Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Le lehet szoktatni siras...

Le lehet szoktatni siras nelkul a cumirol?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 20 honapos a kisfiam es igazabol nem teljesen szeretnem meg elvenni tole a cumit, de szeretnem, ha csak alvashoz hasznalna.

Amugy ezzel kapcsolatban egeszen decemberig nem is volt problema, csak aztan sokat volt beteg, jott a karacsony is, aztan egyre tobbet kerte a cumit, mi meg engedtunk neki, de nem is gondoltam volna, hogy mibe keverjuk magunkat.

A lenyeg, ha rajta mulna, most tenyleg egesz nap cumizna.

El szoktam amugy reggel pakolni a cumikat, de nagyon sokat sir erte es keri, figyelmet alig lehet elterelni, altalaban az a vege, hogy valamikor a nap folyaman visszaadom neki, mert egyszeruen rossz nezni, ahogy szenved.

Van erre valami kimeletesebb megoldas? Vagy igazabol tokmindegy, ki kell birnom, hogy csak alvashoz adom oda?

Hiaba megyunk ilyenkor sokat ki, meg kint is keri, semmi nem hasznal.

tegnapelőtt 13:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
7%

Hát sajnos igen, jól látod elrontottad. De ne ostorozd magad örökké nem marad cumis. Viszont a következetességgel tudnál ezen az állapoton segíteni, mert így, hogy mindig engedsz neki csak az rögzül neki, hogy sírnia kell ahhoz, hogy visszakapja..

Próbáld neki elmagyarázni saját nyelvén, mert így csak azt tudja, hogy eltűnt, azt nem, hogy miért. Sokszor szoktak olyat csinálni, hogy előre felkészítik, milyen jó lesz, pl odaadják a húsvéti nyuszinak, az elviszi, és hoz neki valami szép játékot, mert ennyire ügyes.

Én a helyedben valami célt kitűznek, egy időpontot, mondogattám neki, meg hogy milyen jó lesz, kap érte egy szép játékot. És attól az időponttól nem adnám neki egyáltalán oda.

tegnapelőtt 13:40
 2/13 anonim ***** válasza:
91%

Fokozatosan venném el tőle. Lányomnál úgy csináltam, hogy először utcára nem vittük ki. Ha séta volt, akkor otthon hagytuk. Kivételt képezett az orvos/kórház.

Utána napközben egyre kevesebbet. Mindig mindent megbeszélve. "Felkeltél, megyünk reggelizni, nincs most szükség rá, add ide, utána visszakapod..." Egyre hosszabban húzva, míg csak alváskor kapta meg, utána 2,5 évesen már ahhoz se kellett.

tegnapelőtt 13:59
 3/13 anonim ***** válasza:
40%

Amíg sírt érte napközben is, nem vettem el, semmi értelme.

"Véletlenül" hagyta el, kb két és fél évesen, annyira álmos volt hogy észre se vette, hogy cumi nélkül aludt el és aztán nem is kereste napközben. Pár nap után elfelejtette. Ovira már rég csak esti elalváshoz kellett, aztán az okos óvónő visszatette a szájába, mondván ő nem altat, aludjon egyedül (neki kellett a hátsimi).

4 évesen (1 év múlva) sikerült újra megszabadulni tőle, de nagyon nehezen.

tegnapelőtt 14:43
 4/13 A kérdező kommentje:

Nem akarom teljesen elvenni, alvashoz hasznalhatna. De ez igy nem allapot, hogy egesz nap a szajaban logna, ha rajta mulna, ez a beszedfejlodesnek, fogaknak, semminek nem tesz jot.

Ha arrol lenne szo, hogy csak neha megtalalja, cumizik 1 percet aztan kikopi napkozben, ez nem is erdekelne. De itt mar sulyos “fuggosegrol” beszelunk 😅

Koszi a valaszokat, probalkozom akkor😊

tegnapelőtt 14:49
 5/13 anonim ***** válasza:
89%

A fiam is cumival a szájában élt éjjel-nappal elég sokáig, de mindent elmesélni és kérdezni is szeretett. Szerencsére sűrűn, mert mindig mondtam neki, nem értem a cumitól. Ilyenkor kivette, aztán még valami még valami, közben elraktam a cumit, úgy, hogy észre sem vette.

