Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A mostani gyerekek miért...

A mostani gyerekek miért viselkednek így? Vagy ez normális, csak én tolom túl?

Figyelt kérdés

Szeptemberben leszek második éves gimis, és most a nyáron járok közösségi szolgálatra, már nemsokára meglesz az 50 óra.

Van egy óvónő ismerősöm, akihez jártam oviba, és vele beszéltem meg, hogy az oviban letudhatom-e a közösségi szolgálatot, és azt mondta, nyugodtan mehetek.

Minden nap 3 órát vagyok ott, (nagyrészt kint az udvaron kell gereblyézni, gyomlálni, bent ablakot pucolni, port törölgetni, stb) reggel 8-11-ig, az utolsó fél órában általában kint szoktam lenni a gyerekekkel.

Viszont ahogy viselkednek, az egy picit érdekes számomra.

Motorozás közben torkaszakadtukból üvöltenek, az egyik ellöki a másikat a motorral együtt, aztán akit ellöktek elkezd sírni, a hintát úgy meglökte az egyik kisfiú, hogy a kislány majdnem kiesett belőle, stb.

Borzasztó elevenek, hallottam, hogy az óvónő nem győzött rájuk ordítani, hogy ne bántsák a másikat erőszakkal, 2 gyereket kiállítottak a játékból.

Nem tudom, hogy velem van-e a baj, de én úgy emlékszem, hogy régen ilyeneket nem csináltak, csinálhattak a gyerekek.

Egyébként NEM csak én voltam kint velük, hanem nyilván még 2 óvónő.

2023. aug. 3. 18:00
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%
Anyukám 42.5 évig volt óvónő. Mindig volt 2-3 nagyon rossz gyerek. Pedig ő "elit" oviban dolgozott (értsd: nem volt roma gyerek, nem volt papíros sni-s gyerek stb stb).
2023. aug. 3. 18:03
 2/17 anonim ***** válasza:
96%
Vannak ilyen gyerekek, mindig is voltak. Az, hogy te milyen voltál arra nem tudsz emlékezni. De a kislányok nagy többsége nem ilyen vadállat viselkedésű, bár láttam már olyat is, inkább fiúból van néhány ilyen.
2023. aug. 3. 18:07
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
30 éve voltam ovis. Nem egy ilyen gyerek volt minden csoportban. Suliban is
2023. aug. 3. 18:22
 4/17 anonim ***** válasza:
93%
Az en kisfiamnis a rossz, eleven kategoria. Felve mentem beszoktatasra, de amit ott lattam. 10bol 8 fiu ilyen, uvoltottek,verekedtek, romboltak. Olyan hangzavar volt,hogy a 3.beszoktatos nap utan en megmondtam a ferjemnek, en nem birok ki meg egy delelottot. Zsongott a fejem 12kor mikor eljottunk. 7 eve mikor a lanyom jart, akkor is hasonloak voltak a fiuk. Most kisfiuval a masik oldalon allok, minden nap panasz van ra,h pofatlan,szemtelen,nem fogad szot,csibesz. Nem tudok mar mit csinalni vele . :(
2023. aug. 3. 19:00
 5/17 anonim ***** válasza:
72%

A kérdező jól látja a dolgokat!

Mondom ezt úgy, hogy óvónő vagyok.

Teljesen más volt óvónőnek lenni 20-30 évvel ezelőtt, mások voltak a gyerekek és a szülők is!

Más nevelési elvek és módszerek voltak! A pedagógusnak volt tekintélye, hiszen volt eszköz a kezében, amivel a helyes útra tudta terelni a gyerekeket. Pl.: kötelező foglalkozás, melyek során sok mindent meg tudtunk tanítani nekik.

Manapság ez már nincs! Nem mondhatjuk a gyereknek, hogy gyere ülj le és csináld meg a feladatot. Csak felajánljuk a tevékenységet, amiben vagy részt vesz a gyerek, vagy nem. Emiatt nem iskolaérettek!

Nehezebben megy az írás, olvasás, számolás. Nem tudnak hosszan koncentrálni. Sokkal több a viselkedés zavar és az agresszió is.

Ebben persze az egyre lazább otthoni nevelésnek is nagy szerepe van. Sok családban a gyermek irányít, nincsenek szabályok, korlátok.

Az óvodában pedig màr nincs hatásos nevelési eszköz a pedagógus kezében.

Erről van szó, ezt érzékeled.

2023. aug. 3. 19:13
 6/17 anonim ***** válasza:
74%
És ezt a fene nagy lazaságot a szülők részéről sajnos az a gyerek szívja meg aki otthon nevelve is van. Tapasztalat😔
2023. aug. 3. 19:17
 7/17 anonim ***** válasza:
45%
Jahhj a "mostani gyerekek" 😂😂 boomer duma
2023. aug. 3. 19:26
 8/17 A kérdező kommentje:

Hiába pontozta le valaki az #5-ös válaszolót, igaza van.

Sajnos a mai világban egy pár szülő (tisztelet a kivételnek, és tudom, hogy ezért meg leszek kövezve) egyáltalán nem foglalkozik a gyerekével/gyerekeivel, mert arra vár, hogy majd az óvodában & iskolában megtanítják az illemekre, normális viselkedésre, megnevelik őket az óvónők, tanárok.

Pedig ez egyáltalán nem így van, elsősorban a szülőnek nagyon sokat kellene foglalkoznia a gyerekkel, például ilyen fejlesztő játékokat venni neki, olvasni, (jó szókincsbővítő) nagyon sok időt tölteni vele.

Jó, persze megértem, hogy manapság már az anyukák is dolgoznak, már a gyerek 2-3 éves korában.

De akkor sem normális ez a túlzott elevenség szerintem, a sikítozás, ordítozás még hagyján, de a verekedés, csapkodás, lökdösés azért már nem szép dolog.

2023. aug. 3. 19:44
 9/17 anonim ***** válasza:
88%
Hát nálunk az óvónők még nem is erre panaszkodnak leginkább. Verekedős gyerek mindig volt. De hogy nem tudnak sétálni, kanállal enni, asztalnál megülni, játékkal rendeltetésszerűen játszani, rajzolni... Stb
2023. aug. 3. 19:48
 10/17 anonim ***** válasza:
91%
Azt nem írtad, hány éves gyerekek, mert hogy óvodás, tág fogalom. 3-4 évesen ez teljesen normális. Mondjuk ha már nagycsoportosok, ennek a viselkedésnek mérséklődni kell. De vannak SNI-s gyerekek is (ha integrált az óvoda), az ő esetükben is elfogadott ez.
2023. aug. 3. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!