely miatt is.
Nem értem, miért csak ezzel pedálóznak.
Ráadásul nekem általánosban volt egy olyan lány osztálytársam, akinek konkrétan minden nap fekete karikák voltak a szeme alatt, aztán az egyik barátnőm egyszercsak megkérdezte, hogy beteg, vagy mi baja van a szemeinek?
Azt válaszolta, hogy megint sikerült 2 óra alvást összehoznia - es NEM, nem a tanulás miatt, hanem mert képes hajnalig nyomkodni a telefont.
Úgyhogy rengeteg gyerek megtehetné, hogy sokat aludjon, de mégsem teszik, mert leszarják, meg még sok felnőtt sem jó alvó.
No látod,nem minden felnőtt tud aludni,miért várjuk el a kicsiktol,hogy aludjanak egész éjjel?
Neked egyebkent van gyereked?nem olvastam végig a válaszokat,hogy irtad-e.
Nincs még, de majd szeretnék.
Viszont egy másik kérdésemhez kaptam egy választ, hogy inkább ne szaporodjak. :D
Arról a kérdésről van szó amiben azt kérdezed,miért érzi magát bezárva a nő ha otthon van a gyerekkel?
Édes csillagom.
Neked még nincs gyereked.nem is értheted.
Majd ha lesz,és brutál rossz alvó lesz még három évesen is,nem fogsz ledobbeni azon,miért nem alszik 3 evesen egész éjjel
Olyan cuki vagy,komolyan minden rosszindulat nelkul mondom,de addig nem fogod megérteni az anyákat,és a gyereknevelest amíg nem lesz sajátod.(ezt már írta is neked az alatt a kérdés alatt valaki,előbb olvastam.igaza van.)
Nem tudom miről beszélsz, de én ezen kívül csak egy másik gyerekneveléssel kapcsolatos kérdést írtam ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!