Ebből lehet baj?

Figyelt kérdés
2,5éves lányom nem hajlandó fogatmosni. Mivel még nem tud öblíteni így lenyelhető kicsiknek való fluorid mentes fogkrémet kapott, amiből csak ízesítetteket találtam. Mindig kezébe adom a fogkeféjét fogkrémmel probálkozzon kedvére, de csak hogy a fogkrémet szopogatja ki a keféből és mikor én akarom meg sikálni neki fejét forgatja, tiltakozik, sír. Gyakorlatilag nem tudom neki megmosni, lefogni se tudom hozzá. Ami aggaszt még az az, hogy alváshoz kell neki a tápija és utánna rögtön alszik is, tehát a tápi estére is ott marad.

2023. aug. 13. 14:17
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
41%

Nyilván lehet "baj", ha elromlott fogakat értesz alatta.

Ha érdekelne, akkor 1, erővel is megnosnád a fogát, 2, kb. 1,5 éve leszoktattad volna az éjjeli tápszerivásról.

2023. aug. 13. 14:20
 2/26 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem nem. Az enyém is ennyi idős, hasonlóan van, kivéve, hogy engedi azért mosni. Most te is olyankor, mikor ő, hátha elkezd utánozni. Ha nagyobb lesz, úgyis el tudjátok hagyni a lefekvés előtti, fogmosás utáni ivást, de még kicsi, az enyém is megissza a tejét. A testvére is megitta, mégis tökéletesek a fogai.
2023. aug. 13. 14:20
 3/26 A kérdező kommentje:
1es. egyik kezemben a fogkefe és a másikkal nem bírom úgy lefogni, hogy kézzel lábbal kapálozik, ordít, fejét rángatja.
2023. aug. 13. 14:23
 4/26 A kérdező kommentje:
engem is mindig lát fogatmosni, de nem hatja meg.
2023. aug. 13. 14:23
 5/26 anonim ***** válasza:
24%

Még a 7 éves autista lányomat is képes vagyok lefogni. Akkor más hogy nem tud egy 2 évest?

Agyrém.

Gondolom gyógyszert se vagy képes beadni, orrot se tudsz szívni...stb. ha nem hagyja. Ugyanaz a módszer pedig.

2023. aug. 13. 14:27
 6/26 A kérdező kommentje:
Alig vagyok több 40kgnál. Gyógyszer eddig nem kellett csak kúp de akkor még 1éves se volt.
2023. aug. 13. 14:32
 7/26 anonim ***** válasza:
59%
Nézess vele mesét közben. Nekünk is így ment két és fél évesen. Három évesen már le tudtam arról is szoktatni.
2023. aug. 13. 14:34
 8/26 anonim ***** válasza:
50%
Semmi baj nem lesz, mégis mi lenne? A lányom is így volt anno és most a szintén 2,5 éves fiam is. A bölcsiben sem mosnak még fogat, de valószínűleg már fognak, így ott is sokat tanulhat belőle. Segítenek nekik és látja, hogy a többiek is csinálják.
2023. aug. 13. 14:38
 9/26 anonim ***** válasza:
28%

Semmi baja nem lesz.

Egyik gyerekem sem engedte mosni a fogát. Én meg erőszakkal nem fogom, hogy egy életre megutálja.

Az összes tejfoguk ép volt. Mire meg jöttek a nagy fogak, megtanulták mosni maguknak.

Barátnőm minden nap 2x sikáltatja a fogait a gyereknek. Fogzuhany, fogselyem, mindent is kell 5 évesen használnia.

Ennek ellenére az első 4 foga ki van rohadva a gyereknek.

Ez ugyan annyira genetika, mint a terhesség alatt mennyire megy tönkre

2023. aug. 13. 14:46
 10/26 anonim ***** válasza:
68%
Nagyon rossz ötlet lenne lefogni. Megutálhatja egy életre a fogmosást. Nem lesz itt semmi baj.
2023. aug. 13. 15:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!