Ebből lehet baj?

Figyelt kérdés
2,5éves lányom nem hajlandó fogatmosni. Mivel még nem tud öblíteni így lenyelhető kicsiknek való fluorid mentes fogkrémet kapott, amiből csak ízesítetteket találtam. Mindig kezébe adom a fogkeféjét fogkrémmel probálkozzon kedvére, de csak hogy a fogkrémet szopogatja ki a keféből és mikor én akarom meg sikálni neki fejét forgatja, tiltakozik, sír. Gyakorlatilag nem tudom neki megmosni, lefogni se tudom hozzá. Ami aggaszt még az az, hogy alváshoz kell neki a tápija és utánna rögtön alszik is, tehát a tápi estére is ott marad.

2023. aug. 13. 14:17
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

20-as. Nyugi. Senki nem mondta, hogy ha EGYSZER kimarad a fogmosás, akkor vége a világnak. A kérdés arról szólt, hogy a gyerek SOHA nem hajlandó fogat mosni vagy hagyni, hogy az anyja megmossa neki.

Továbbá nem tudom, hogy hozhatod párhuzamba a napi ötszöri AJÁNLOTT gyümölcsevést (amúgy napi 5 különböző gyümölcs vagy zöldség megevése az ajánlás, ami nagyon nem ugyanaz, de ne zavarjon) azzal, hogy egy alapvető fontosságú higiéniai tevékenységet végrehajtasz. A fenekét is ki kell törölni(e) kakilás után, nem? Akkor is, ha nem tetszik? Ugye.

Kérdező: esetleg azt próbáltátok, hogy az apja mosson neki fogat? Hátha neki hagyná?

#15, #17

2023. aug. 14. 08:55
 22/26 anonim ***** válasza:
0%
21 Ha a gyógyszerbevetelt párhuzamba lehet hozni a fogmosassal, akkor a gyumolcsevest is ugyanúgy lehet, egyébként az is fontos. Itt az a kérdés miből tudsz engedni, ha kell. Van aki semmiből és még büszke is rá.
2023. aug. 14. 09:16
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Ki mondta, hogy semmiből? Mert az én anyám hagyta kirohadni a fogaimat, ezért különösen ügyelek rá? Bocs. Engem meg az traumatizált, hogy röhögtek rajtam. Konkrétan talán 2 hónapig tartott, hogy ő nem akar. Mindenfelé fogkrémet, fogkefét, elektromosat is, mesét, fogmosás dalt, saját sztori mesélését is végigzongoráztuk közben. Látta, hogy fontosabbnak érzem, így dacolt. Rájött, hogy ez akkor is rutin, nekem is, az apjának is, nem halt bele senki. Sőt, nagyon ügyesen mossa, már 4 éves múlt. Csodaszépek a fogai, nekem meg ekkorra már nem volt. Én most is szívok velük. Fáj, gyullad törik, rengeteg pénz. Mert nekem túl későn lett rutin. Amúgy egyszerű, könnyen követhető szabályaink vannak. Nem tolok le semmit a torkán, nem kell egész nap a seggén ülnie. Gyerek. Nem kisisten.
2023. aug. 14. 09:36
 24/26 anonim ***** válasza:
17%
14 vagyok. Az én gyerekem sem akart fogat mosni, és képzeljétek, nem kellett lefognom ahoz, hogy megmossam a fogát! Sőt, rávettem, hogy saját magának mossa! Egyáltalán nem kell a gyereket erőszakkal rávenni valamire, amit ő nem akar! Viszont a szűlőknek kellene egy kicsit több türelmet tanulnia! Mert mi van akkor, ha nem 2 percig sikálja a fogát, hanem negyed órát? Semmi! A sok erőszakoskodó, "most azonnal kell" szülő véletlenül lemarad a legújabb tiktok videóról vagy mi? Nekem volt időm a gyereket rávenni arra, hogy mindenhol megmossa saját magának a fogát, ha fél órát tartott, akkor fél órát! Nem hüle az a gyerek! De ha azt tanulja meg, hogy ha valaki nem akar valamit akkor csak erőszakkal lehet elérni nála, aztán meg majd csodálkozunk ha képen köp, mert nem engedjük el az aktuális buliba iskola helyett... Ja, most jön majd az a szöveg, hogy nem traumatizálódótt a gyerek... Ja, mert a 10 évesről meglehet mondani, hogy milyen hatással vannak rá a dolgok hosszú távon, hiszen már teljesen kifejlődött mindene...
2023. aug. 14. 09:39
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Öö.. Nem sokáig tartott. Földhöz vágta a fogkeféjét, hogy nem. Különbség.
2023. aug. 14. 09:48
 26/26 anonim ***** válasza:
88%

Én írtam a 18-as választ, és eszemben sincs a fogmosást egy lapon említeni az antibiotikum bevételével (például), de valahol meg kell húzni a határt, és személy szerint az ÉN határomon a fogmosás is kívül esik. Tehát nem alkudozunk, nincs "nincs kedvem", nincs "majd később", nem jár érte jutalom, nincs könyörgés, hanem megmossuk és kész. Ahogy a lányom haját is összekötöttem/eltűztem amikor már elég hosszú volt ahhoz, hogy a szemébe lógjon, még akkor is, ha az első pár alkalom nem tetszett neki, mert az meg a szemének nem tesz jót. Annyira traumatizálódott ettől, hogy pár nap után már ő hozta oda vigyorogva a hajgumit és/vagy a csatot, és ő választotta ki, hogy épp melyiket szeretné a hajába.

Vitatkozhatunk napestig, én csak azt mondom, hogy NEKEM ez nem fér bele az értékrendembe, hogy fél órát tutujgassam a gyereket, hogy legyen szíves fogat mosni (vagy hagyni, hogy én megmossam). Attól másnak még beleférhet, ez már az ő dolga, nem akarok beleszólni, mert nem is érdekel.

Az meg, hogy a #24-es válaszoló gyerekénél el lehetett érni az együttműködést ilyen módon, tök szuper, de nem jelenti azt, hogy minden gyereknél el lehet.

2023. aug. 14. 17:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!