Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A mostani gyerekek miért...

A mostani gyerekek miért viselkednek így? Vagy ez normális, csak én tolom túl?

Figyelt kérdés

Szeptemberben leszek második éves gimis, és most a nyáron járok közösségi szolgálatra, már nemsokára meglesz az 50 óra.

Van egy óvónő ismerősöm, akihez jártam oviba, és vele beszéltem meg, hogy az oviban letudhatom-e a közösségi szolgálatot, és azt mondta, nyugodtan mehetek.

Minden nap 3 órát vagyok ott, (nagyrészt kint az udvaron kell gereblyézni, gyomlálni, bent ablakot pucolni, port törölgetni, stb) reggel 8-11-ig, az utolsó fél órában általában kint szoktam lenni a gyerekekkel.

Viszont ahogy viselkednek, az egy picit érdekes számomra.

Motorozás közben torkaszakadtukból üvöltenek, az egyik ellöki a másikat a motorral együtt, aztán akit ellöktek elkezd sírni, a hintát úgy meglökte az egyik kisfiú, hogy a kislány majdnem kiesett belőle, stb.

Borzasztó elevenek, hallottam, hogy az óvónő nem győzött rájuk ordítani, hogy ne bántsák a másikat erőszakkal, 2 gyereket kiállítottak a játékból.

Nem tudom, hogy velem van-e a baj, de én úgy emlékszem, hogy régen ilyeneket nem csináltak, csinálhattak a gyerekek.

Egyébként NEM csak én voltam kint velük, hanem nyilván még 2 óvónő.

2023. aug. 3. 18:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
91%

Más területen,de ahol dolgozom 0-18 éves korig vannak gyermekek, szülőkkel együtt látom őket,sokszor heteken hónapokon át. Nagyon megvoltam lepődve az elején,hogy ha ezt valaki mesélné el se hinném,ha nem látom milyen viselkedés megy. Mivel látom a szülőket is velük együtt, annyit mondok nincs min meglepődni,hogy a gyerek ilyen...

Régen is voltak persze,de itt is dolgozik velem együtt olyan kolléganő,aki már 30 éve csinálja,ők is mind ezt mondják,hogy most ez másabb,sajnos. Le lehet pontozni,de a szülő a legnagyobb hibás,de nyilván ma már többet dolgoznak az emberek,sokaknak több állás,mire hazaesnek konkrétan fáradtak,nincs már kedvük a gyerekkel foglalkozni, válnak mellette,stb. Plusz ma már pedagógusokat,stb. nem illik tisztelni,mindig a gyereknek és a szülőnek van igaza.. nyilván közbe nem így van.

2023. aug. 3. 20:53
 12/17 anonim ***** válasza:
80%
Régen még ennyit sem foglalkoztak a gyerekekkel a szülők. Egyszerűen a jó pedagógusok kiöregedtek, kiégtek, a fiatalok pedig nem ezt a pályát választja. 2 fiam van, más más óvónőjük volt, a közös az volt bennük, hogy kiabáltak egész nap a gyerekekkel, semmi türelmük nem volt és mindenért is persze a szülő volt a hibás.
2023. aug. 4. 00:20
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

15 ével ezelött is normálisabb gyerekek voltak söt 10 ével ezelötig is 3 gyerekem van de amellett hogy dolgoztam.meg tudtam nevelni öket nem kiabáltak nem bántoták növényeket másokat nem bántotak stb

Most azt látom orditanak gyerekek lögdösödnek és szülök nem szólnak rá vagy oda is felengedik mászni ahová ki van téve tábla ne mászon fel senki mert baleset veszélyes.

2023. aug. 4. 07:33
 14/17 anonim ***** válasza:
54%

11# vagyok. Nem csak a jó pedagógusok,hanem most már 0 tisztelet van feléjük. Az én gyerekkoromban ha otthon szidtam a tanárt,vagy nyafogtam mert jogosan rossz jegyet kaptam a tanárt okolva,akkor a szüleim engem neveltek meg,ülhettem le tanulni,kikérdezték és közölték,hogy nem a tanár a hibás. Megvolt a tisztelet,ott is volt 1-2 kivétel,de ilyenek nem voltak a mi évfolyamainkon,mint most. Most ha ez történik a szülők rohannak be a tanárhoz,hogy mit képzel konkrétan,hogy az ő gyerekének egyest mer adni vagy az ő gyerekét le meri osztani,ha nem viselkedik az órán,eközben a gyereke röhög a markában. Első kézből vannak sajnos ilyen történeteim amellett,hogy a kolléganőm egyszer mesélte nagy vidáman(!),hogy a lánya 4-est kapott és biztosan,mert a tanár egy idióta és kinézte magának,úgyhogy ő bement és rácsapta az asztalt majdnem,aki előkapta megmutatni a dolgozatot,hogy miért is kapott a lánya 4-est. Bocsánatot nem kért,akkor is a tanár a hibás,szarul pontozta. Akik előtt mesélték pedig a legtöbb még egyetértően bólintott,én közöltem egyedül,hogy amúgy így normális vagy? Ezek mennek kérdező és ez csak rosszabb lesz.

