Miért van ennyi duci gyerek?
Jelenleg én is az vagyok felnőttként, dolgozok rajta több kevesebb sikerrel.
Nem rég szültem és már most eldöntöttem hogy a kislányomat nem fogom túl etetni, sem csekmetekkel, mert nem akarom hogy neki is problémája legyen ezzel.
Viszont mostanában egyre több gyereket látok akik nagyon husisak.
Vagy ez nem csak etetéstől függ? Még betegségtől tudom elképzelni, hogy közrejátszhat benne.
Addig, amíg a gyerekorvos ajánlja a cukrot a tápszerbe, meg a pépekbe, hogy könnyebben elfogadja a gyerek, nem kell csodálkozni.
Amikor a gyerek nem kap vizet, mert a szülő sem issza, csak az üdítőket, amikor az a fura, ha valaki kerüli a hozzáadott cukrot, nem ad csokit, dörmit az egy éves gyereknek, vagy azzal dicsekszik a játszón, hogy a gyerek 2 évesen betol egy felnőtt adag ételt, mert közben mesét néz, és nem figyel a kajára, addig nem kell csodálkozni.
Az az általános hozzáállás, hogy akkor jó, ha a gyerek sokat eszik. Mindegy mit, csak abból legyen sok. Mert egy egészsèges gyerek sokat eszik. Nem. Egy egészséges gyerek annyit eszik, amennyire szüksége van.
A szomszéd anyuka pont múltkor ecsetelte, hogy az ő gyereke úgy megy suliba, hogy kakaót és egy szelet csokit kap reggelire, hogy "legyen valami a gyomrában".
Csodálkozunk?
A bölcsinkben heti háromszor édes reggeli van. Hétfőn mindig tejbegríz, vagy gabonapehely, és a hét folyamán kétszer édes péksüti, mellé tej, vagy tea. A maradék 2 napon valamilyen kenyér van felvágottal, esetleg valami házi kencével, ehhez kakaót/teát isznak. Tavasztól őszig üdítőt, szörpöt, limonádét kapnak tízóraira az udvaron, szilárd ételt nem. Mikor már bent tízóraiznak, akkor kapnak gyümölcsöt. Az ebéd normális (heti 3 főzelék valamilyen feltéttel, egy tészta, egy rizses/bulguros szószos feltéttel), de uzsonnára kétszer van édes, háromszor sós.
Az ebéden kívül MINDEN étkezés cukros valamilyen formában. Ez után hazamennek, és otthon is sok gyerek tömi magába a sok cukrot, ami teljesen eltolja az étkezésüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!