Válogatós gyereknek trükkök az ételek elkészítését és kínálását illetően? Mi az ami bevált?
Nálunk ugyan nem válogatós,csak "nem ér rá" enni.Kb. két hete kölesgolyókkal eszünk,pontosabban én etetem őt a kajával,ő meg engem golyókkal,azóta mintha kicserélték volna:)
De persze ez beválik egy 11 hónapos gyereknél,lehet,h idősebbnél már nem:)
Sok sikert
az attól is függ h mekkora a gyerek.
2,5 éves, a ún "nem ér rá enni" típus, az első három falat után már rohanna. A kenyeret katonázzuk és villával eheti (azzal is telik az idő, és lefoglalja magát, hogy a villával felböki)
Vacsorára ha van időm vmilyen lepénykét sütök (spenótos, sajtos, amolyan tócsnifélék, csak sütőben) (házi) ketchuppal szoktam rá rajzolni arcot (és nagy élvezettel harapdálja le a fülét, haját,) illetve autót.
Nálunk nem válogatós a fiam,szimplán nem eszik,semmit,de szó szerint néha,aztán azért pár falatot.Nálunk egy vált be,nem érdekel,h nem eszik,de már tényleg nem.Nem könyörgök neki,nem is törődök vele,h eszik-e vagy se.Ott ül velünk az asztalnál,jó étvágyat mindenkinek és eszünk és beszélgetünk,ha eszik,akkor kevesebbet dumálunk Apával,h had egyen,ha meg nem akkor se szólunk arról,h egyen már,ez bevált,így ált. hajlando 4-5 falatot jóízűen enni.Persze van mikor semmit se eszik-se reggel,se délbe,se du,se este nem akar,na akkor azért jön a harc,meg a zsarolgatás,meg ha más nincs akkor kap kekszet,ropit csak vmi legyen abba a pocakba.Nem egyszerű,tudom...Böliből úgy még nem hoztam el,h evett,minden mindig jó azt mondják,csak nem eszik,néha pár falatot,ennyi.Hátha ennyi akkor ennyi!És ezt nem értik meg a bölis nénik,ha én nem aggódok,nekik se kéne,ha ott is ráhagyná enne pár falást talán.
Nálunk még az is szokott segíteni,h vágok össze almát,banánt ezt azt rakok tányérra és azt ráteszem a kisasztalára és azért az ált elkopik onnét,jövet-menet bekapkodja.
Velem úgy csináltak mikor kicsi voltam-én se ettem semmit,mégis felnőttem,h a spájzba az alsó polcon mindig volt kaja-lekváros kenyér,felvágott,kockasajt,túró rudi,ez-az és mentem és választottam,ha akartam enni és így azért eszegettem.De nem mondták,h menj és egyél,tudtam,h ott van,ha kérek.Azért mindig le kellett ülni anyumékkal is ebédelni,vacsizni,mégha nem is kellett az,de a spájzi azért fogyogatott és szépen lassan azért már ebédkor is ettem.
Más ötletem nincs.Adj neki amit megeszik,persze azért ne csokival tömd,nálunk most a mazsola a sztár.az bezzeg fogy!!!
Nekem ezzel csak az a bajom, ha nem eszik, a gyomrocskája összeszűkül. ÉS ha eszik végre akkor is egyre kevesebbet, mert hamarabb tele lesz. Saját magam tapasztalatából tudom.
Egy tippem van, amit a napokban tapasztaltam meg, ezt megosztom veletek, hátha nektek is beválik: ez a levesgyöngy. Imádja, és krémlevesbe is megeszi jóízűen, persze a golyócskák miatt. A csirkekrémleves például elég tápláló, krumpli és répa is van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!