Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A 2,5 éves kisfiam nem akar...

A 2,5 éves kisfiam nem akar fürdeni, mit tegyek? Többi lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kisfiam nemrégiben belekakált fürdőzés közben a kádba. Mióta ez megtörtént, nem akar fürdeni menni, végigsírja a gyors fürdetést és folyamatosan ki akar szállni a kádból azt mondogatva, hogy fürcsi kész", "nem jó". A baleset előtt imádott fürdeni, játszani a kádban, hagytam is mindig, hogy hosszasan pancsoljon. Kimászni már a kádból viszont kevésbé, az nem tetszett neki.

Most viszont teljesen megfordult a dolog és nem tudom mit csináljak. Mert hát fürdeni muszáj, csak rettenetes sajnálom szegényt, hiszem kér engem, hogy vegyem ki... Gyorsan megmosom ilyenkor a haját meg őt is, és kikapom a vízből, de azért na, ez így nem épp optimális.

A fürdőszoba pont az ő szobája mellett van egyébként, a törölközőjét mentem kivenni a szekrényből vagy ilyesmi. Mikor beléptem már panaszkodva tartotta szegény és ideadta a kezembe. Azonnal ki akart jönni a kádból, úgy tűnt fintorog az egész helyzettől. Én gyorsan persze leengedtem a vizet, megmostam, majd lezuhanyoztattam, amit viszont nem szeret, sosem szeretett. Na de hát gyorsan kellett valamit csinálnom, így ez jutott eszembe.

Tanácsok? Ma kérdeztem épp a fürcsit, hogy szeretne e, de nemmel válaszolt, stresszel a dolgon, ha felhozom előtte. Tegnap fürdött, dráma volt.

tegnap 21:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Más miatt nalunk is volt már mumus a fürdés. Az hozta az áttörést, hogy egyszer az apjához tettem be a kádba 😄 velem sem akart akkor fürdeni, mert az már előfordult sokszor, de a férjemmel újdonság volt neki, az tetszett neki, és ott megtört a jég, onnastol egyedül is fürdött újra.
tegnap 21:22
 2/6 anonim ***** válasza:
31%
Fürdesd meg minden nap, örülj neki, hogy rövid ideig tart. Aztán elfelejti a történteket és újra órákig akar fürdeni. Akkor meg majd az lesz a baj.
tegnap 21:28
 3/6 anonim ***** válasza:
61%
2-esen jót mosolyogtam, de totál igaza van :D Ha mégis szeretnéd, a hosszú fürdéseket, ajánlom a szappankrétát- sztem bármelyik játékboltban lehet kapni. Rajzolni a csempére-kádra, nagy vonzerő ilyen kicsiknél :)
tegnap 21:42
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam úgy fürdik hogy a kiskádat beteszem a nagy kádba, mellé a bilit szintén a kádba. Ha nem akar fürdeni, akkor "csak bilizni" berakom, plusz a kiskádba teszek fürdővizet és pár vízálló játékát, hogy "piszkosak már és meg kell mosni". Előbb-utóbb a vízben köt ki.

Ha van kiskád akkor megpróbálhatod, hátha abba beszáll. Vagy egy labórba. Vagy ültesd be az üres kádba egy lavór/kiskád vízzel és mossatok el pár játékot vízzel. Hátha visszajön a kedve.

tegnap 21:44
 5/6 anonim ***** válasza:
9%

"törölközőjét mentem kivenni a szekrényből"

2.5 éves gyereket NEM HAGYUNK EGYEDÜL A FÜRDŐKÁDBAN!

Ha leszáll a hálószobában E.T., akkor sem!!

tegnap 22:15
 6/6 anonim ***** válasza:

De miért kádba fürdeted akkor? Zuhanyoztasd le. Amikor nálunk volt ilyen időszaka én hagytam, és a zuhanyzást meg ő hagyta.

Eltelt egy két hónap, és máris újra beleült. De pl egy két és fél evéssel lehet beszélgetni a nyelvén is. Hagyjad egy kicsit, közben pedig beszélgess vele sokat, röviden.

tegnap 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!