Mi számít extrém válogatós gyereknek?
3 éves, nagyon kevés ételt eszik meg.
Amit szeret: húsleves répával, grízgombócleves, főzelékek közül egy sem, csak a grillezett csirkemell húsok közül. A rántott dolgokat (csirkemell, halrudacska) szereti. A tésztát csak magában. A pizza nagy kedvenc, de csak a margarita, a feltéteket nem szereti rajta. A sajtot, tojást, túrót, stb nem eszi meg. Hidegek közül csak májkrémes, tonhalkrémes vagy vajas kifli vagy zsömle jöhet szóba. Néha egy kis szalámi, de nagyon ritkán. Gyümölcsöket egyáltalán nem eszik, csak gyümölcsszeletet.
Édességeket, nasikat persze szereti, de ritkán kap.
Régebben jobban evett, de kb fél éve egyáltalán nem nyitott az újdonságokra.
Szerintetek ez már extrém válogatás? A család állandóan ezzel piszkál, hogy nem normális hogy nem eszik, de nem tudok mit csinálni vele. Remélem egyszer kinövi.
Hat ez már elég válogatósság igen. De nem te tehetsz róla. Ne vedd fel. Engem is mindenki piszkál a családban. A lányom is 3 és o is hasonló.
Leírom miket eszik:
Rántott dolgokat
Fozelekbol kb 2 felet de azt is csak pár kanállal
Fasirt
Leves: húsleves de csak tészta, husi, krumpli, paradicsomleves, sütőtök kremleves, gulyás, borsó,
Köret: krumpli, rizs
Tészta: bolognai, tejszínes
Paradicsomos hús gombóc (ez a kedvence)
Felvágott: 1 felet eszik
Am májkrémes, tonhalas, vajas kenyér megy. Sajtból csak a trappista megy neki.
Zöldség nyersen semmi, gyűlölt meg max az alma.
Én is azt hittem, hogy a gyerekem extrémen válogat, ezeket ette meg:
Kenyér(fehér vagy félbarna sima), kifli, zsemle, bagett, perec, abonett, aranygalusa tészta, briós, croissant, fánkból töltetlen, cukormázas és csokival vagy vaníliával töltött is, kakaós csiga, töltött croissantok.
Virsli, párizsi(ezekből töltetlen), csirkemell, főtt sonka, sovány húsok falatokban szósz nélkül szárazon kenyérrel, sima fokhagymás fűszerekkel, kacsa, pulyka, sertés, csirke, nyúl, mangalica, szarvas, hal. Ezeken felül tonhalkonzerv csak majonézzel szendvicsben és tükörtojás, néha rántotta és persze sok bundás, na meg üres tészta, néha evett carbonara szószt hozzá leszűrve és üres rizs..
Levesekből csak húsleves leve leszűrve, répája, belőle főtthús és halászlé leve kenyérrel, belőle főtt hal. Ezek mind kenyérrel csak.
Egytálételekből nokedli pörköltszafttal csak, illetve nokedli magában vagy tojásos nokedli, sültkrumpli, néha krumplipüré és főtt répa fűszer nélkül, főtt brokkoli fűszer nélkül.
Édes főtt ételekből csak a csokis piskóta és a tejbegrízt kakaóval.
Zöldségekből nyersen uborka és paprika illetve jégsaláta.
Gyümölcsből alma és banán.
Ezeken felül evett ropit, nasit, csokiból nem mindent, mézet, lekvárt sem, illetve ketchupot a krupmlihoz, tonhalhoz majonézt, virslihez ketchupot, más dolgokhoz nem evett szószt, illetve vajas kenyeret, meg trapista sajtot magában, de más sajtot már nem, ja és rántotthúst.
Almalevelet ivott még, meg teát, tejet. Tejből rengeteget.
Ezek kb mind hideg ételek, főtt ételből soha semmi sem ment le, főzelékek sem, hiába volt befizetve napi 3x, szinte semmit nem evett meg és extrém válogatósnak hívták, pedig ha megnézzük vagy 100 fajta ételt simán megevett, csak épp egyik sem volt normális főtt étel. Kb mindig csak rántott húst evett párolt brokkolival vagy répával és sültkrumplival vagy húsleves levét és utána a főtt/sült húst rengeteg kenyérrel, néha belapátolt egy kis rizst, üres tésztát.. de utáltam az egészet, mert én szerettem főzni és imádtam enni. Az első siker az volt, mikor tök sokára végre hajlandó volt megenni a mekis csibefalatot, aztán a mekis csibeburgert, sokáig nyaggattam vele, a második sikert meg az uborkás makik jelentették.
Azóta többmindent megeszik nyilván, de ezt is szélsőségesen szelektív evésnek bélyegezték, pedig ha felsorolom, egész sok étel, de alapvetően péktermék, sima állagú felvágott, édesség vagy rántott hús krumplival és natúr hús.
Extra válogatósság?
Nálunk jelenleg semmilyen étel nem megy, csak a nasik...
Túrórudi,kinder delice, chips. Ennyi!
Semmi mást nem eszik!
Nem én rontottam el! Autizmussal él a gyermekem. Náluk sajnos ez gyakori probléma.
Oh, szerintem én nyertem 😅 Írom a repertoárunkat:
Vajas kenyér
Csupasz kenyér
Rántott husi, csak csirkemell picire vágva, ketchup
Uborka saláta
Üres tészta
Sajtos tejfölös tészta
Gyümölcs és zöldség hangulatfüggő.
Bármilyen egyéb más ételre az a reakció, hogy “nem ízlik” vagy “nem vagyok éhes”.
Halistennek az oviban érdekes módon mindent megeszik, mert csak itthoni étkezéssel bajban lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!