Hagynád játszani üveggolyóval a kétévesedet?
Az enyém sem vett a szájába sose semmit, még fogzáskor sem! Se rágókát, se semmit. Most 2 éves és kint lehet hagyni ilyen "mütyürös" játékokat is, pl. kindertojás figurák. Persze vigyázok rá, de még sosem tapasztaltam, hogy kóstolgatná.
Viszont hallottam egy olyan esetet, hogy pingponglabdát vett a szájába a gyerek és megfulladt, mert a szülő nem tudta kivenni, mivel pont akkora volt, mint a szája, és beszorult :-( Nem lehetett hozzáférni, kipiszkálni.
Meg olyat is, hogy mogyorózott a gyerek, félrement, oxigénhiányos állapotba került és maradandó károsodást szenvedett, szellemileg visszamaradott lett :-((
Nagyon oda kell figyelni, mert tényleg gyerek válogatja, hogy kóstol, vagy nem kóstol, viszont a balesetek megtörténhetnek pillanatok alatt még nagyobb gyerekekkel is.
Öcsém a C vitamint dugta az orrába, anyám nem tudta kipiszkálni, olyan mélyen volt, és amíg el nem olvadt, addig ordított, gondolom csípte szegényt belülről. Azt, hogy miért nem kért orvosi segítséget, és hogy került hozzá a vitamin, ne kérdezzétek, régen volt. :-S
Pontosan gyereke válogatja, nekem olyan kis dilis gyerekem van hogy még most 3 évesen se hagynám üveggolyók közelében. Apró legónk sincs, csak duplo, ő képes rá hogy viccelődésből is a szájába vegye...
a kisebbem lány 1 éves és már nem veszi a szájába a dolgokat, gondolom hogy ő 2 évesen sokkal inkább játszik majd ilyesmivel amivel a tesóját csak szigorú felügyelet mellett lehet. (pl. festés, gyurmázás, azt is megkóstolná ha hagynám...) Gyerekfüggő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!