Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Többe vagy kevesebbe kerül a...

Többe vagy kevesebbe kerül a gyereknevelés, mint gondoltátok?

Figyelt kérdés

2023. júl. 30. 21:58
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
54%
7 honapos, ha csak a pelenkat-popsitorlot-tapszert szamolom, akkor is 70.000 Ft havonta (ebbol 40 ezer volt a tapszere eddig). Ruhat Vintedrol veszem neki, vagy ha epp akcios, berendelem a kovetkezo meretbol a ruhatarat egyszerre, igy az is szokott lenni 30-40 ezer forint, de ritkabban. Konyvet minden honapban veszek neki legalabb 3 db-ot, mondjuk az is 10.000 Ft koruli. Mostmar hozzataplalunk, a tapszer kevesebb lett, de a napi friss zoldseg-gyumolcs ugyanugy megdobja, ha nem jon ki tobbre, mint elotte. Amugy kb. ennyire is szamitottam, beleszamolva, hogy esetleg szoptatni majd nem tudok es tapszer kell.
2023. júl. 31. 06:00
 22/42 anonim ***** válasza:
62%

Nagyjából erre számítottam. Kivéve a tápszert. 1 éves korig felírták ugyan, de már az se volt olcsó. Aztán utána 3-mas tápszert (tejital, ki hogy hívja) kezdtünk használni. Na annak az ára folyamatosan megy fel. Botrány.

A fiam most lesz 15 hónapos, és igényli. A mennyiség miatt tejet nem akarok adni neki, meg a dokink se javasolta. Így marad a tejital. És persze, megveszi az ember, csak rohadt bosszantó, hogy állandóan emelnek rajta.

Azon kívül a pelenkát, popsitörlőt mindig figyelem, hol lesz akciós, és ott veszem meg.

Ruhát akciósan vagy használtan veszem neki. Bár ebben a korban már nehezebb szép használt ruhához jutni, mert ennyi idősen már elhasználják a gyerekek. Már én is kevesebb ruháját tudom eladni. Általában amit eladok, annak az árát visszaforgatom.

2023. júl. 31. 06:56
 23/42 anonim ***** válasza:
66%

Legtöbb pénzt azonban mégis a cipők viszik, mert abból azt szereti, ha bőven tud választani a ruhához illot.

Javasolom a nem szó használatát amikor a sokadik cipőt nézi ki magának.

2023. júl. 31. 07:35
 24/42 anonim ***** válasza:
63%

Nagyjából 3 éves korukig nem kerültek szinte semmibe. Sok tejem volt szerencsére, azon felül még évekig elhanyagolható mennyiséget ettek, a pelenka/popsitörlő kijött a családi pótlékból (ez 10-13 éve volt), ruhákat általában örököltük, vagy fillérekért vettem használtan. Programokra jártunk, de erre költöttünk volna gyerek nélkül is, csak másmilyenekre. :)

Amióta kamaszodnak, egyre több. Nagyobb lakásba kellett költöznünk, mert a régit kinőttük, a gyerekeknek csak a sulis cuccok egy vagyonba kerülnek, mellette edzés, nyáron táborok, szemüveg. Már rég nem jó nekik a filléres használt ruha, ami teljesen jogos, ráadásul úgy nőnek, mint akit húznak. Rengeteget is esznek, ha most nyáron valamelyik táborban van, érezhetően kevesebbet hagyok ott a boltban.

De szerencsére egészségesek minden szempontból, semmilyen gyógyszerre vagy fejlesztésre nem kellett soha költeni.

2023. júl. 31. 08:21
 25/42 anonim ***** válasza:
78%

#24 vagyok.

Közben döbbenten olvastam itt a válaszokat. Komolyan nem értem, miért hagyjátok, hogy a nagykamasz gyerekeitek ilyen pofátlanul pumpoljanak titeket. Nem azt mondom, hogy ne kéne neki minden szükségeset megvenni, vagy akár a szükségen felülit is, ha van rá keret, de hogy összeomoljon a családi kassza, mert a 16 vagy hány éves lánynak húsz pár cipőre van szüksége, egyszerűen nonszensz. Ez nem a "világ" hibája, hanem egyedül a tied, hogy ebbe belemész.

Az enyémek is folyamatosan próbálkoznak, főleg a fiam, amire van keret, azt megveszem, amire nincs, azt nem. Nem egy szent gyerek, szokott miatta elégedetlenkedni meg puffogni, de akkor sem. Ha valami nem fér bele, akkor kér rá pénzt karácsonyra, szülinapra a tág családtól, és akkor veszi meg. (Diákmunkához még fiatal.) Divatosan öltözködnek, amúgy is népszerű gyerek mind a kettő, nem hiszem el, hogy a számtól kéne megvonni a falatot azért, mert jobban elfogadnák őket, ha megvenném nekik az x.pár cipőt teljesen feleslegesen.

2023. júl. 31. 08:32
 26/42 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal, sokkal, sokkal többe.

Hasonló indulásunk volt, mint a 11-esnek. Csak itt nem feszesség, hanem hipotónia miatt nem tudott szopizni, mellé ugyanúgy refluxos volt. Kezdetben fejtem, de nem bírtam mennyiséggel, annyi ment kárba a hányásokkal. Refluxtápszert nem bírta, így a sima HA-t kellett Nutrilonnal sűríteni.

