Kisfiam lassan 2,5 éves, cumizik alvásnál, néha napközben is. Le lehet úgy szoktatni a cumiról, hogy egyik napról a másikra elveszem tőle?
Szia, az én fiam is 2,5 éves, kb fél éve szoktunk le a cumiról, pedig ő is imádta.
Úgy kezdtük, hogy előbb nappalra nem adtam oda, ha mentünk valahová, mondtam hogy te már nagy fiú vagy nem kell cumi, de azért nálam volt a táskában, ha nagyon kellett odaadtam neki.Egy idő után, ha kimentünk az utcára már ő adta ide, hogy tegyem a táskába...
Majd egyik este lefekvésnél, kérte a cumit, de nem találtam, akkor is mondtam neki , hogy a nagyfiúknak már nem kell....szépen el is aludt és nem is kérte..azóta nem is kéri :)
Nem hiszem hogy lelki sérülést okoztam volna neki, hiszen nem sirt utána , nem kéri...megérett rá, hogy elhagyjuk a cumizást...
Ha szépen fokozatosan csinálod, nem lehet baj szerintem , de ezt közben úgy is észreveszed, hogy megérett e rá, vagy sem.
Menjetek el a játékboltba, válasszon valamit, ès a pénztáros néninek a cumival fizessen!
Kérdés mennyit cumizik, mennyire értelmes, felfogja-e, ha kéri, azért nincs cumi mert a boltban elcserélte kocsira. Vagy mert ő nagy, és a pici babáknak való a cumi...
a dokino nalunk azt mondja, hogy eloszor csak napkozben vegyuk el, alvasnal legyen nala, utana meg teljesen
en masfel evesen probaltam elvenni, abbahagyta a beszedet (azota se kezdett beszelni, pedig mar lassan 2.5 eves), en meg egyszer nem fogok probalkozni, egyszer ugyis le fogja tenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!