Miért van ennyi duci gyerek?
Jelenleg én is az vagyok felnőttként, dolgozok rajta több kevesebb sikerrel.
Nem rég szültem és már most eldöntöttem hogy a kislányomat nem fogom túl etetni, sem csekmetekkel, mert nem akarom hogy neki is problémája legyen ezzel.
Viszont mostanában egyre több gyereket látok akik nagyon husisak.
Vagy ez nem csak etetéstől függ? Még betegségtől tudom elképzelni, hogy közrejátszhat benne.
Alapvetően az etetés. A túl sok szénhidràt, rengeteg tésztás-krumplis kaja, sok kenyér, meg a napi szintű édes pékáru és nasi, ugye oviba menet egy kis legváros valami reggelire, ebédre lisztes főzelék vagy tészta tésztával, aztán nasi, uzsi után megint nasi hazafelé az oviból, vacsira hasonló.
Nyilván vannak beteg gyerekek, de alapvetően a táplálkozással van a gond, azért van ennyi elhízott felnőtt is. Persze, minden duci gyerek anyukája tagadja ezt önmaga elött is.
Talán egyesek már hozzátáplálásnál elrontják, hogy nem tanulja meg a gyerek, mik a valós igényei. Hanem elterelik a figyelmét, és megtömik.
Meg aztán ahol az anya (és/vagy az apa) stresszevő, ott azt látja mintaként. Ez utóbbitől félek én is a fiamnál.
Ki tudja,az én gyerekem mindenevő,mértékkel adok neki mindent,és egyáltalán nem duci.
17 hónapos,és 11 kg,85 cm
Attól függ, mennyi idősekről van szó. 1-2 évesen még teljesen normális, ha egy gyerek husisabb (nem dagi), de ők általában maguktól is megnyúlnak, ahogy nőnek. Nem tudom, erre gondolsz-e.
Az étkezés mellett szerintem még a mozgásszegény életmód is nagyon sokat számít. És nem arra gondolok, hogy versenysportoljon, vagy akár szervezett sportfoglalkozásra járjon ovis korában, hanem hogy legyen lehetősége mozogni. Gyalogolni, rohangálni, biciklizni, játszóterezni.
Ez mondjuk eleve úgy kezdődne, hogy ne vigyük pár száz méterre is autóval. Igenis rengeteget számít. Nálunk van a közelben egy ovi, ami előtt folyamatosan szabálytalanul parkolnak a kedves szülők, és folyton megy a cirkusz, hogy a közteresek bírságolnak. Már az óvónők is mondták, hogy ne az ovi előtt álljanak le a kocsival, mert ott nincs annyi hely, hanem a 300 méterre lévő nagy parkolóban, és tudjátok mit reagáltak a szülők? Hogy szerintük nem lehet egy ekkora gyerektől elvárni ennyi gyaloglást! Ez borzasztó.
Egy soha nem mozgó, lakásban üldögélő, és mindenhova kocsival hordott gyereknek annyira kevés a kalóriaigénye, hogy így garantált az elhízás.
8-as, nem csak az étkezés. Gyerekként én is úgy voltam etetve, mint a 9-es írta, de én gyalog majd biciklivel jártam oviba, suliba, fociztam és itthon nem a tv előtt ültem, hanem mentem mentem és mentem, hol a barátokkal játszani, tekerni, erdőbe sétálni és én voltam a legvékonyabb gyerek a környéken.
Most mit csinálnak a gyerekek és a szülők? Egyhelyben ülnek és csak valamilyen képernyőt bambulnak estig vagy még azután is, bezárva egy kis lakásba, ahol kettőt lépsz a hűtőig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!