"Annyiba kerül, amennyit tud/akar költeni rá a szülő."

Hát igen, "megtehettem" volna, hogy kikövetelem az orvostól a legolcsóbb refluxtápszert, letojva, hogy attól fáj a hasa és betonszéklete van.

És azt is megtehettem volna, hogy hátratett kézzel várom, hogy a várólistáról bekerüljünk az állami gyógytornára (13 hónapos korában jutottunk be) és addig se költök magánra, de még így is csak kúszni tudott egyévesen, hogy heti ötször hordtam.

Belegondolni is ijesztő, hogy hol tartott volna, ha nincs pénzünk magánra. Valószínűleg csak feküdt volna a hátán, ahogy 5 hónaposan az állami neurológus megjósolta (oda 3 hetes korában kértünk időpontot). Azt mondta, hogy mondjunk le róla, itt nem segít semmi.

Na azzal spórolhattunk volna, de nem tettük.

Kapott Dévényt (neki nem használt), Katonát, Vojtát, hrg-t, ami után intenzívre került vesemedencegyulladással. Kiderült VUR-os, az is jó pénz volt ahogy kísérleteztünk a tápkiegészítőkkel, hogy ne kerüljön havonta kórházba.

Volt ami utólag felesleges kiadásnak bizonyult, de akkor ott reményt jelentett.

Azóta sok év eltelt és sikerült megcáfolni a jóslatokat, normál iskolába jár, de ez tényleg milliókba került mire idáig eljutottunk.

Van egy kezdettől egészséges tesója is, akinél szintén voltak extra, nemvárt kiadások. Pl: a szemüveg, amire semmi támogatás nincs. +8/+9 a szeme, erre +7/+6-os szemüveget írtak és az a lencse, amit képesek becsiszolni a gyerekkeretbe (a legnagyobb vékonyítassal is szódásszifon) 160 ezer. Szerencsére javul a szeme, így 2 év alatt már a 4. pár lencsére költünk. Na jó ebben volt egy extra is: a februári újat sikerült legyalulnia júniusban egy eséssel.

Logopédusra is fizetünk, mert az ovis ingyenessel sehova nem fejlődött. Fél év alatt 1 hangja se tisztult. A magán egy hónap alatt 3 hangot javított ki. Havi 60 ezer az ára.

2023. júl. 31. 08:51
 27/42 anonim ***** válasza:
85%

Többe. Azt hittem babaként még nem lesz nagyon érezhető, de mivel a gyedem is kevesebb mint a korábbi bevételem...

Számoltam kb. a fogyócikkekkel, de nem godnoltam hogy ilyen gyorsan fogynak majd.

2023. júl. 31. 08:51
 28/42 anonim ***** válasza:
64%
#25: igazad van. A 23-as meg lepontozva.
2023. júl. 31. 09:02
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

Ha úgy nézzük, többe, mert gyerekek nélkül biztos nem most vettünk volna házat a legrosszabb piaci helyzetben, szóval ha lenne is lakáshitelünk, az biztosan nem ennyi lenne.

De egyébként ami szigorúan a gyerekekre megy el, az kb annyi, amennyit számoltunk. Az alkalmankénti náthákat leszámítva egészségesek (kipp-kopp), se fejlesztés, se szemüveg (egyelőre úgy tűnik), se drága gyógyszerek vagy kezelés nem kell egyiküknek sem. Tejem van a kicsinek, a nagy is 2 éves koráig szopizott, tápszer vagy egyéb kiegészítés nem kell, a naggyal sokáig mosiztunk is (a kicsinél a napi kakimennyiség még 8 hónaposan is meghaladja a mosható pelusos limitem :D ), szóval egyelőre nem lépjük túl a kalkulált keretet. Ugyanakkor tudom, és látom itt is leírva, hogy később kerülnek többe a gyerekek- iskolaszerek, kirándulás, ilyen-olyan programok, zsebpénz, hobbi, számítógép, néhány márkás ezmegaz mert már nem jó ami eddig volt, szóval ez lesz drága. Plusz én szeretném a lányokat az életben elinduláshoz segíteni, szóval minimum jogsi+autó, de jobb lenne egy-egy lakással a fenekük alatt megkezdeni majd az önálló felnőtt életüket, de ez meg ugye még mindig kiszámíthatatlan dolog, viszont az biztos, hogy az is többe fog kerülni, mint szeretném :D

2023. júl. 31. 09:28
 30/42 anonim ***** válasza:
87%

Egyelőre kevesebbe, de még csak most lesz 2 éves a fiam (a kisebbik meg még pocakban van). Tejem volt rengeteg úgyhogy a tápszert megúsztam, ruhákat rengeteget örököltünk, csak 1-2 hiányzó darabot kellett vennünk, meg ugye a cipőkből veszek újat 2-3 havonta. Pelenkából moshatót használunk így az egyszeri nagy kiadás volt, de azóta se kerül a mosószeren kívül semmibe. A kicsinek pedig rengeteg holmi megmaradt a nagyfiamtól, és a jelenlegi tápszer árakat nézve imádkozom hogy megint sikerüljön a szoptatás...

Szóval egyelőre nekünk minimális amit költenünk kell a gyerekekre, de már készülök lelkileg hogy ez változni fog ahogy nagyobbak lesznek.

2023. júl. 31. 09:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!