Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Korai le szoktatni a cumiról?

Korai le szoktatni a cumiról?

Figyelt kérdés

Egy hete tűnt fel, hogy a cumik meg vannak rágva. Már csak alvásnál szokta meg kapni, de egyik nap vennünk kellett egyet, az új cumi másnapra is szét lett rágva.

Szeptemberbe múlt 2 éves, ma cumi nélkül volt a délutáni és esti alvás is. Nagyon jól el van nélküle, sokkal rosszabbra számítottam időnként eszébe jut hogy nincs nála de hamar el is felejti.

Én le szoktatnám róla, de még nem is szobatiszta és azt olvastam illetve mondta már más is, hogy a cumi egy stressz levező nekik. Mennyire helytálló, hogy szobatisztaságig érdemes várni vele?

Nem szeretnék két naponta új cumit venni és nem tudnám nyugodtan odaadni neki, hogy tudom ennyire rágja..

2020. okt. 21. 00:38
 1/5 anonim ***** válasza:
35%
2 évesen??? Hogy lenne már korai, inkabb késői.
2020. okt. 21. 01:25
 2/5 anonim ***** válasza:
19%

Megkapni, nem pedig meg kapni.

Leszoktatni, nem pedig le szoktatni.

Szeptemberben múlt 2 éves, nem pedig szeptemberbe.

Elvan, nem pedig el van.

2 évesen pedig már nem kéne cumiznni. Olyan lesz a foga, mint az anyja magyar tudása.

2020. okt. 21. 02:00
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Cumizni
2020. okt. 21. 02:00
 4/5 anonim ***** válasza:
72%
Ha már nem tűnik fel neki, vagy túl teszi magát rajta, miután feltűnt neki, akkor most érdemes leszoktatni.
2020. okt. 21. 04:55
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is érdemes abbahagyni a cumizást.

Ha ő elvan nélküle és nem sír utána, akkor már csak a ti kényelmeteket szolgálja.

Lányom sosem volt nagy cumis, ő csak elalváshoz használta. 1 évesen néhány alkalommal elaludt cumi nélkül, utána elraktam és soha többé nem kereste. Sokkal könnyebben ment, mint gondoltam.

Pár hónapja megtalálta egy dobozban a kedvenc cumiját és megkínálta vele a macskát. :D Eszébe se jutott bevenni.

2020. okt. 21. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!