A 13#-asra meg a minap egy bevásárlóközpontba voltam,ahol 3 kisgyerek rohangált,mellette anyuka kismama volt nagy pocakkal,apuka tolta a kosarat. Konkrétan úgy rohangáltak,hogy egy idős hölgynek nekimentek,minket pedig szó szerint majdnem fellöktek a babakocsival,minden sorba berohantak üvöltözve,a szülők ezt mind vígan végignézték,egy szót nem szóltak és onnan tudom,hogy én is ott vásároltam a közvetlen környezetükbe a kislányommal,sajnos... De még egyszer nekiment volna a babakocsinak biztos,hogy apukát rúgom fel,hogy nevelje meg a gyerekeit. Érdekes mi is voltunk gyerekek testvéremmel,nem vertek soha vagy ilyesmi,de ilyeneket nem csináltunk konkrétan soha. Viháncolhattunk,rosszalkodtunk,de nem a boltban és itt nem 2 évesekről beszélek,hanem 8-10 alsó hangon. De elég csak kimenni a játszótérre a lányommal,amikor kimegyünk és 3 perc múlva odajön a nagy 5-6 éves és kövekkel fejbe dobja a lányom random,anyuka meg se egy elnézést vagy nem szabad ilyet,sőt még neki áll feljebb.

2023. aug. 4. 10:26
 15/17 A kérdező kommentje:

Na igen, erről beszélek.

Ezek a mai szülők, és ahogy mondod, ez egyre rosszabb lesz.

Nekem is van hasonló ilyen sztorim: 2019-ben voltunk Hajdúszoboszlón nyaralni a nagymamámmal, (mert anyukám nem vehetett ki szabit a túl sok munkája miatt) az egyik alsó szomszédunkkal és annak az unokájával. Amikor egyik este sétáltunk egy fabódé soron, ahol játékokat, enni-innivalókat árultak, nagyon sokan voltak azon a soron.

Egy család jött velünk szembe, anyuka tolta a babakocsit, mellette 2 vagy 3 gyerek, már nem emlékszem, erre hirtelen majdnem rátolja a lábamra a babakocsit, (amúgy fogadni mernék hogy nem magyarok voltak) és még csak bocsánatot sem kért.

Nagymamám is nagyon fel volt háborodva.

Szóval igen, és egyébként ahogyan te is írtad, én sem emlékszem rá, hogy kicsi koromban végigrohangáltam volna az egész boltot, sőt, anyukám nem is igazán engedte volna, meg régen sokkal több mindenért rászóltak a gyerekre, mint most.

De persze ha Pistike azt mondja az órán a tanárnak, hogy k*rvaanyád, azért is a tanár a szar, mert hát Pistike seeeeemmiről sem tehet.

Ez a mai szégyenletes generáció. 🤷

2023. aug. 4. 10:38
 16/17 anonim ***** válasza:

Mindig volt 1-2 ilyen gyerek nálunk is, oviban is, suliban is. Iskolában én azt is észrevettem, hogy 12 felett a lányok kezdenek problémásak lenni és olyan 16 éves koruk körül higgadnak le a fiúk.

Kiskorban általában az szülte a fiúk körül a gondokat, hogy folyton játékosan elkezdtek verekedni, aztán kicsit bedurvult az egyik, durvábban csapott oda vagy véletlenül valamilyen sérülést okozott és ettől eldurvult a játéknak induló verekedés is. Voltak olyan gondok is, hogy az egyik közeli gyereknek nekiestek vélelenül.

Nagyobb korban már a verekedések helyett vagy valamivel megzavarták az órát, hogy a tanárt boosszantsák vagy a szünetben piszkáltak az osztály "lúzerét". Pluszban amit tilos volt azt csinálták.

Olyan gimi felére lehetett, hogy ez abbamaradt és akkor teljesen csendesek, higgadtak voltak, láthatatlanok.

Addigra a lányok voltak azok, akik a tanárok agyára mentek. Mindig volt 1-2 lány, felsőben is, gimiben is, akik körül kellett, hogy legyen valami dráma, akik simán valami hisztivel megszakították az órát vagy szünetben örjöngtek, belekötöttek mindenkibe akibe tudtak.

2023. aug. 5. 03:09
 17/17 anonim ***** válasza:
81%
Mostani szülök egy része nem neveli tényleg a gyerekét ,és nem figyel rá ha ordít vagy lögdösödik a gyerek sem szól rá .
2023. aug. 5. 07:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!