Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hagynád játszani üveggolyóval...

Hagynád játszani üveggolyóval a kétévesedet?

Figyelt kérdés
2010. okt. 16. 10:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok!Azt hozzá kell tennem,h kisebb korában sem vett be semmit a szájába amit nem lehet,de persze gyereke válogatja.
2010. okt. 16. 13:47
 12/17 anonim ***** válasza:

Az enyém sem vett a szájába sose semmit, még fogzáskor sem! Se rágókát, se semmit. Most 2 éves és kint lehet hagyni ilyen "mütyürös" játékokat is, pl. kindertojás figurák. Persze vigyázok rá, de még sosem tapasztaltam, hogy kóstolgatná.

Viszont hallottam egy olyan esetet, hogy pingponglabdát vett a szájába a gyerek és megfulladt, mert a szülő nem tudta kivenni, mivel pont akkora volt, mint a szája, és beszorult :-( Nem lehetett hozzáférni, kipiszkálni.

Meg olyat is, hogy mogyorózott a gyerek, félrement, oxigénhiányos állapotba került és maradandó károsodást szenvedett, szellemileg visszamaradott lett :-((

Nagyon oda kell figyelni, mert tényleg gyerek válogatja, hogy kóstol, vagy nem kóstol, viszont a balesetek megtörténhetnek pillanatok alatt még nagyobb gyerekekkel is.

Öcsém a C vitamint dugta az orrába, anyám nem tudta kipiszkálni, olyan mélyen volt, és amíg el nem olvadt, addig ordított, gondolom csípte szegényt belülről. Azt, hogy miért nem kért orvosi segítséget, és hogy került hozzá a vitamin, ne kérdezzétek, régen volt. :-S

2010. okt. 16. 14:09
 13/17 anonim ***** válasza:
Az egyiket hagynám, a másikat nem. Három gyerekemből az egyik olyan, hogy mindent a szájába vesz, őt nem hagynám. Az ikertesója viszont soha nem vesz a szájába semmit, őt simán.
2010. okt. 16. 14:20
 14/17 A kérdező kommentje:
A 2 évesem teljesen oda van ezekért a golyókért, órákig tudja őket pakolni. Érdekes, hogy a 4 éves inkább a szájába veszi, de kicsi egyáltalán nem.
2010. okt. 16. 14:21
 15/17 anonim ***** válasza:

Pontosan gyereke válogatja, nekem olyan kis dilis gyerekem van hogy még most 3 évesen se hagynám üveggolyók közelében. Apró legónk sincs, csak duplo, ő képes rá hogy viccelődésből is a szájába vegye...

a kisebbem lány 1 éves és már nem veszi a szájába a dolgokat, gondolom hogy ő 2 évesen sokkal inkább játszik majd ilyesmivel amivel a tesóját csak szigorú felügyelet mellett lehet. (pl. festés, gyurmázás, azt is megkóstolná ha hagynám...) Gyerekfüggő.

2010. okt. 16. 16:21
 16/17 anonim ***** válasza:
az én kislányom már 11 hósan sem vett semmit a szájába. a barátnőm kisfia 14 hónaops, és mindent betöm egyből, ha kell ha nem. sztem ez gyerekfüggő, az enyémnek vannak kis golyói, gyöngyei stb, de egyáltalán nem félek, hogy beveszi. eszébe se jut.
2010. okt. 16. 20:45
 17/17 anonim ***** válasza:
Ezzel az a baj, hogy ugyan van olyan okos már, hogy tudja: nem kaja, nem esszük meg, nem veszed a szádba mert nem szabad, de kíváncsiságból elég, ha csak egyszer kipróbálja...Ha "jó" helyre csúszik le, mert ugye igen csúszós felület az üveg nedvesen, akkor nincs gáz, kikakilja. De mi van, ha épp akkor állna fel, vagy hirtelen beszívja a levegőt (tüsszenteni, köhögni akarna, stb)és a légcsövébe csúszik?? Akkor az van, hogy 3 perc múlva sajnos nincs mit tenni, addig pedig nagyon szerencsés vagy ügyes az, aki ki tudja piszkálni, mielőtt megfulladna. Engem a hideg ráz a gondolatra. Ha vendégségbe mennénk, ahol elöl vannak ilyenek, nyilván nem kezdeném őrült tempóban elpakolni a polcról, de direkt nem adnám a kezébe játszani, még felügyelettel se.
2010. okt. 21. 11:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!