Nem ment gyorsan, de idővel már csak alvás előtt kellett 5 percre.

Szerencsére sem a beszéde, sem a fogai nem látta kárát.

tegnapelőtt 14:58
 6/13 anonim ***** válasza:
79%

A cumit önnyugtatásra használja! Szóval, ha elakarod venni tőle, akkor előbb keress valami mást, ami megnyugtatja. Legyen valami kis "nyunyókája", amit hurcolászhat magával.

Én egyébként még nem venném el tőle, mert lehet, hogy rá fog kapni az ujjszopásra és az sokkal rosszabb, mert a kezével mindent is fogdos, aztán ha aftás lesz, akkor foghatod a fejed, mert se enni, se inni nem fog 1 hétig, csak nonstop ordítani a fájdalomtól...(Nekem ez a tapasztalatom)

tegnapelőtt 15:08
 7/13 A kérdező kommentje:

Ujjszopastol azert nem felek, mert az megtortenhet barmikor. En 3 eves koromig cumiztam, de aztan szoptam az ujjam 10 eves koromig. Pedig anyukam allitasa szerint sajat akaratbol tettem le a cumit, tehat nem ok vettek el, mert csak.

Szoval ez mindig benne lehet a pakliban.

De a nyunyoka jo otlet, hatha.Bar eddig se kotodott mashoz, lehetosege az mindig van ra.

tegnapelőtt 15:12
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem beszél még semmit? Én azt csináltam, mikor valamit mondott volna mindig kivettem q szájából hogy úgy nem értem. Ha játszon voltunk vagy udvaron vagy bárhol, ott elmagyaraztam neki, hogy ha véletlenül elesik eltorhet a foga miatta stb. Azért majdnem 2 évesen már ennyit meg kéne hogy értsen. Illetve kellene annyira motiváltnak lennie a kommunikációban hogy már őt is zavarnia kéne.
tegnapelőtt 18:11
 9/13 A kérdező kommentje:

Dede, szavakat mond mar, kb 50 szavacs szokincse lehet, de mondatokat meg nem alkot.

Amugy termeszetesen nem a megertessel van problema, hanem a nem akarassal.

Kiveszi beszedhez a cumit egy darabig ha kerem, ez oke. De ez egy par masodperces dolog, azonnal teszi vissza. Es mondjuk otodik keresre mar nem is csinalja,mert nem akarja, inkabb elszalad.

Lehet a gyerekemmel van a baj vagy csak tok siman irrealis ez az elvaras, de meg az olyan szintu ok-okozatot nem fogja fel, hogy ne cumizz, mert mittudomen, nem fogsz szepen beszelni. Ot egy percig se zavarja.

Nekem kell itt a sarkamra allni, mert ha ezt rabizom, akkor nem jutunk sehova.

tegnapelőtt 18:24
 10/13 anonim ***** válasza:
57%

Nem olvastam a kommenteket.

Mind a 2 gyerekem ebben a korban nagy cumis volt. Elképzelni nem tudtam, hogy valaha leteszik. Én nem vettem el tőlük, ha sírtak.

A nagy 2.5 évesen egyik napról a másikra egyedül letette. Azt mondta negy, neki nem kell.

A kicsi 2 évesen bölcsis lett. A bölcsiben egyáltalan nem volt a szájában, csak az alvásnál. 2.5 évesen ovis lett, rá 2 hónapra ő is fogta és kidobta a nagykukába. Nem is kereste.

Úgyhogy én nem bánom hogy nem hallgattam anyámra meg az okosokra, hogy vegyem el, nembaj ha sír, sose fogja elhagyni....

tegnapelőtt 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!