Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Többe vagy kevesebbe kerül a...

Többe vagy kevesebbe kerül a gyereknevelés, mint gondoltátok?

Figyelt kérdés

2023. júl. 30. 21:58
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
90%

Sokkal tobbe, mint gondoltam, bar meg csak 4 honapos a kisfiam. Oke, azt tudtam, hogy uj ruhakra, pelenkara, popsitorlore rendszeresen szukseg lesz, ezek allando kiadasok, de azt gondoltam, hogy 1 eves koraig nem fogja megdobni a havi kiadasokat eszreveheto modon, hiszen meg pici, mennyiseget nem eszik, amig nem jar, cipo se kell neki, ilyesmik.

Hat, nem tevedhettem volna nagyobbat, haha.

Szoptatasra keszultem, nem jott ossze, itt ert a legelso meglepetes, hogy csak a felirt! tapszer havonta 30 ezer, jelenleg.

Akkor jott a kovetkezo meglepetes, refluxos. Tapszer melle kell neki suritopor, amibol kb 2 doboz fogy havonta, ez plusz 14 ezer. Ezen felul gastrotuss szirup, ebbol 3 hetente fogy egy uveg, ez 4 ezer korul van.

Akkor a ruhak. Havonta no egy meretet egyelore, de ez meg oke, viszont a rengeteg bukas miatt 2x annyi ruhara van szukseg, mint amit en elkepzeltem…:D

Ennek osszeget pontosan nem tudom, mert vegyesen vettem hasznalt es uj ruhakat is, de szerintem havi +20-30 ezer eddig biztosan van.

Kovetkezo meglepi a deveny torna, feszesseg miatt kell jarnunk, ez az elejen hetente 1 alkalom volt, most mar ritkabb, de 9 ezer/50 perc.

Na szoval ilyenek, amikbe ugy igazan bele se gondoltam meg terhesseg elott, hiszen nem volt tapasztalatom a temaban.

Es tudom azt is, hogy kis gyerek kis gond, nagy gyerek, nagy gond…:)

Kesobb se lesz olcsobb a kenyer, igy a gyerekneveles se, de en nem gondoltam, hogy az elso ev is mar ennyibe fog kerulni.

2023. júl. 30. 23:45
 12/42 anonim ***** válasza:
88%

Kevesebbe és többe. Kifejtem 😉.

Babakorában az etetése konkrétan 0 Ft volt, annyi tejem volt,mint egy tenyésztehénnek. Szerencsére. Nem járt a szoptatás a legkisebb problémával sem, 2 évig.

Ezért került kevesebbe. Soha nem ivott tápszert, tejitalt, tejpépet se evett. Nem kellett megvenni.

Viszont nem volt egészséges baba (ez enyhe kifejezés, 13 hét kórház 5 éves koráig szerintem picit sok.)

Az utazások,a gyógyszerek,a szállás díja sokszor volt borsos.

Pelenkát 4 éves koráig használt, ráadásul én gyakran cseréltem neki végig. Tehát rengeteget vettünk. Ez szintén sok pénz.

Csodaszereket nem vettem neki sose, bár ajánlottak már az eszkimó olajtól kezdve a CBD-ig mindent. Egyedül a Forever Kids-er próbáltam 1x ki,mert ismerősöm árulja. Nem bírta a szervezete. Nem nagyon szedhet vitamint, úgyhogy arra se nagyon költúnk. Jelenleg gumivitamint kap,de az inkább placebo :). Csak a Cebion meg a Vigantol megy neki már 7 éve. Vigantolt folyamatosan kapnia kell télen-nyáron.

A fejlesztések sokszor drágák,viszont cserébe legalább olyan hatástalanok. De ami kell,az kell. Nagyjából fedezi az emelt családi és a gyes 10 éves koráig.

Persze ahogy nő,úgy kerül egyre többe. Most megy iskolába. Az új szobájával együtt a tanszerek már kb 400 ezernél tartanak. És még nincs vége.

2023. júl. 30. 23:46
 13/42 anonim ***** válasza:
90%

Kb. ugyanannyiba. Egyenlore.

21 honapos.

Anno kiszamoltam, csak mert erdekelt es raertem :-D terhesen...

kb mennyi pelus, jatekok, ruhak, szoptattam igy baba etel nem kellett amig nem evett.

Gondolom idövel majd több lesz es plane olyan lesz amire az ember nem szamit... (uj tolltartom sulis taska, laptop, telefon, stb...) szoval az lehet majd varatlanul er :-D igen

2023. júl. 31. 00:41
 14/42 anonim ***** válasza:
72%

Nem számoltam ki még. De 15 éves lány.

A ruha, cipő egy horror.. Pár éve még simán felvette (az amúgy gyönyörű állapotú márkás Háda - s ruhákat meg a Decathlonos cipőt), ez sajnos mára teljesen megváltozott... Nem akar "égni" az osztálytarsai előtt... Szörnyű ez a világ sajnos.

És akkor a smink cuccot meg nem is számítottam, egy szempillaspiral 4000 nel kezdődik..

2023. júl. 31. 00:44
 15/42 anonim ***** válasza:
100%

2 éves, eddig nagyon kevés költségünk volt, kevesebb, mint amire számítottam. Minimális dolgot kellett vennünk, a rokonoktól örököltünk szinte mindent.

Nyilván egy 16 éves kamasznál ez másképp működik, de azzal még nincs tapasztalatom.

2023. júl. 31. 01:05
 16/42 anonim ***** válasza:
86%

Off: 14-es, örülhetsz, ha ez csak mostanában változott. Lányom régi kedvence a sötét-világoskék-fehér focis póló, fiús cuccok. Kb mindegy volt, ami épp megtetszett neki. Aztán oviban már kezdett alakulni, hogy mi a divat. ( nálunk még az óvónő is mondta, hogy a H&M-ben milyen olcsó a leggings, stb, mikor beszélgettünk. Aztán meglepődött, hogy én olcsóbb helyen vettem strapabíróbbat ,de mindegy.) .Szóval oviban már jött, hogy a HK a menő, majd, amikor megleptük egy ilyen kabáttal, már 2 nap után nem akarta felvenni, mert a másik mese volt a divat.

Jelenleg 13 éves, már a H&M, C&A sem túl jó, most a Zara, DRK,TH, VANS cuccokért nyávog... A smink még nem érdekli..szerencsére...

2023. júl. 31. 01:28
 17/42 anonim ***** válasza:
81%

16-os,igen, eddig "mázlink" volt, mert még 13-14 évesen simán felvette, amit nélküle vettem neki.

Na hát ez mostmár gyökeres fordulatot vett, meg a fehérnemű se mindegy... 🧐🙄

Legtöbb pénzt azonban mégis a cipők viszik, mert abból azt szereti, ha bőven tud választani a ruhához illot.

Én ettol kivagyok, nekem anno volt 3 cipőm, egyik se márkás.

Tudom, változik a világ, de valahogy mégis úgy érzem, hogy nem jó irányba.

2023. júl. 31. 01:42
 18/42 anonim ***** válasza:
66%

16 evesen elment diakmelora.

Azota max kaja piperet veszek neki. Barar felig nem lakik itthon...Lany 21 eves most.

Az occse detto. Csakeg o itthon lakik 18 eves

A legkisebb 12 -ra koltok a legtobbet - bar mondogatja h o is menni akar majd diakmelozni.

Amugy az elso gyereknek a elso nagy bevasarlas a sok (babagy, szekreny/komod babakocsi alap dolgok ...) A tobbinek ha szerencses vagy mar nem kell ezeket megvenni. Havi pelus popsitorlo furdeto nemi vitamin ezekre koltottem

Szoptattam halistennek 2 eves korig. Betegek nem igen voltak evi 2ax 3 het osszesen. Ruhat kaptunk, meg "hasznaltan' fillekert vettem, konkretan markas cimkes cuccokat 🙂.

Osszessegeben nem lett nagy kiadas a gyerek.

2023. júl. 31. 03:56
 19/42 anonim ***** válasza:
100%

Annyi amennyit számítottam. Nem éltem a fenekembe dugott fejjel, tudtam hogy anyámék mennyit izzadtak és költöttek, mire 25 évesen elköltöztem, diákmunka és ösztöndíjak mellett is, mert ugye ezek lóf.sz rizzsel valódi költségekhez képest. Persze néha így is nézek, amikor elugrom a patikába a tápszerért, vitaminért, a kisebbik gyerek kéthónapos opcionális oltásaiért és 72 ezret fizetek. Vagy most óvoda miatt a nagyobb gyerek három új cipőt igényel, ez szintén 70-75e körül fog megállni. Sógoroméknál látok hogy az iskolakezdés ruhákkal, tanszerekkel és könyvekkel együtt hatszámjegyű összeg már jó ideje.

Persze azzal is egyetértek, amit valaki korábban írt, hogy attól függ, mennyit akar a szülő a gyerekére szánni, hiszen meg lehet oldani a kötelező minimummal is. Nálam szerencsére nem így volt, és mi se így tervezzük.

2023. júl. 31. 05:04
 20/42 anonim ***** válasza:
29%

2 és 4 évesek.

Kb annyiba kerülnek, mint azt terveztük.

Költhetnénk rájuk milliókat is, de felesleges lenne.

2023. júl. 31. 05:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!